Hyppää sisältöön
Soita
3.9.2021

Janne Wartiovaara: Rotator – Paras kumppanisi

Rotator Oy tarjoaa toimintavarmuutta ja kilpailukykyä yli 60 vuoden kokemuksella. Laajat kokonaisratkaisut asiakkaiden eri tarpeisiin luovat pitkiä ja toimivia asiakassuhteita. Rotator haluaa olla paras kumppani asiakkailleen ja halutuin työnantaja alalla. Näiden asioiden eteen tehdään töitä hartiavoimin. 

 Rotator Oy on pitkäjänteisesti rakentanut palveluitaan kattamaan kaikki asiakkaiden tarpeet koneista jälkipalveluihin. Pitkä historia alalla on luonut pitkiä asiakassuhteita. 

”Vuonna 1954 perustettu perheyritys Rotator on yksi kokeneimmista ja vakiintuneimmista koneiden maahantuonti- ja jälkipalveluyrityksistä Suomessa. Olemme jo yli 60 vuoden ajan työskennelleet asiakkaidemme kilpailukyvyn puolesta ja meille on kunnia-asia, että asiakas saa varmatoimisen sekä tehokkaan koneen ja luotettavat jälkipalvelut kaikkialla Suomessa. Pitkää historiaa ja kokemusta ei voi ostaa”, sanoo Rotator Oy:n toimitusjohtaja Janne Wartiovaara. 

Wartiovaara näkee, että omistajaportaan mukanaolo operatiivisessa johdossa tekee perheyhtiöstä entistäkin vahvemman. 

”Haluamme omistajina olla joka päivä mukana kehittämässä sekä viemässä yritystä eteenpäin asiakkailta ja henkilöstöltä saadun palautteen avulla – laitamme kaiken osaamisemme likoon Rotatorin puolesta.”

Yksi kaikkien – kaikki yhden puolesta 

Paras kumppani –ajatus ei kata pelkästään asiakassuhteita. Rotator haluaa olla paras kumppani myös työntekijöilleen. Rotator työllistää tänä päivänä yli 160 työntekijää, jotka koostuvat eri osa-alueiden osaajista ja työskentelevät useassa eri toimipaikassa ympäri Suomen. Yhteenlaskettuja kokemusvuosia Rotatorilla työskentelystä nykyisellä henkilöstöllä on yli 1700, joka on varsin merkittävä luku. 

”Työntekijöiden hyvinvointi heijastuu positiivisesti asiakkaillemme. Näen asian niin, että jos töissä on kiva käydä, niin silloin se heijastuu myös palvelun laatuun. Rotatorilla me olemme kaikki tasavertaisia sotilaita, joiden tehtävänä on taata asiakkaan tyytyväisyys palveluihimme.

Rotatorilla panostetaan tiimityöskentelyyn ja uskotaan yhteistyöhön. 

”Uskon ihmisläheiseen johtamiseen ja haluan johtaa joukkoja edestäpäin omalla esimerkilläni.  Olen helposti lähestyttävä ja yhteen hiileen puhaltavana tiiminä saamme parhaan lopputuloksen. Tavoitteemme on jatkossa tiivistää entistä enemmän yhteistyötä talon sisällä työntekijän maantieteellisestä sijainnista ja osastosta riippumatta – olit sitten Rovaniemellä tai Vantaalla, huollossa tai myynnissä, olet samaa tiimiä. Mitä sujuvammin asiat toimivat sisäisesti, sitä enemmän meille jää aikaa asiakkaillemme. Painotamme myös työn ja vapaa-ajan merkitystä. Kun ne ovat oikeanlaisessa balanssissa niin homma rullaa. Elämä ei ole pelkkää työntekoa ja siitä pitää myös nauttia vapaa-ajan kautta.

Rotator on arvostettu työpaikka.  

”Meillä pidetään henkilöstöstä hyvää huolta ja hienoa huomata, että meille halutaan töihin. Yksi merkki viihtyvyydestä on useat vuosikymmeniä kestäneet työsuhteet.

Henkilöstöön panostetaan määrätietoisesti. 

”Olemme nopeasti saaneet hyviä tuloksia henkilökunnan hyvinvoinnin kehittämisessä. Tässä työssä esimiehemme toimivat läheisessä yhteistyössä HR-asiantuntijamme ja henkilöstön kanssa. Lisäksi koulutamme itse sekä päämiestemme toimesta henkilökuntaamme tasaiseen tahtiin pitääksemme ammattitaitomme korkealla. Meille jokainen työntekijä on yhtä tärkeä”, toteaa Wartiovaara.

