Hyppää sisältöön
Soita

Pekka vaihtaa vaihtokoneet vapaalle

”Nyt vuoden vaihtuessa ne vaihtokoneet on arvioitu ja myyty minun osaltani”, toteaa Rotatorin Pekka Karti. Edessä ovat eläkepäivät. Koneiden parissa Pekan koko työura menikin. Alkusysäys oli uralle vuonna 1974, kun isä vei Pekan Maxpo-messuille. Sieltä syttyi kipinä ja ensimmäinen alan työpaikka 18-vuotiaalle löytyi Mäkisen Topilta pyöräkuormaajan kuljettajana. Sanavalmista ja puheliasta nuorukaista alkoi kaupanteko kiinnostamaan ja konekaupan pariin Pekka pääsikin Tampereen Machinerylle ensin pihamieheksi ja sitten vaihtokoneiden kauppaan. Velipoika Matin kanssa kaupankäynti koneilla jatkuin  toistakymmentä vuotta. Niistä ympyröistä kutsu kävi Rotatorille vastaamaan vaihtokoneista. Parikymmentä vuotta vierähtikin nopeasti.

”Mielenkiintoisia nämä hommat ovat olleet pyöräkuormaajan kuljettajasta konekauppiaaksi. Asiakkaat ja työkaverithan sen miellyttävän työympäristön luovat. Paljon on ollut mukavia asiakkaita, joista on tullut kavereita vapaa-ajallekin. Konekaupan lisäksi Pekan suurin vaikutus tai toimi on ollut Mansen Mörinöiden synnytys. ”En tiedä olinko kätilö vai synnyttäjä, kun Mörinöitä alettiin ideoimaan. Alkuperäinen ideahan oli saada Tampereen alueen  koneliikkeiden vaihtokonepäivät samanaikaisiksi. Aikaisemminhan niitä päiviä pidettiin eri aikaan, ettei naapuriliike vaan vienyt meidän asiakkaita.  Nopeastihan tuo ajatus Mörinöistä hyväksyttiin ja kopioitiinkin myös muihin kaupunkeihin. No alkuperäinen on ehdottomasti suurin tapahtuma, jos sillä joku merkitys on”, kertoo Pekka.

Moottoripyöräily on ollut Pekalle rakas harrastus jo pitkään. Bemarilla on kierretty Eurooppaa Kreikasta Venäjälle ja Espanjasta Norjaan. Vaimo Maija kulkee mielellään matkassa. ”Paljon olemme näillä retkillä nähneet ja kokeneet sekä tutustuneet uusiin ihmisiin eri maissa. Mukavaa se on, meille ei ole tärkeää kuinka paljon kilometrejä tulee vaan mitä näemme ja koemme”.

Pekalle antoisia eläkepäiviä ja kiitos hyvästä yhteistyöstä!

1.1.2020 alkaen uudeksi vaihtokonepäälliköksi on nimitetty Jussi Seppälä.

 

Teksti: Jarmo Syvänen / Hankintavinkit