Hyppää sisältöön
Soita

Bell sopii kaivoksille

29.4.2024

Bell sopii kaivoksille

BELL -dumppereiden maahantuoja Rotator Oy järjesti koeajopäivän huhtikuussa  Veljekset Toivanen Oy:n toimipisteessä Talvivaaran Vuohimäellä. Rotator -myyjien lisäksi paikalla oli myös tehtaan edustaja, Dealer Business Manager Alastair Sully, joka vastaa BELLin jälleenmyyjäverkostosta. Esillä olleista koneista varsinkin nelivetoinen Bell B60E kiinnosti koeajajia.

Ajatus viedä koneet kaivokselle koeajettavaksi oli onnistunut.

”Kutsuimme asiakkaita koeajopäivään ja kiitettävästi heitä myös paikalle saatiin. Autoja sai testata kuormalla tai ilman ja päivän aikana tuli hyvää palautetta – toki tuote oli jo ennestään osalle tuttu. Belliä pääsivät testaamaan sellaisetkin kuljettajat, jotka näkivät tuotteen ensimmäisen kerran”, sanoo Rotator Oy:n myyntipäällikkö Jarmo Nieminen.

Talvivaara on paikkana hyvä koeajoille, sillä koneet pääsevät todelliseen testiin haastavissa maastoissa ja autenttisissa työolosuhteissa. Dumppereilla ajettiin kaivoksella oikeita teitä ja mäkiä.

Myyntipäällikkö Jarmo Nieminen

”Oli hienoa saada myös tehtaan edustaja Alastair Sully paikalle kertomaan vieläkin tarkemmin koneen Bellin ajettavuus on loistava ja sellaista palautetta saimme myös koeajajilta.”

Bell soveltuu täydellisesti kaivosolosuhteisiin. Koeajettavina olivat Bell B45E (6×6) ja B60E (4×4) mallit.

”Ei ole väliä onko alla 6×6 tai 4×4, mutta kaivoksilla liikutettavia kuormia ajatellen Bell B60E on oikea kone näihin maisemiin. Pienemmälläkin B45E:llä pärjää, mutta kuormakoko on erilainen. Bell B60E:hin saadaan 55 tonnia painoa päälle ilman extra-lisälaitoja, joten puhutaan hyvästä kuormasta. Siitä isommat kuormat ovat jo kiviautohommia.”

Alastair toi tehtaan tietoa tapahtumaan

Bellin Alastair Sully oli saapunut myös paikalle koeajopäivään ja mies oli tyytyväinen päivän antiin.

”Päivä oli onnistunut. Paikalla kävi usean eri yrityksen edustajia tutustumassa tuotteeseemme ja kävimme heidän kanssaan koeajamassa dumppereitamme kaivosolosuhteissa. Bell on täynnä kuljettajia helpottavia ominaisuuksia, jotka soveltuvat erinomaisesti Suomen haastaviin olosuhteisiin ja koeajolenkeillä pääsimme esittelemään sekä kokeilemaan niitä työkäytössä.”

Sully näkee vahvan jälkimarkkinaverkoston tärkeänä koneiden myynnissä Suomessa ja muualla maailmassa.

”Rotator on meille oikea kumppani Suomessa, heillä on koko maan kattava jälkimarkkinointiverkosto, joka palvelee asiakkaita He ovat tunnettu tekijä alalla ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme.”

Bell on Etelä-Afrikkalainen globaali konevalmistaja, joka on valmistanut nivelohjattuja dumppereita jo pitkään.

”Meillä on pitkä historia takanamme ja olemme luoneet loistavan tuotteen. Koneet ovat ketteriä, tehokkaita ja pieniruokaisia, jotka kaikki ovat tärkeitä asioita konetta hankittaessa. Olemme panostaneet erityisesti kuljettajan viihtyvyyteen ja automaattiset toiminnot helpottavat työskentelyä.”

Testaajat tyytyväisiä

Veljekset Toivanen Oy:n kuljettaja Mauri Klemetti pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan Bellin isompaa, B60E -mallia.

Mauri Klemetti

”Kyllä tällä ajaa ja töitä tekee siinä missä muillakin merkeillä. Mukavan leppoinen kone ajaa, ajoimme täysi kuorma päällä ja oikein sutjakasti se eteni kaivoksella. Näkyvyys tilavasta ohjaamosta on hyvä joka suuntaan, lisäksi isot peilit helpottavat työskentelyä joka suuntaan. Koneen valikot ovat monipuoliset, joista voi seurata eri asioita, kuten vaihteiston lämpötiloja”, toteaa Klemetti.

