Hyppää sisältöön
Soita

Dino 280RXT

Kompaktia tehokkuutta

4.7.2023

Dino 280RXT – kompaktia tehokkuutta

Rakennusvire Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva julkisivukorjausten erikoisosaaja yli 30 vuoden kokemuksella. Julkisivuremonteissa nostimen kompakti koko ja riittävä ulottuvuus ovat ratkaisevissa rooleissa. Näistä syistä Rakennuvire päätyi valinnassaan kotimaiseen Dinoliftin 280RXT-henkilönostimeen.

Rakennusvire Oy on perheyritys, jonka historia juontaa vuoteen 1990, jolloin Esko Luoma-Halkola ja Veikko Kivelä perustivat yrityksen. Vuosituhannen vaihteessa Veikko jäi pois toiminnasta ja Esko lunasti koko osakekannan itselleen. Seuraava iso muutos yrityksen toiminnassa oli vuonna 2017, kun Eskon pojat Pasi ja Lauri tulivat mukaan toimintaan. Pasi siirtyi suuremman kilpailevan julkisivu-urakoitsijan työpäällikön tehtävästä ja Lauri sai samaan aikaan Diplomi-insinöörin tutkintonsa valmiiksi. Veljekset alkoivat pyörittää toimintaa Eskon siirtyessä enemmän asiantuntijarooliin.

” Vire oli vuosikymmenten aikana saanut hyvän jalansijan alalla osaamisellaan ja hyvällä työjäljellään. Aloimme kehittämään toimintaa kalustosta yhteistyökumppaniverkostoihin. Kaiken taustalla oli kuitenkin Pasin aikaisemmalla työnantajalla olevien kokemuksien pohjalta syntynyt yritysvisio, jossa nähtiin kiinteistönomistajien tarve huomioida kiinteistön käyttäjät heidän reunaehtoihinsa sovitettavalla hyvällä palvelukokemuksella. Asiakaslähtöisen strategian toteuttaminen on tuonut henkilöstölle kaivattavaa työn tekemisen merkityksellisyyden tunnetta. Tämä työ on kesken, mutta mahdollistaa kasvun uusien innokkaiden Vireläisten palkkaamisen kautta. Haluamme modernisoida myös alan kulttuuria sekä kehittää kiertotalouden toteutumista alalla rakenteiden muun muassa säilyttävän korjaamisen muodossa uusimisen sijasta,” sanoo Pasi Luoma-Halkola.

Kotimaisuus painoi vaakakupissa

Vire tekee julkisivurakenteiden korjaamista laaja-alaisesti kuntoarvioista suunnittelun kautta toteutukseen asti – pääpainon ollessa itse urakoinnissa.

”Voidaan sanoa, että laidasta laitaan julkisivutöiden korjaustöitä eri aikakausien rakennuksille. Pääasiassa työskentelemme pääkaupunkiseudulla. Varsinkin Helsingin ydinkeskustassa nostimen koko nousee merkittävään rooliin, varsinkin porttikongit ovat erittäin ahtaita. Kriteerit ovat selvät: riittävästi nostokykyä ja -korkeutta, mutta kuitenkin pienikokoinen ja kevyt. Helpommalla selviää, kun yksi kone pystyy kaikkiin nostotöihin”, toteaa Lauri Luoma-Halkola.

Vireelle optimaalinen kone löytyi Rotator Oy:ltä. Jo aikaisemminkin talossa on ollut Dinoliftin nostimia ja kun uuden koneen hankinta tuli ajankohtaiseksi, Dinon hankkiminen nousi päällimmäiseksi ajatukseksi.

”Ennestään meillä on käytössä DINO 180XT -nostin ja kokemukset merkistä ovat olleet hyviä. DINO 280RXT oli spekseiltään juuri se kone, mitä olimme etsimässä. Nopeasti pääsimme Rotatorin konemyyjän Terho Laineen kanssa samalle sivulle ja kone laitettiin tilaukseen. Tärkeä tekijä oli sekin, että Rotator vastaa myös Dinoliftien huollosta ja teknisestä tuesta maanlaajuisesti. Saamme kaiken tarvittavan yhdestä paikasta.”

Dinot valmistetaan Suomessa Loimaan tehtaalla ja se on täysin kotimainen kone.

”Meille on arvot hyvin tärkeitä ja suomalaisena perheyrityksenä Dinolift sopii meille erinomaisesti. Haluamme tukea suomalaista työtä myös hankintojen kautta”, sanoo Luoma-Halkola.

Ulottuvuus ja kokonaispaino

Työskenneltäessä ahtaissa tiloissa ulottuvuuden arvo nousee.

”Dinossa on hyvä ulottuvuus ja sillä pääsee hyvin työskentelemään myös alhaalla lähellä konetta. Toinen iso tekijä on koneen kokonaispaino – tämä kone on pirun kevyt. Usein vanhojen talojen pihakansille ei saa tuoda yli 5 tonnia painavia koneita. Dino menee helposti sen alle painoltaan ja kevyt sekä kooltaan pieni kone on myös helppo liikutella ahtaissa pihoissa.”

Koneessa on sekä polttomoottori- että sähkökäyttömahdollisuus.

”Polttomoottori on hiljainen, mutta nostotöissä työskentelemme pääosin sähköllä, joka on miellyttävä niin työntekijälle kuin talojen asukkaille.”

Kaikki lisätila tarpeen

Viren työntekijä Hannu Harjamäki on työskennellyt uudella Dinolla reilu viikon ajan. Miehellä on kokemusta vanhemmista malleista, mutta DINO 280RXT on ensimmäinen täysin uutena käyttöön saatu nostin.

”Meillä on täällä Annankadulla Helsingin ydinkeskustassa käynnissä ikkunoiden huoltotyöt. Ulottuvuus ja ketteryys on tarpeen, sillä tilaa on melko niukasti. Tämän nostimen ulottuvuus on hyvä ja hallintalaitteet helppokäyttöiset. Myös koneen liikuttaminen on ketterää. Toki alkuun se tarvitsi totuttelua, sillä käytettävissä on kaksi ohjausvaihtoehtoa: rapu- ja 4-pyöräohjaus.”

Rakennus Vireen Dino on varustettu isommalla miehistökorilla, jossa on korikuormaa 250 kiloa ja mitoiltaan se on hieman pidempi sekä leveämpi.

”Kaikki lisätila miehistökorissa on töissämme tarpeen. On mukavampi työskennellä, kun on tilaa sekä miehille että tavaroille. Tähän mahtuu kaksi miestä samaan aikaan kyytiin ja se on tarpeen varsinkin tehdessämme lämpölasielementtien vaihtoa. Siihen vaaditaan kaksi miestä painavien ja isojen elementtien takia. Dinolla sekin työvaihe onnistuu turvallisesti”, toteaa Harjamäki lopuksi.

Ota yhteyttä!

Vesa Valtonen

Valtonen Vesa

Myyntijohtaja

040 0622 873

Toimipiste: Pirkkala, myyntialue koko Suomi
nostimet ja nosturit
Terho Laine

Laine Terho

Tuotepäällikkö

040 5165 600

Toimipiste: Vantaa, myyntialue koko Suomi
nostimet ja nosturit