Hyppää sisältöön
Soita
3.5.2018

Merlo esitteli uutuuksia Intermatissa

Merlo esitteli viime viikon Intermat-mesuilla 21 konemallia ja 13 lisälaitetta, ja niistä 15 oli täysin uusia innovaatioita.
Esillä oli mm. uudistunut  Panoramic-mallisto:
 • P27.6Plus
 • P30.10
 • P35.11TT – UUTUUS
 • P40.13Plus – UUTUUS
 • P40.17 – UUTUUS
 • P50.18Plus – UUTUUS
 • P72.10TT – UUTUUS
 • P120.10HM – UUTUUS
sekä uudet Roto-kurottajat
 • Roto40.16 – UUTUUS
 • Roto50.21 – UUTUUS
 • Roto50.26S-Plus – UUTUUS
 • Roto50.35S-Plus – UUTUUS

Uusi PANORAMIC-mallisto

Kun Panoramic-mallisto esiteltiin vuonna 1987, sen keskeisenä ideana oli moottorin sijoituksen muuttaminen perästä oikealle sivulle, jolloin teleskooppipuomille jää reilusti tilaa. Tämä oivaltava ratkaisu mullisti kurottajamarkkinat, ja Merlosta tuli alan teknologian johtava merkki. Lisäksi tämä rakenne antoi Merlolle mahdollisuuden luoda ensimmäiset konemallit, joissa näkyvyys on esteetön joka suuntaan, mikä paransi merkittävästi turvallisuutta, tarkkuutta ja suorituskykyä.
Kuluneiden 30 vuoden aikana Merlo on jatkanut Panoramic-malliston kehitystyötä ja ottanut siinä käyttöön lukuisia uusia teknologioita ja ratkaisuja. Uudet Panoramic-mallit on tehty täyttämään Merlon omat rakennevaatimukset, joiden ansiosta mallisarjan eri malleissa voidaan käyttää samoja modulaarisia komponentteja.
Uudessa Panoramic-sarjassa on tarjolla kaksi eri versiota:
 • Maatuin varustetut Panoramic-kurottajat
 • Suuritehoiset Panoramic-kurottajat
Kaikissa malleissa on käytetty Merlon kehittämiä ratkaisuja ja varustusta, ja ne on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden kasvaviin käyttöominaisuus- ja turvallisuusvaatimuksiin.

PANORAMIC maatuilla varustettuna – UUTUUS –

Intermat-messuilla Merlo esitteli uudet, maatuilla varustetut Panoramic-kurottajat. Jokainen malli on täysin uudelleen suunniteltu tarjoamaan lisää mukavuutta, suorituskykyä ja käyttöturvallisuutta. Panoramic-sarjan perusmallina on maatuilla varustettu jäykkärunkoinen kurottaja, joka on suunnattu selkeäkäyttöistä, varustelultaan yksinkertaista ja helppohuoltoista konetta tarvitseville asiakkaille. Perusmallin lisäksi sarja sisältää kurottajia, joiden varustukseen kuuluu vaakaus ja puomin liike sivusuunnassa ja jotka tarjoavat huippuluokan suorituskyvyn sekä parasta Merlo-teknologiaa kaikkein vaativimpienkin asiakkaiden toiveiden täyttämiseksi.

Suuritehoinen PANORAMIC – UUTUUS –

Suuritehoiset kurottajat edustavat Panoramic-mallisarjan huippua. Nämä koneet on erityisesti kehitetty raskaaseen materiaalinkäsittelyyn louhoksilla, kaivoksilla ja suurilla rakennustyömailla, ja ne suoriutuvat äärimmäisen rasittavistakin tehtävistä erittäin tehokkaasti. Tämän Panoramic-malliston keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu huippuluokan suorituskyky yhdistyneenä markkinoiden kompakteimpiin ulkomittoihin, mikä entisestään parantaa loistavaa näkyvyyttä, josta koko mallisarja on tunnettu. P120.10HM on varustettu uudella voimansiirrolla, johon kuuluu suorituskykyinen, 170 hv:n FPT Tier IV final -moottori ja Merlon CVTronic-vaihteisto.
Uuden PANORAMIC-malliston innovatiivisia ominaisuuksia:
 • Uusi modulaarirakenne
 • Uudet akselit ja maatuet
 • Uusi EPD-voimansiirto
 • Uusi ohjaamo
 • MCDC-turvajärjestelmä

