Hyppää sisältöön
Soita
23.10.2020

Ab Gräv BBJ Kaivu Oy:n pyöräalustainen Hitachi ZX145W-6 on ketterä monitoimilaite

Mustasaarelainen Ab Gräv BBJ Kaivu Oy hankki alkukesästä viidennen Hitachi–kaivukoneen. Pyöräalustainen ZX145W-6 täydentää yrityksen kattavan konevalikoiman.

Perheyritys BBJ Kaivu työskentelee Mustasaaressa, Vaasassa ja sen lähiympäristössä. BBJ Kaivu on toiminut yli 20 vuoden ajan.

Isäni Göran Burman ja äitini setä Nils F Back perustivat yrityksen vuonna 1997 ja vuonna 2000 Göran osti Nissen osuuden pois. Tänä päivänä johdamme yritystä yhdessä isäni kanssa”, sanoo Simon Burman.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu perinteiset maanrakennustyöt, hallityömaiden pohjatyöt, talonperustukset, kunnallistekniikka viemäreiden ja vesijohtotöiden muodossa sekä ruoppaustyöt. Kalusto on mitoitettu tarkkaan työtehtävien mukaan.

Meillä löytyy tela-alustaisina Hitachi ZX85, ZX135, ZX225 ja pitkäpuominen ZX350, jolla tehdään pääasiassa ruoppauksia. Vaasassa merenrantaa ja saaristoa riittää, joten ruoppaustöitä on myös mukavasti tarjolla. Uusimpana hankimme kesäkuussa pyöräalustaisen ZX145W-6 koneen, joka on erinomainen kone varsinkin kaupunkiolosuhteissa. Se toimii lähinnä viimeistelytöissä työmailla, isot koneet käyvät ensin kaivamassa ja sillä käydään tekemässä viimeistelyt”, sanoo Burman.

Peräkärry nopeuttaa työntekoa

Burmanin ZX145W-6:n perässä kulkee erikoisvarusteltu peräkärry ja yhdistelmä on sekä tyylikäs että tehokas.

”En oikeastaan aja mihinkään koneella ilman peräkärryä. Koneen alavaunuun asennettiin lisäsähköt ja –hydrauliikat kärryn vetämistä varten ja ne ovat pelanneet moitteettomasti. Peräkärry tehostaa työntekoa kun mukana lavalla kulkevat kaikki tarvittavat lisälaitteet kauhoista, tärylätkiin ja tasauspalkkeihin. Lisäksi työmailla se nopeuttaa täyttötöitä kun kärryllä voi kasalta hakea hiekkaa kyytiin ja kohteessa nostella ne kauhalla paikalleen. Sillä lailla ei ole riippuvainen kuorma-autojen ajoaikatauluista”.

Hitachi on varusteltu näyttävästi.

Koska liikumme koneella myös paljon liikenteen seassa, halusimme siihen vähän enemmän työvaloja. Rotator varusteli koneen tyylikkäillä RST-Steelin rosterikaiteilla sekä Nordic Lights-työvaloilla. Koneeseen asennettiin myös pihdeillä varustettu tiltti ja seuraavaksi asennamme siihen 3D-koneohjausjärjestelmän, sillä yhä useampi työmaa sitä vaatii”.

Burmanilla on ollut aikaisemmin käytössä toisen merkkinen pyöräalustainen kone. Yksi ero on tullut heti selville.

Kaivuuominaisuuksien lisäksi tämä on todella hyvä kone ajaa tiellä. Voimaa riittää ja se kulkee selkeästi nopeammin kuin aikaisempi koneemme. Siirrot ja kuljetukset menevät ripeästi”, kehuu Burman.

Palvelukokonaisuus ratkaiseva tekijä konehankintaa tehtäessä

Tänä päivänä pelkästään hyvä ja laadukas konemerkki ei useinkaan riitä konehankintaa mietittäessä. Keskiöön nousee palvelukokonaisuus, jossa tärkeää roolia näyttelevät varsinkin toimivat huoltopalvelut. Se käänsi vaa’an Rotatorin puolelle myös Burmanin tapauksessa.

Punnitsimme tarkkaan eri vaihtoehtoja kolmisen vuotta sitten ja päädyimme hankkimaan ensimmäisen Hitachin Koivusalon Jarilta. Kokonaisuus on Rotatorilla kunnossa ja kaikki on toiminut hyvin – se mitä on luvattu, on pidetty. Meille tärkeintä on, että koneet ovat koko ajan kunnossa ja töissä. Hitachin huolto Rotatorin sopimushuollon, Östec Machine Oy:n, kanssa toimii erinomaisesti. Niclas Österdahl on ammattimies, jonka saa aina puhelimella kiinni jos tarvetta tulee. Hän tarttuu heti asiaan kiinni ja selvittää miten kone saadaan nopeiten takaisin töihin. Esimerkillistä palvelua olemme saaneet”, kiittelee Burman.

Burmanien äidinkieli on ruotsi, joten lisäarvoa tuo myös huoltopalveluiden saaminen omalla äidinkielellä.

Ymmärrämme hyvin suomeakin, mutta totta kai se helpottaa puhua teknisistä asioista ruotsiksi. Myös kaupanteossa kielikysymys huomioitiin Rotatorin puolelta hienosti, Jari toimitti meille kaikki sopimuspaperit ruotsinkielisinä, mikä on isoja hankintoja tehtäessä tärkeä asia. Nämä kaikki kasvattavat asiakastyytyväisyyttä”, toteaa Burman lopuksi.