Bell B45E:n puikoista tavoitettiin puolestaan saman firman Iiro Rimpiläinen, joka oli heti myyty.

”Hyvähän kone tuo oli, omasta mielestä parempi kuin meidän nykyisin käytössä olevat merkit. Ehkä eniten miellyttänyt asia on koneen ohjauspaneeli, jossa löytyy kaikki toiminnot nopeasti käden ulottuvilta – niin kipin nostot, parkkijarrut ja muut.”

Alastair Sully ja Iiro Rimpiläinen

Maa-aineksia kuljetetaan jyrkkiäkin ala- ja ylämäkiä, niissä Bell pärjäsi hyvin.

”Hyvinhän tuo nousi montun pohjilta asti. Hidastin oli erinomainen, kilometrilukema pysähtyy juuri haluttuun lukemaan mihin kaasun jättää – vauhti ei pompi. Täällä meidän töissä hidastin on yksi tärkeimmistä lisävarusteista jo pelkästään turvallisuuden kannalta. Jos minä saisin päättää, Bell jäisi heti tänne riviin”, kehuu Rimpiläinen.

Monipuolinen kaivosten kumppani

Kemistä lähtöisin oleva Veljekset Toivanen on tuttu maanrakentamisen moniosaaja. Yritys toimii ympäri Suomen ja Kemin lisäksi toimipisteitä on Rovaniemellä, Oulussa, Sotkamossa Terrafamella ja Sotkamo Silverillä sekä Kittilässä, Pampalossa ja Raahessa. Niin Sotkamon kuin Kittilän kaivoksilla yritys työskentelee monipuolisissa kaivossegmentin tehtävissä aina aluekunnossapidosta maanalaiseen louhintaan.

”Täällä Terrafamella meidän toimintaamme kuuluu aluekunnossapito, louhoksessa porauksen ja panostuksen palvelutyöt sekä alueen infrarakentaminen eri muodoissa. Kalustomäärä tontillamme on noin 60 kappaletta – työympäristö on vaativa ja vaihteleva, sanoo Veljekset Toivanen Oy:n Sotkamon aluepäällikkö Jorma Malinen.

Bell on ennestään tuttu kone Toivasille.

”Meillä on ennestään muutama vanhempi Bell käytössä ja uusimpia malleja on meillä ollut pitempään koeajossa sekä testissä. Kovasti on Belliä verrattu muihin ja varmasti tulemme sitä yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona tulevaisuudessa pitämään. Koneissa on paljon tekniikkaa ja kuljettajamme ovat olleet hyvin tyytyväisiä niihin. Ajamme dumppereilla poikkeuksellisesti paljon alaspäin louhokseen kuormia, ja Bellin automaatiot säästävät paljon koneen jarruja sekä vaihdelaatikkoja. Nämä ovat meidän käytössä hyväksi todettuja asioita.”

Rotator on tuttu yhteistyökumppani jo pitemmältä ajalta.

Hitacheja meillä on paljon käytössä niin pyörä- ja tela-alustaisista kaivinkoneista pyöräkuormaajiin ja talvihoitokaudella olemme uutena asiana meille myös käyttäneet Rotarentin tarjoamia vuokrakoneita kausikoneina. Meillä on pitkä ja toimiva historia Rotatorin kanssa takana”, toteaa Malinen.

Katso video koeajopäivästä!

Bell B45E -Vähäpäästöinen dumpperi kovaan ajoon

Tutustu Bell-dumppereihin

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää!

Nieminen Jarmo

myyntipäällikkö

040 820 6201

Toimipiste: Pirkkala, myyntialue: koko Suomi
metso bell
Sami Laitila

Laitila Sami

Kaivosliiketoiminnan johtaja

040 8242 495

Toimipiste: Oulu, myyntialue: koko Suomi
kaivoskoneet

Helin Juhani

Maanrakennuskonemyynti

0400 721 200

maanrakennus

Ruonala Kalle

Maanrakennuskonemyynti

050 3056 944

Pohjois-Suomi
maanrakennus
Jari Koivusalo

Koivusalo Jari

Maanrakennuskonemyynti

040 7347 445

Seinäjoki ja Vaasa
maanrakennus

Leino Henry

Maanrakennuskonemyynti

0400 200 587

Lieto
maanrakennus

Ventomaa Tuomas

Maanrakennuskonemyynti

050 3440 363

Vantaa
maanrakennus
Vesa Vartiainen

Lehto Vesa

Maanrakennuskone- ja kurottajamyynti

040 7787 781

Kuopio
maanrakennus kurottajat
Janne Väistö

Väistö Janne

Maanrakennuskonemyynti

046 9228 202

Vantaa
maanrakennus