Hyppää sisältöön
Soita
31.5.2021

Rotator Oulu, Rovaniemi ja Sotkamo palvelevat

Rotatorin Pohjois-Suomen toimipisteet palvelevat konemyyntiin, vuokraukseen ja jälkipalveluihin liittyvissä asioissa. Toimivat ja luotettavat jälkipalvelut ovat nykyään erittäin tärkeä kriteeri kalustohankintoja tehtäessä, ja siksi Rotator kehittääkin jatkuvasti jälkipalveluverkostoaan ja pitää huolta, että henkilökunta on varustettu tarvittavalla osaamisella ja tietotaidolla. Omien toimipisteiden lisäksi palveluverkostoa tuetaan sopimushuoltajien voimin.

Rotatorin Oulun, Rovaniemen ja Sotkamon toimipisteillä on panostettu ajanmukaisiin tiloihin ja välineisiin. Huoltoautot on varusteltu kattavasti palvelemaan kunkin alueen tarpeita.

Rotatorin huoltoautot varustellaan aina kattavasti ja alueen tarpeet huomioon ottaen

”Huoltoautojen avulla pääsemme suoraan työmaille tekemään huolto- ja korjaustöitä. Pyrimme tekemään mahdollisimman monipuolisesti töitä kohteessa, että koneita ei tarvitse siirtää pois työmaalta. Autojen varustelussa on myös otettu huomioon alueen vaatimukset”, kertoo korjaamopäällikkö Kari Kakko.

”Ennakoimme ja pyrimme pitämään tarvittavat huolto- ja varaosat mukana huoltoautoissa. Tunnemme hyvin asiakkaidemme tarpeet ja työolosuhteet, joten huoltohenkilökuntamme osaa varautua sen mukaisesti. Meillä on lisäksi sopimushuoltajat Rovaniemellä, Ylivieskassa, Kokkolassa ja Kajaanissa. Sotkamossa on myös Rotatorin kaivoskorjaamo sekä kenttähuolto alueen urakoitsijoille. Nämä yhdistettynä meidän omaan tiimiimme takaavat kattavat huoltopalvelut alueellamme”, sanoo Kakko.

Ammattitaitoinen henkilöstö huoltaa ja korjaa kaikki Rotator Oy:n maahantuomat konemerkit kaivinkoneista, kurottajiin ja trukkeihin. Myös muita kuin Rotatorin maahantuomia merkkejä palvellaan.

”Pääosa asiakkaistamme koostuu maahantuomiemme merkkien edustajista, mutta toimimme monimerkkikorjaamona, joten joukkoon mahtuu myös muiden merkkien käyttäjät. Oulussa meillä on lisäksi oma hydrauliikkasylinterin purkupenkki, joten myös sylinterikorjaukset onnistuvat”, Kakko toteaa.

Nykyaikaiset tilat ja välineet sekä asiantunteva huoltohenkilöstö (kuva Rotatorin Oulun toimipisteeltä)

Yleisimmät varaosat löytyvät suoraan hyllystä Oulun toimipisteeltä.

”Oulussa on alueemme varaosien päävarasto, mutta varaosia on saatavilla myös Rovaniemen toimipisteestä. Varaosapuoli on merkittävä tukijalka jäkipalvelukokonaisuudessa. Vantaalla sijaitsevassa Rotatorin varaosien päävarastossa nimikkeitä on hyllyssä yhteensä noin 15 000 ja tällä määrällä saavutetaan n. 70% taso saman päivän toimituksiin. Toimiva logistiikkaketju mahdollistaa yön-yli-toimitukset koko Suomeen, ja tarvittaessa osia saadaan myös Euroopasta jopa seuraavaksi päiväksi ja maailmaltakin nopeasti”, toteaa Ari Heinonen Oulun toimipisteen varaosavastaava.

Rotator Oulun toimipisteen varaosavarasto toimii Pohjois-Suomen varaosien keskusvarastona

Kaupankäynti perustuu vahvoihin asiakassuhteisiin ja luottamukseen

Rotator Oy:n maanrakennuskonemyynnistä Pohjois-Suomessa vastaavat Rovaniemellä myyjänä toimiva Kalle Ruonala ja Oulun toimipisteellä Aarne Halmetoja. Aluejako Kallella ja Aarnella menee siten että Kalle hoitaa asiakkuudet Kuusamontien pohjoispuolella ja Aarne vastaavasti eteläpuolella. Aarnen myyntialue rajoittuu Etelässä Kokkolaan ja Kainuuseen.

”Täällä kaupankäynti perustuu edelleen vahvoihin asiakassuhteisiin ja luottamukseen. Oli sitten kyseessä yhden tai useiden kymmenien koneiden asiakas, niin kyseessä on kahden henkilön välinen perinteinen kaupanteko. Se mitä luvataan, pidetään ja useat asiakassuhteemme ovat todella pitkäikäisiä – nykyisten asiakkaiden isät ja papat ovat olleet jo aikanaan Rotatorin asiakkaita. Vahvat siteet asiakkaiden kanssa ja Rotatorin tarjoamat huippumerkit sekä luotettavan palvelun tekevät meistä varteenotettavan vaihtoehdon asiakaskunnallemme, toteavat Ruonala ja Halmetoja.

