Hyppää sisältöön
Soita
Hitachi ZX85USB-6
13.2.2019

Uudet 6-sarjalaiset: ZX85US ja ZX85USB

Hitachi uusii kompaktit kaivukoneet 2019 kevään aikana. ZX85US ja USB-mallit päivittyvät myös kutossarjalaisiksi ja täyttävät Stage V päästömääräykset. Uusia malleja voidaan odottaa myös Suomeen saapuvaksi kesän korvilla. Uusi ZX85USB-6 esittäytyy ensimmäisen kerran huhtikuussa Baumassa.

Uudet ZX85 mallit tarjoavat erinomaista suorituskykyä, vakautta ja mukavuutta sekä huollon helppoutta. Uusissa, kompakteissa Zaxis-6-kaivukoneissa voidaan käyttää monia erilaisia lisälaitteita, ja ne soveltuvat mainiosti vuokrakoneeksi, kunnallistekniikkatöihin, perustusten tekoon, maisemointiin sekä purku- ja rakennusprojekteihin. Se on varustettu Stage V -vaatimukset täyttävällä moottorilla ja DPF-jälkikäsittelyllä päästöjen vähentämiseksi.

Uusissa kasivitosissa vähennetään NOx-päästöjä pakokaasujen takaisinkierrätyksellä (EGR) ja pienhiukkasia DPF-laitteilla.Yhteispaineruiskutus optimoi uuden 41,8 kW:n moottorin käynnin ja vähentää päästöjä sekä parantaa polttoainetaloutta ja siten myös pienentää käyttökuluja. Myös ECO-käyttötila ja tyhjäkäyntiautomatiikka pienentävät polttoaineen kulutusta merkittävästi.

Poikkeuksellinen käyttömukavuus

Käyttömukavuus oli tärkeä asia Zaxis-6-kompaktikaivukonemalliston suunnittelussa. ROPS-vaatimukset täyttävä ohjaamo on tilava, kuten edeltävissä Zaxis-5-malleissakin. Mukava, ilmajousitettu istuin kuuluu vakiovarustukseen ja käyttäjäystävälliset ohjaimet on ryhmitelty hyvin käsille istuimen tuntumaan.Saatavana on myös lisävastapaino, jolla saadaan tarvittaessa enemmän vakautta.

Uudet ZX85-malliton varustettu LED-valoilla. Niiden käyttöikä on halogeenivaloja pidempi ja ne ovat energiatehokkaammat. LED-valon saa lisävarusteena myös ohjaamon taakse.

Valinnaisvarusteena tehtaalta on saatavissa käsihallinta lisähydrauliikalle. Tällä lisävarusteella on kätevä hallita eri lisälaitteita. Lisäksi tehdaslisävarusteena on saatavilla myös toinen proportionaalinen lisähydrauliikka. Tämäkin käsihallinnalla. Käsihallinnan avulla toista lisähydrauliikkaa voidaan ohjata pehmeästi.

Helppo huoltaa

Huollon helppous on olennainen osa uusien mallienkäyttäjäystävällisyyttä. Päivittäiset tarkastukset ja määräaikaishuollot sujuvat nopeasti ja kätevästi, koska suuret huoltoluukut avautuvat reilusti ja huoltokohteet on koottu lähelle toisiaan.

Jäähdyttimen edessä on pölysuoja, joka voidaan kääntää ulos ja on siten nopea puhdistaa. Telastopalkin yläpinta on jyrkästi kallistettu, ja siksi maa-aines pääsee helposti valumaan pois. Vakiovarustukseen kuuluvan sähköisen tankkauspumpun avulla kone voidaan tankata esimerkiksi suoraan tynnyristä.

Hitachin kaivukoneet tunnetaan kestävyydestään, ja esimerkiksi kaivulaitteen vahvat laakeriholkit, paksusta teräslevystä valmistettu runko, alumiininen jäähdytin ja rungon D-palkit varmistavat korkean tuottavuuden ja käyttövalmiuden.

Seigo Yamamoto, HCME:n mini- ja kompaktikoneiden tuotepäällikkö, sanoo: “ZX85 mallit voidaan lukea kompaktikoneiden luokkaan, mutta 41,2 kW:n moottorin voima tuntuu käytössä nostavan ne suurempien koneiden tasolle. DPF-laitteisto vähentää haitallisia päästöjä ja tekee näin myös kuljettajan työympäristöstä terveellisemmän. Hitachin Zaxis-6-kompaktikaivukoneet on suunniteltu ylittämään omistajien ja kuljettajien odotukset kaikkialla Euroopassa, ja uskomme niiden onnistuvan siinä.”

Edut

  • Vähemmän päästöjä DPF:n ansiosta
  • Korkea tuottavuus alhaisemmin käyttökuluin
  • Käyttäjäystävällisyys ja mukavuus
  • Erinomainen huollettavuus

Teknisiä tietoja

Mallikoodi ZX85USB-6
Moottoriteho (kW) 41,8 kW (56,0 hv)
Työpaino (kg) 8430…8940
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3) 0,28
Suurin kaivusyvyys (mm) 4510
Kauhan kaivuvoima (kN) 55,0

 

Mallikoodi ZX85US-6
Moottoriteho (kW) 41,8 kW (56,0 hv)
Työpaino (kg) 8430…8630
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3) 0,28
Suurin kaivusyvyys (mm) 4610
Kauhan kaivuvoima (kN) 55,0