Hyppää sisältöön
Soita
7.5.2021

Vatupassi - Euroopan parasta konevuokrausta

Viidellä paikkakunnalla Suomessa toimiva Konevuokraamo Vatupassin tavoitteena on olla alan paras työnantaja ja joustavin asiakaspalvelija. Kesäkuussa yritys valittiin kokoluokassaan Euroopan parhaaksi konevuokraamoksi.

Vuonna 1992 veljekset Jukka ja Jarmo Törmälä perustivat Joensuuhun Vatupassi Törmälä Oy nimisen rakennuskonevuokraamon. Nyt, lähes 30 vuotta myöhemmin perheyrityksellä on Joensuun lisäksi toimipisteet Nurmeksessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja uusimpana kesäkuussa avattu Oulu. Sukupolvenvaihdos yrityksessä tapahtui vuonna 2011 kun Jukan tytär Milla Törmälä otti vetovastuun Jukan jatkaessa hallituksen puheenjohtajana.

”Minä, veljeni Anssi Törmälä ja pitkäaikainen työntekijämme Sampsa Tanskanen kannamme nyt vastuun päivittäisestä toiminnasta yhdessä loistavan henkilökuntamme kanssa. Vaikka yli tuhannen nimikkeen listalta löytyy kaikki mitä rakentaja tarvitsee, meille tärkeintä ovat ihmiset. Kaikki lähtee työntekijöiden hyvinvoinnista, johon meillä panostetaan erityisesti. Uskomme että alan parhaaseen asiakaspalveluun pystyvät vain hyvinvoivat työntekijät. Työllistämme tällä hetkellä 40 työntekijää, joista osa on ollut mukanamme alusta alkaen ja nykyisin mukana on jo joukko toisen polven vatupassilaisia”, sanoo Milla Törmälä.

Yksi palkinto hyvästä työstä ja merkki oikealla tiellä olemisesta saatiin kesäkuussa 2020 kun yritys palkittiin Euroopan parhaana pienenä konevuokraamona European Rental Awards -gaalassa.

”Todella hieno kunnianosoitus tekemästämme työstä. Kilpailu järjestettiin 13. kertaa ja mukana oli yli 80 eurooppalaista yritystä. Voiton perusteita olivat vuosikausien järjestelmällinen panostaminen työntekijöiden hyvinvointiin, joustavaan asiakaspalveluun ja vastuullisuuteen sekä onnistunut liikevaihdon kasvattaminen. Tällä tiellä jatkamme myös tulevaisuudessa!, toteaa Törmälä.

Vatupassilla on myös takana onnistunut brändiuudistus.

”Kilpailu rakennuskonevuokrauspuolella koveni koko ajan, emmekä halunneet jäädä tuleen makaamaan vaan lähdimme määrätietoisesti kehittämään brändiämme pari vuotta sitten. Meillä on alan parasta kalustoa, henkilökohtaista ammattitaitoista palvelua ja pienenä vuokraajana olemme joustava sekä ketterä. Nämä asiat mielessä lähdimme uudistamaan yhdessä henkilökuntamme kanssa brändiämme nettisivuista sosiaaliseen mediaan ja yleiseen näkyvyyteemme asiakkaiden silmissä. Työtä tehdään totta kai koko ajan lisää palveluiden kehittämiseksi, mutta uudistus on ollut onnistunut.”

Asiakkaille vain parasta kalustoa

Vatupassin toiminnan kulmakivi on konevuokraus, joka kattaa noin 70% yrityksen liikevaihdosta. Konepuolella nostimet ovat yksi tärkeimmistä vuokraryhmistä.

Yksi tärkeimmistä tuotteista on perässä vedettävät nosturit. Niissä luotetaan kotimaiseen osaamiseen.

”Olemme sitoutuneet vuokraamaan pelkästään suomalaisia Dino-nostimia. Keskittäminen yhteen merkkiin tuo monenlaisia synergiaetuja niin huollon varaosien kuin asiakaspalvelun osalta. Me tunnemme laitteet läpikohtaisin ja jokainen työntekijä osaa tarvittaessa antaa asiakkaalle niiden käyttökoulutuksen. Dino on myös tunnettu hyvämaineisena, laadukkaana ja kestävänä laitteena, joten se sopii meille erinomaisesti. Ja yksi koneen vahvuuksista on sen hyvä jälleenmyyntiarvo kun vaihdon hetki uuteen laitteeseen tulee.”

 

Asiakkaalle Dino on hyvä valinta.

Dino on monikäyttöinen, helposti liikuteltava kone. Lisäksi helppokäyttöisyys tekee siitä kaikkien käsiteltävissä olevan koneen.

Kolmen perheyhtiön tiivis yhteistyö

Vatupassi tekee kauppaa nostimista Rotator Oy:n Terho Laineen kanssa.

”Rotatorin kanssa yhteistyötä on tehty jo vuodesta 1992 ja he ovat olleet meille tärkeä tuki matkan varrella. Rotator on uskonut meihin silloinkin, kun on ollut vähän tiukempia paikkoja ja arvostamme sitä todella. Aina kun tarvitsemme uutta kalustoa, tiedämme mihin soittaa”.

Vatupassin ohella myös Rotator ja Dinolift Oy ovat suomalaisia perheyrityksiä. Kolmikon yhteistyö toimii moitteettomasti.

”Kaikilla on perheyhtiön arvot ja halu kehittää toimintaansa asiakkaat sekä työntekijät edellä. Yhteistyömme vuosien varrella on ollut hedelmällistä ja jälkimarkkinointi toimii erinomaisesti. Meidän näkökulmasta homma pelaa hienosti ja antamaamme palautteeseen reagoidaan hienosti”, toteaa Milla Törmälä.

 

Huolto- ja varaosatarjoukset DINO-henkilönostimiin