”Jälkipalvelut ovat suuressa roolissa konevalintaa tehdessä. Asiakas haluaa totta kai varmuuden siihen, että niin huolto- kuin tarpeen tullen korjaamopalvelut pelaavat. Usein asiakassuhde punnitaan silloin, kun jotain ongelmia ilmenee. Siinä kohtaa pyrimme olemaan mahdollisimman hyviä”, toteaa Ruonala.

Huoltosopimukset yleistyvät kovaa vauhtia ja vahva huoltoverkosto on perusedellytys.

Huoltosopimus on asiakkaalle järkevä sijoitus oman toiminnan helpottamiseen. Hän voi keskittyä työntekoon ja meidän tehtävänä on sopia sekä tehdä tarvittavat huollot ajallaan. Huoltosopimus mahdollistaa myös uusiin koneisiin pidemmät takuut ja hyvin huolletun koneen jälleenmyyntiarvo pysyy korkealla. Meillä on toimiva huoltoverkosto, jonka myötä voimme suositella huoltosopimuksia kaikille asiakkaillemme”, sanovat Ruonala ja Halmetoja.

Oulun toimipisteeltä käsin maanrakennuskonemyynnin asiakkaita palvelee Aarne Halmetoja
Rovaniemen toimipisteellä maanrakennuskonemyyjänä on Kalle Ruonala

Rotatorilta koneet ja palvelut kaivoksiin ja murskaukseen

Kaikki mitä tarvitset yhdestä paikasta –ajatus pätee Rotatorilla myös kaivos- ja louhospuolella. Rotator Oy:n valikoima kattaa mm. BELL-dumpperitFurukawa- iskuvasaratHitachi-kiviautot ja -kaivoskoneet, sekä Metson Lokotrack kompaktit murskaus- ja seulontalaitokset.

Hitachin kaivospuolen koneilla on pitkä historia takanaan ja ne ovat tunnettuja laadustaan ympäri maailman. Yli 100-tonnisissa koneissa Hitachi on markkinajohtaja maailmassa ja kaivinkoneiden lisäksi valikoimassamme on isot kiviautot alkaen 180-tonnista ylöspäin. Suomessa valtaosa yli 100-tonnisista kaivukoneista on Hitacheja.

”Kaivostoiminta on maassamme vilkasta ja me Rotatorilla tarjoamme laadukkaat tuotteet ja palvelut myös kaivossektorin tarpeisiin. Tehtävämme on löytää parhaat mahdolliset ratkaisut, jotka edesauttavat asiakkaidemme liiketoimintaa”, sanoo Rotator Oy:n kaivosliiketoiminnan johtaja Sami Laitila.

”Myös kaivospuolen jälkipalveluissa Rotator panostaa laatuun ja saatavuuteen. Rotator-huolto on aina asiakasta lähellä. Olemme satsanneet huoltopalveluihin erityisesti vahvoilla kaivospaikkakunnilla ja –alueilla.  Esimerkiksi Kuopiossa, Sotkamossa ja Rovaniemellä löytyy vahva ammattitaito ja erikoisosaaminen kaivoskoneiden osalta”, sanoo Laitila.

Oulun toimipisteeltä käsin asiakkaita palvelevat muun muassa Sami Laitila (vasemmalla), Ari Heinonen, Kari Kakko ja Aarne Halmetoja

Lisätietoja:

Aarne Halmetoja, konemyynti Oulu, Kokkola ja Kainuu 045 2012 871

Kalle Ruonala, konemyynti Rovaniemi, Oulu ja Pohjois-Suomi 050 3056 944

Kari Kakko, korjaamopäällikkö Oulu ja Rovaniemi, 010 5838 241

Ari Heinonen, Varaosat Oulu, 010 5838 263

Heikki Sammalniemi, Varaosat Rovaniemi, 010 5838 007

Juuso Tikkala, kenttähuolto Rovaniemi, 050 3797 557

Heikki Tanninen, kenttähuolto Rovaniemi, 050 4784 911

Sami Laitila, Kaivosliiketoiminnan johtaja, 040 8242 495

Jukka Määttä, varaosat ja työnjohto Sotkamo (urakoitsijat), 010 5838 229

Jussi Tolonen, korjaamopäällikkö Sotkamo, 010 5838 282

 

Rotator Oy, Rovaniemi

Alatie 2 A1, 96100 Rovaniemi

Rotator Oy, Oulu

Visiolinja 5, 90410 Oulu

Rotator Sotkamo

Malmitie 66, 88120 Tuhkakylä