Hyppää sisältöön
Soita
UniCarriers vastapainot

Logistiikan ja materiaalinkäsittelyn ratkaisut vuosikymmenten kokemuksella

13.4.2021

Rotatorilta trukkeja ja materiaalinkäsittelylaitteita lähes 50 vuotta

Trukkimaailma on muuttunut moneen kertaan sinä lähes 50 vuoden aikana kun Rotator on trukkeja edustanut. Sekä teknisesti että tuotemerkeittäin. Tänään asiakkaiden logistisiin haasteisiin pitää olla tarjolla kilpailukykyisiä, räätälöityjä ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Jos niitä ei ole, pelistä tulee vaikeaa.

Rotatorin pitkä trukkitausta on rakentanut vuosikymmenten saatossa asiakaspohjaa, jolla on  merkitystä. Paitsi Rotatorin asiakaspohjan laajuus, niin myös trukkityyppien ja -versioiden tarjolla oleva kattaus antaa hyvät lähtökohdat myös eteenpäin.

Rotatorin trukkiosaston edustamat trukit

Unicarriers-nimen alta löytyy vastapainotrukkeja nostokyvyltään 1,25-10 t. Käyttövoimana eri malleissa sähkö- tai polttomoottori.

Atlet-tuoteryhmästä löytyy täydellinen valikoima sähkötrukkeja sisälogistiikkaan ja varastointiin pumppukärryistä kapeakäytävätrukkeihin.

Merlinum-sähkötrukit ovat suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin ja ympärivuotiseen ulkokäyttöön. Ne ovat järeitä, nostokyvyltään 6-16 t koneita. Tarvittaessa Merlinum trukit on mahdollista varustaa tarvittaessa myös litiumakuilla.

Lyhyt Rotatorin trukkihistoria

Rotator aloitti Datsun-vastapainotrukkien maahantuonnin 1973. Sen jälkeen markkinoitiin Nissan – trukkimerkkiä, kunnes Nissan tuotenimi jätettiin pois 2015 vuodesta alkaen ja sen korvasi Unicarriers-tuotenimi. Unicarriers-trukit valmistetaan pääosin Espanjassa, suurimmat polttomoottoritrukit valmistetaan yhä Japanissa.

Atlet on ollut Rotatorin varastotrukkien tuotemerkki kohta jo 20 vuotta. Se kuuluu myös Unicarriers – ryhmään. Atletin varastotrukit valmistetaan Ruotsissa. Unicarriers-merkki on edelleen monille tuntematon, mutta toiminta on globaalia ja merkin ytimeen piiloutuu myös aiemmin tunnettu Nissan-merkki. Unicarries työllistää yli 10000 ihmistä ja liikevaihto on yli 3.8 miljardia (luvut vuodelta 2018). Rotatorin edustamat laadukkaat Merlinum Forklift sähkötrukit valmistetaan Etelä-Ruotsissa Ljungbyn kaupungissa. Merlinum trukkien tuotannossa hyödynnetään paikallista valmistusta ja osaamista.

Asiakkaan logistiikkaa tukee myös muu Rotatorin kone- ja palvelutarjonta

Rotatorin trukkiosaston myyntijohtaja Juha Jaakola kertoo lukuisista esimerkeistä, jossa Rotatorin laaja konetarjonta on edesauttanut trukkeja hankkineen asiakkaan sitoutumista yhtiöön.

”Tätä kilpailuetua asiakkaiden ei kannata ohittaa. Meille on vahva etu, kun konetarjontamme ympäröi myös trukkiasiakastamme. Kokonaisvaltaisia logistisia ratkaisuja tehostaa, kun vaihtoehtoja löytyy trukkien rajapinnasta tai hiukan sen ulkopuolelta, mutta muista koneluokista”, kertoo Jaakola.

Huolto ja ylläpito korostuu

Kun monilla asiakkailla koneita tarvitaan runsaasti, niiden hajautettuun ylläpitoon kuluu helposti paljon työaikaa.