Laajat kokonaisratkaisut 

Rotator on luotettava kumppani asiakkailleen koko koneen elinkaaren ajan. Alalla mennään koko ajan enemmän laajempien palvelukokonaisuuksien suuntaan.  

”Enää konekauppa ei ole pelkkä myyntitapahtuma vaan konehankintoja tehtäessä vaakakupissa painavat eniten laadukkaat ja monipuoliset kokonaispalvelut. Yksi vahvuuksistamme on laaja tuotevalikoima, joka kattaa koneet trukeista, kurottajiin, nostimiin ja maarakennuskoneet pienkoneista kaivosten jättiläisiin. Ne yhdistettynä asiantunteviin huolto- ja tukipalveluihin sekä Rotarent –konevuokraamoon tekevät Rotatorista parhaan kumppanin niin yhden koneen urakoitsijalle kuin isommillekin organisaatioille.”

Rotator kehittää jatkuvasti toimintaansa vastatakseen alan tarpeisiin. 

”Meillä on vahva kivijalka, jonka päälle on hyvä rakentaa. Vanhan hyvän päälle on muodostunut moderni ratkaisuliiketoimi, jossa haetaan uusia tapoja palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Digiteknologian vahva eteenpäin meno on tuonut lisää mahdollisuuksia ja niitä hyödynnetään meillä tehokkaasti niin teknisen tuen, huollon kuin varaosapalveluiden puolella. Etäyhteyksien avulla pääsemme nopeasti kiinni mahdollisiin vikatilanteisiin ja saamme avun asiakkaallemme nopeasti”, kehuu Wartiovaara. 

Koko maan kattava palveluverkosto on edelleen tärkeässä roolissa. 

”Olemme systemaattisesti rakentaneet ja vahvistaneet palveluverkostoamme Suomessa. Kahden viime vuoden aikana olemme avanneet uudet palvelukeskukset Rovaniemelle ja Lietoon, lisäksi kenttähuoltomiehiä on sijoitettu uusille paikkakunnille kattavuuden takaamiseksi.”

Asiakkaan toiminnan tehostaminen on myös yksi Rotatorin palvelumuodoista. 

”Meillä on niin kone- kuin rahoitusalan asiantuntijoita ja sitä palvelua haluamme tarjota jatkossa myös meidän asiakkaillemme. Ymmärtämällä asiakkaan liiketoimintaa, löydämme varmasti ratkaisuja, joiden avulla tuottavuus parantuu huomattavasti. Kaikkea ei kannata tehdä itse, kaikkia koneita ei välttämättä kannata omistaa itse ja niin edelleen. Tarkkaan suunnittelemalla löydetään se järkevin tapa toimia kullekin yritykselle. Se voi esimerkiksi olla oma kalusto yhdistettynä vuokrakoneisiin sekä alihankkijaverkostoon. Meille on tärkeintä, että asiakas pärjää ja haluamme antaa tietotaitomme heidän käyttöönsä.”

Laadukkaat tuotemerkit kruunaavat kokonaisuuden 

Rotator tuo maahan ja myy ainoastaan maailman johtavien valmistajien koneita ja laitteita.  

”Edustamme tällä hetkellä 16 tehokasta ja varmatoimista tuotemerkkiä, jotka soveltuvat erinomaisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin. Hankintahinnaltaan ne eivät ole varmasti halvimpia, mutta elinkaarikustannuksiltaan ja jälleenmyyntiarvoltaan erittäin kilpailukykyisiä. Me myyjänä, vuokraajana ja maahantuojana vastaamme asiakkaillemme koneiden toimivuudesta – huonosta tuotteesta kärsisi myös Rotatorin maine ja siksi valitsemme merkkimme erittäin tarkkaan.

Pitkäjänteinen työ näkyy myös maahantuontien kestoissa. 

”Esimerkiksi Bomag-maantiivistyskoneita olemme maahantuoneet vuodesta 1968 ja Tadanon nostureita yli 50 vuoden ajan. Maanrakennuskoneissa Hitachin kanssa yhteistyötä on tehty vuodesta 1983. Päämiehillämme on samanlainen arvomaailma kuin meillä, joka on helpottanut yhteistyötä rakentaen vuosikymmeniä kestäneitä ja edelleen jatkuvia hienoja kumppanuuksia,” toteaa Wartiovaara lopuksi. 

Wartiovaara Janne

Toimitusjohtaja