Hyppää sisältöön
Soita
20.5.2020

Seija Taajamo - 40 vuotta Rotatorilla

”En mene enää ikinä sinne”

 

Huhtikuun 14. päivä 1980 oli nuorelle, juuri koulunsa päättäneelle Seija Keitaanrannalle iso päivä. Silloin hän suuntasi ensimmäistä kertaa töihin postituksen hoitajaksi Rotator Oy:lle Tampereen Lakalaivaan.

 • Työvoimatoimistosta sain tietää, että kyseinen paikka olisi avoinna ja hain sitä. Silloin talousjohtajana toiminut Mattilan Antti otti minut nuoren likan lätyskän töihin Rotatorille, muistelee Seija Taajamo (os. Keitaanranta) työuransa alkua.

Iso, yli sadan hengen työpaikka oli alkuun jännittävä ja kommentit ensimmäisen päivän jälkeen olivat päättäväiset.

 • En mene enää ikinä sinne, niin paljon työntekijöitä etten opi tuntemaan niistä koskaan ketään, sanoin kotiväelle.

No, nyt 40 vuotta ja 1 kk myöhemmin istutaan Rotatorin Pirkkalan toimipisteessä tekemässä haastattelua Seijan työurasta Rotatorilla…

 • Täällä sitä edelleen ollaan. Kyllä kun taaksepäin katsoo, niin hieno taival on takana ja monta vuotta vielä edessä. Nopeasti sitä pääsi taloon sisään ja jos rehellisiä ollaan, ei ole ikinä tullut työpaikan vaihto mieleenkään.

 

Pitkä ura – monta työtehtävää

Seija aloitti postituksen hoitajana, mutta nopeasti kuvaan tuli myös kotimaan kirjeenvaihtajan työ ja viimeiset yli 20 vuotta hän on toiminut Rotator Oy:n nostin- ja trukkipuolen myyntiassitenttina.

 • Viestejä lähetettiin isojen Telex-pömpeleiden avulla eikä sähköposteista ollut vielä tietoakaan. Myöhemmin siirryttiin fakseihin ja nykyisin viestintä on huomattavasti nopeampaa sekä helpompaa. Alkuaikoina tehtiin kaikki käsin tarjouksista, kauppasopimuksiin ja yrityksen veroilmoitukseen.

Iloinen ja eläväinen Seija on tuttu monelle Rotatorin messuvieraalle meillä ja maailmalla.  Hän on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa yrityksen tapahtumia jo pitkään.

 • Vuonna 1982 pääsin toimimaan ensimmäisen kerran messuemäntänä Helsingissä pidetyssä FinnTec –tapahtumassa ja siitä saakka olen ollut mukana Rotatorin tapahtumajärjestelyissä.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että edessä on myös Seijalle messuton vuosi.

 • Tälle vuodelle olisi ollut monta hienoa tapahtumaa tiedossa Suomessa ja ulkomailla, mutta totta kai korona-aikana terveys edellä mennään myös tapahtumien osalta.

Messuista tulee mieleen myös monia hyviä muistoja – raskaitakin reissuja on tehty.

 • 80-luvulla Rotatorin tuotevalikoimaan kuului vielä veneen moottorit, joten Vene-messut oli jokakeväinen iso tapahtuma. Puolitoista viikkoa kestäneet messut olivat välillä raskaita, mutta hauskoja.

Tapahtumista muutaman on jäänyt erityisesti mieleen.

 • Vantaan Valimotiellä järjestettiin vuosittain joulukuussa asiakkaillemme pikkujoulut, joissa oli aina joku teema, jonka mukaan kaikki pukeutuivat. Esiintyjät olivat sen ajan huippuluokkaa Ekku Peltomäestä Aira Samuliniin ja niitä muistellaan pitkäaikaisten asiakkaiden kanssa vielä tänäkin päivänä. Keväällä 1995 teimme koko maan, 15 paikkakuntaa kattavan kiertueen, jossa oli esillä koko kalustomme. Kaikki meni täysin putkeen tiukasta aikataulusta huolimatta. Rotatorin teemana tapahtumissa on ollut: jos tehdään, tehdään kunnolla tai ei tehdä ollenkaan. Sitä ollaan onnistuneesti toteutettu.

 

Iso joukko ystäviä

Yli neljänkymmenen vuoden työura on luonut monia ystävyyssuhteita niin asiakkaiden kuin työkavereiden puolelta.

 • Nostinpuolen assistenttina toimineena pisimmät työ- ja ystävyyssuhteet ovat tulleet Marjamäen Jarin ja Valtosen Vesan kanssa – jo eläkkeellä oleva Jari oli talossa jo kun aloitin ja Vesa on ollut vuodesta 1986. Hyvä ystävä tuli myös markkinointia viime vuodet hoitaneesta Ahosen Kirsistä, jonka kanssa toteutettiin monta hienoa tapahtumaa.
 • Asiakkaista on monesta tullut hyviäkin ystäviä ja omalta osaltaan Rotatorin pitkistä perinteistä kertoo sekin seikka, että alkuaikojen asiakkaiden lapset ovat jatkaneet perheyrityksiä ja pysyneet Rotatorin asiakkaana.

Perheyritys ja hyvä tiimihenki nousee useassa kohtaa esille Rotatorista puhuttaessa.

 • Kun aloitin, tulin Virkkusten johtamaan perheyritykseen. On hieno asia, että nykyinen omistaja, Wartiovaaran perhe, on vahvasti mukana ja läsnä jokapäiväisessä toiminnassamme. Perheyrityksen arvot ja me-henki tekevät Rotatorista arvostetun työpaikan, toteaa Taajamo lopuksi.
Huoltopalvelut Rotator

Kiinnostaako ura Rotatorilla?