”Kokemuksemme mukaan trukkeja hankkiviin yrityksiin on usein tehnyt vaikutuksen konevalikoimamme lisäksi myös se, että samaan Rotatorin ylläpidon kokonaisuuteen voidaan kytkeä myös muita koneita, esimerkiksi henkilönostimia, pyöräkuormaajia tai vaikkapa kurottajia. Usein ne voivat liittyä myös tiiviisti logistiikkaan. Kuitenkin konekokonaisuuden tarvitsema huolto, ylläpito ja koulutus, sekä muut palvelut voidaan hajautetun sijaan koota Rotatorilla yhteen palveluun. Samaan ylläpidon kokonaisuuteen voidaan liittää myös mikä tahansa muu trukkimerkki. Kaluston kone- ja kuljettajakohtainen etäseuranta on tietenkin nykyisin arkipäivää”, Jaakola kertoo.

Rotator pitää pyörät pyörimässä koko maan kattavalla jälkipalveluverkostolla. Kahdeksan omaa toimipistettä, kattava sopimushuoltoverkosto ja vuosikymmenien aikana kertynyt kokemus takaavat sen, että asiantunteva apu on tarvittaessa lähellä ja nopeasti saatavilla. Jopa noin 75% Rotatorin henkilökunnasta työskentelee jälkipalvelutehtävissä. Asiakkaalle tarjotaan huolto- ja kunnossapitopalvelujen, sekä varaosien lisäksi tarvittaessa myös teknistä tukea ja huolto- sekä käyttökoulutuksia. Alkuperäiset 100%:sti koneen kanssa yhteensopivat osat ovat saatavilla kaikkiin Rotatorin edustamiin merkkeihin. Vuosittain Rotator toimittaa noin 100 000 tilausriviä.

Asiakkaan mukana varaston suunnittelusta lähtien

Rotator on ollut asiakkaan logistiikan suunnittelussa mukana jopa jo silloin kun rakennusta vasta hahmotellaan. Logistiikan suunnittelussa voidaan silloin päästä optimaaliseen tulokseen, koska myöhemmin ei tarvitse tehdä kompromisseja tai pakon sanelemia, ehkä huonosti toimivia ratkaisuja. Optimoitu varasto yhdistettynä optimaaliseen kalustoon tuo tulosta.

– Paras tapa yhteistyöhön asiakkaan kanssa on se, että olemme mukana alusta lähtien. Trukit ja hyllyt kulkevat käsi kädessä. Meillä hyllyratkaisuissa on omat asiantuntijat käytössämme. Kun hyllyt ja trukit suunnitellaan samalla kerralla, optimi on saavutettavissa.

Rotator tähtää kasvuun

-Tulevana vuonna tulemme rekrytoimaan lisää henkilökuntaa. Samoin rakennetaan lisää erilaisia palveluyhdistelmiä. Logistiikan ratkaisumallit ovat nykyisin hyvin moniulotteisia. Asiakas omistaa kaluston, omistaa vain osan siitä tai myy meille oman kalustonsa, jonka vuokraamme taas takaisin asiakkaalle. Oma kunnossapitovastuu voi näkyä asiakkaalle hyvinkin suurena rasitteena, mutta jos kaikki siirtyy meille, asiakas tuntee toimivansa huomattavasti helpommassa maailmassa. Toiminnan jatkuvuus usein turvataan juuri tämän tapaisilla toimilla. Ja toisinaan myös logistiikan häiriön aiheuttamat hätätilanteet saadaan tällä minimoitua.

Erottautuminen trukkipuolella vaatii nykyisin paljon.  Vaikka Unicarriers saattaa trukkimerkkinä olla joillekin vielä vieras, niin sen takana löytyy erittäin laadukkaat, ergonomiset ja pitkän historian omaavat tuotteet, joita Rotatorin maan kattavat jälkipalvelut erinomaisesti tukevat. Asiakkaillemme nämä asiat ovat jo tuttuja, mutta Rotator perheeseen toivotamme kaikki tervetulleiksi. Historiamme on pitkä, vakaa ja tunnetuilla nimillä pohjustettu. Rotatorin viisikymmentä trukkivuotta kertoo jo paljon, päättää Juha Jaakola.

Rotator rahoitus

Joustavat rahoitusratkaisut kaikkiin koneisiin

Alkuperäiset varaosat

Ota yhteyttä asiantuntevaan myyntiimme niin laitetaan sinunkin trukkikalusto kohdilleen!

Puhakka Jorma

Myyntijohtaja

040 5562 774

Toimipiste: Vantaa, myyntialue: koko Suomi
kurottajat trukit

varastoratkaisut trukit

Kaikki varastoratkaisut samasta paikasta

Suomen Akut Oy hankki kaikki varastoratkaisunsa yhdestä paikasta, Rotatorilta.