Uusi ROTO-mallisto

Vuonna 1991 Merlo esitteli ensimmäisen pyörivällä ylävaunulla varustetun kurottajan. Sen aivan uudenlainen rakenne mahdollisti ensimmäistä kertaa 360 asteen käännön ja materiaalin siirron konetta siirtämättä. Tuolloisessa konemallissa oli 6 maatukea ja se loi perustan alan nopealle ja radikaalille teknologian kehitykselle, jossa vain yksi asia on pysynyt muuttumattomana: Merlon asema alan johtavana merkkinä. Jo yli 25 vuoden ajan tämäntyyppiset koneet on todellakin tunnettu kautta maailman nimellä ”Roto”, ja Merlo on edelleen markkinoiden johtava merkki maailmassa.
Tänä vuonna Merlo on asettanut uuden virstanpylvään esitellessään uuden Roto-kurottajamalliston. Sen todella innovatiiviset ratkaisut perustuvat uuteen modulaarirakenteeseen, ja siinä on valtava määrä uusia teknisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta nämä koneet ovat esikuvana muille jatkossakin.
Uudessa pyörivien Roto-kurottajien mallistossa on 3 eri mallisarjaa:
• Roto 400 – 415 asteen pyöritys
• Roto 600 – 600 asteen pyöritys
• Advanced – rajoittamaton pyöritys
Nämä uudet tuotesarjat on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin ja täyttämään vaatimukset, joita Rotojen eri sektoreilla toimivat käyttäjät esittävät. Roto-mallisarjassa on tarjolla kolme eri versiota, joista kukin on tarkoitettu erityyppisille asiakasryhmille. Versioiden kohderyhmät ovat seuraavat:
– Perusversio on kehitetty vuokrakonemarkkinoille.
– Runsaammin varustellut versiot jousituksineen (myös PLUS-versio) on suunnattu käyttäjille, jotka vaativat koneelta innovatiivisia ratkaisuja mutta varustuksen ja huollon yksinkertaisuutta.
– Lippulaivana ovat täydellisimmin varustellut versiot, joiden uudenaikaisin teknologia nostaa tason entistä korkeammalle ja tekee Merlosta esikuvan muille.

ROTO 400 – UUTUUS

Uuden Roto 400:n ylävaunu kääntyy 415°, ja kone on täysin uudistettu mukavuuden, turvallisuuden ja voimansiirron osalta suorituskyvyn ja käytettävyyden parantamiseksi. Näille malleille tunnusomaista on yksinkertaistettu ON/OFF-vakautusjärjestelmä auki/kiinni-liikkeillä, ja järjestelmän hallinta joko automaattisesti tai käsiohjatusti.
Uudesta Roto 400:sta on tarjolla kaksi versiota: vuokrakonemallit ja jousituksella varustetut mallit. Ensimmäinen versio on suunnattu käyttäjille, jotka vuokraavat koneita ja niille, jotka vaativat kurottajalta innovatiivisia käyttöratkaisuja mutta varustuksen ja huollon yksinkertaisuutta. Toisen version varustukseen kuuluu jousitus ja PLUS-varustus, ja se kohottaa koneiden tasoa vastaamaan sekä asiakkaiden että markkinoiden kasvavia vaatimuksia.
Uuden Roto 400 -sarjan jousituksella varustettujen mallien parannuksiin kuuluu myös monitoiminäyttö ja 40 km/h ajonopeus, jotka ovat vakio-ominaisuuksia.

