Hyppää sisältöön
Soita
5.3.2021

Terrafame ja Rotator ovat sopineet Hitachi -kaivoskoneiden toimituksesta Sotkamon kaivokselle

Terrafamen kaivos Sotkamossa on tehnyt sopimuksen Rotatorin kanssa nykyisen Hitachi-kaivoskaluston uusimisesta vuosien 2022-2025 aikana.

Terrafamen ja Rotatorin välinen sopimus sisältää kaksi Hitachi EX3600-7 kaivukonetta sekä seitsemän EH3500AC-3 kiviautoa. Lisäksi sopimuksessa on optio koko vanhemman kaluston korvaamiseksi. Vanhimmat EX3600-6 kaivukone ja EH3500AC-II kiviautot ovat päässeet jo yli 60 000 käyttötunnin. Rotator Oy on huolehtinut niiden kunnossapidosta kaivoksella alusta asti. Uudet koneet kokoonpannaan ja toimitetaan Terrafamelle valmiina käyttöönotettavaksi kaivoksella. Ensimmäiset MTU:n EURO V -tason moottoreilla varustetut koneet (1 + 2) valmistuvat Japanissa touko-kesäkuun 2022 aikana.

Rotator Oy ja Terrafame ovat solmineet myös jatkosopimuksen Terrafamen nykyisen kaluston huolloista seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Tämä sopimus sisältää myös option kahden vuoden jatkolle.

Hitachi suunnittelee kaivoskoneet ns. ”future proof” – konseptilla modulaarisiksi, jolloin laitteiden käyttöaikana voidaan ottaa muuttuvat ympäristöarvot huomioon. Hitachin tarkoituksen on vähentää öljyjen ja polttoaineiden käyttöä. Tähän päästään pidentämällä huoltovälejä sekä tehostamalla voimansiirtolinjan sähköistämistä, jolloin riippuvuus fossiilisista polttoaineista vähenee.

”Olemme tyytyväisiä Rotatorin kanssa tehtyyn sopimukseen kaivoskaluston uusimisesta. Monivuotinen yhteistyö sekä kaluston kilpailukykyinen elinkaarikustannus olivat ratkaisevia tekijöitä päätöksen taustalla. Lisäksi Hitachin käyttämä ”future proof” -konsepti tukee kaluston pitkää elinkaarta ja auttaa hallitsemaan tuotannon hiilijalanjälkeä tulevaisuudessa. Uskomme, että pitkään jatkunut yhteistyö helpottaa osaltaan kaluston uusimista useiden vuosien aikana”, toteaa Terrafame Oy:n kaivostoiminnan johtaja Seppo Voutilainen.

”Yhteistyön jatkuminen Terrafamen kaivoksen kanssa on meille erittäin tärkeää. Nyt solmittu sopimus on suuri luottamuksen osoitus Rotator Oy:n palveluita ja Hitachi-tuotteita kohtaan. Yhteistyö Terrafamen kanssa vahvistaa asemaamme kaivossektorilla ja auttaa meitä kehittämään rautaista osaamistamme entistä paremmaksi”, toteaa Rotator Oy:n toimitusjohtaja Jari Valtanen.

Tietoa Terrafamesta

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2020 sen liikevaihto oli 338 MEUR ja yhtiön teollisuusalueella työskenteli noin 2 000 työntekijää, joista urakoitsijoiden ja alihankkijoiden osuus oli vähän yli puolet.

Lisätiedot:

Rotator Oy
Sami Laitila, Kaivosliiketoiminnan johtaja, puh 040 8242 495, sami.laitila@rotator.fi
Jari Valtanen, Toimitusjohtaja, 040 7620 403, jari.valtanen@rotator.fi
Janne Salomäki, Markkinointijohtaja, puh 050 412 9013, janne.salomaki@rotator.fi

Hitachi kaivoskoneet

Hitachilla on tarjota kaivoskäyttöön kaksiakselisia kiviautoja ja tela-alustaisia kaivinkoneita.