ROTO 600 – UUTUUS –

Uuden Roto-malliston suunnittelu- ja kehitystyö johti myös täysin uuden mallisarjan, Roto 600:n, syntymiseen. Nämä kurottajat asettuvat Roto 400:n ja Advanced-mallisarjan väliin. Uudessa Roto 600 -sarjassa on uusinta teknologiaa ja ratkaisuja, jotka ovat tunnusomaisia muille mallisarjoille. Näiden mallien ylävaunu kääntyy 600°, ja ne tarjoavat 4950 kg:n nostokyvyn sekä 20,8…26 metrin nostokorkeuden.
Automaatti- tai käsiohjatut moniasentoiset maatuet edustavat uutta kehitystä näissä kurottajissa ja mahdollistavat jopa 6 asteen asentokorjauksen maapohjan kallistuksen kompensoimiseksi sekä tukivarsien pidennyksen sovittamisen työkohteen maaston mukaan. Uudesta Roto 600:sta on tarjolla kaksi versiota: vuokrakonemallit ja jousituksella varustetut mallit. Ensimmäinen versio on suunnattu käyttäjille, jotka vuokraavat koneita ja niille, jotka vaativat kurottajalta innovatiivisia käyttöratkaisuja mutta varustuksen ja huollon yksinkertaisuutta. Toisen version varustukseen kuuluu jousitus, ja se kohottaa koneiden tasoa vastaamaan sekä asiakkaiden että markkinoiden kasvavia vaatimuksia.
Uuden Roto 600 -sarjan jousituksella varustettujen mallien parannuksiin kuuluu myös monitoiminäyttö ja 40 km/h ajonopeus, jotka ovat vakio-ominaisuuksia.

ROTO Advanced – UUTUUS –

Uusi Roto Advance edustaa teknologiallaan ja suorituskyvyllään luokkansa ehdotonta huippua. Tämän mallisarjan tavoitteena on pitää Merlon asema maailman markkinajohtajana ja voittaa lisää arvostettuja palkintoja, joita aiemmat Roto-mallisarjatkin ovat kahmineet. Uuden Roto Advanced -sarjan keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat automatiikan ohjaamat, moniasentoiset maatuet, kehittynyt turvajärjestelmä, rajoituksetta pyörivä ylävaunu ja uusi modulaarirakenteinen ohjaamo, jonka ainutlaatuisen säätöjärjestelmän ansiosta sitä voi kallistaa jopa 20°. Advanced-mallisarjaan on tarjolla monia palkintoja voittanut portaaton CVTronic-voimansiirto, jonka ansiosta kiihdytys 0…40 km/h:iin tapahtuu ilman katkoja väännössä ja ilman vaihteen vaihdosta johtuvia katkoja.
Uuden Roto Advance -sarjan nostokorkeus on 20,8…34,2 metriä. Nostokykyä löytyy 4950 kg ja tehokkaimmissa malleissa 7000 kg.
Uuden ROTO-malliston innovatiivisia ominaisuuksia :
• Uusi modulaarirakenne
• Uusi EPD-voimansiirto
• Uusi ohjaamo
• Uusi, kapasitiivinen joystick ja uusi, älykäs käsinoja
• Uusi ASCS-turvajärjestelmä

P27.6-kurottaja

Tämä malli on loistava esimerkki kaikkein kompakteimmista Merlo-kurottajista. P27.6-mallisarjan käsiteltävyys on vertaansa vailla kaikessa, ja sen pienet ulkomitat ja ylivertainen mukavuus saavat sen erottumaan edukseen kilpailijoista. Tunnusomaisen mukavuuden perustana on modulaarinen ohjaamo, jota käyttävät myös tämän mallisarjan vanhemmat veljet: Turbofarmer, Panoramic ja Roto.

Turbofarmer TF35.7 -kurottaja

Kompaktin kokonsa, suorituskykynsä ja tehokkuutensa ansiosta Turbofarmer on johtava mallisarja maanrakennus- ja rakennustyökäytössä. TF35.7 (keskiraskas malli) on saanut Machine of the Year 2015 -palkinnon innovatiivisista teknologisista ominaisuuksistaan. Nämä ratkaisut ovat olleet pohjana uusien, Intermat-messuilla esiteltävien Merlo-mallisarjojen kehitystyössä. Turbofarmer-mallisarjan keskeisin vahvuus on laaja tuotevalikoima, josta asiakkaat löytävät ainutlaatuisin teknisin ominaisuuksin varustettuja eri versioita, jotka soveltuvat mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin.
Messuilla esillä olleet lisälaitteet

Lisälaitteet

Intermatissa esillä oli myös lukuisia Merlon lisälaitteita:
 •  FEM-haarukat
 • Kiinteä henkilökori 200 kg
 • Lastauskauha 1350 l
 • Nostopalkki
 • Vinssillä varustettu jibi
 • Putkikoura – UUTUUS –
 • Pyöränkäsittelykoura – UUTUUS –

MYYNTI JA LISÄTIEDOT

Jorma Puhakka
040 556 2774
jorma.puhakka@rotator.fi