Hyppää sisältöön
Soita

JLG EC450AJ ja EC520AJ

18.6.2021

Saasteettomia ja hiljaisia työmaita - JLG:ltä uusia litiumioniakkukäyttöisiä henkilönostimia

Maailman suurin henkilönostinvalmistaja JLG esittelee uusia litiumioniakkukäyttöisiä henkilönostimia ulko- ja sisäkäyttöön

Amerikkalaisen JLG Industries, Inc.:n tuotteet ovat kuuluneet Rotator Oy:n tuotevalikoimaan jo yli 40-vuotta. Kaupungistuminen, saasteettomat kaupunkialueet, työmaat ja laitokset, sekä tavoitteet äänisaasteen vähentämiseen ovat johtaneet siihen, että vaihtoehtoiset käyttövoimat ja alati kehittyvä akkuteknologia mahdollistavat perinteisen dieselmoottorin rinnalle myös muita vaihtoehtoja. JLG haluaa olla edelläkävijä ja alansa kärjessä vaihtoehtoisten käyttövoimien tarjoajana. Osoituksena tästä JLG esittelee kaksi uutta litiumioniakkutekniikalla varustettua henkilönostinmallia. Esiteltävät mallit kulkevat nimillä EC450AJ ja EC520AJ.

Molemmat uudet mallit ovat paitsi 100% päästöttömiä myös erittäin hiljaisia käyttää. Mallit on suunniteltu sekä ulko- että sisäkäyttöön. Täydellä akulla työskentelyaika on yksi päivä ja 30% akkutehoa saadaan tunnin latauksella 230V pistokkeesta. Neljässä tunnissa akut on ladattu tyhjästä täyteen. Akkuina käytetään 144Ah akkuja, jotka toimivat +50 – -20-asteen lämpötiloissa. Laskennallisesti 10 vuoden käytön jälkeen akuissa on edelleen 80 % kapasiteettia jäljellä. Molempien mallien korikuorma on 250 kg ja sivu-ulottuma yli 10m. EC450AJ-mallin maksimi työskentelykorkeus on 14m ja EC520AJ mallissa vastaava arvo on 18m.

Litiumakkutekniikalla varustetut koneet ovat kalliimpia hankkia, mutta koneen omistajat hyötyvät alhaisemmista huolto- ja korjauskustannuksista. Akkukoneissa moottoriöljyn-, ilman- ja polttoaineensuodattimien vaihdot jäävät pois, kuten myös määräaikainen öljynvaihto. Myös korkeampi jälleenmyyntiarvo on huomionarvoinen seikka akkukäyttöistä konetta hankittaessa. Vuokraajan näkökulmasta kokonaiskustannuksiin vaikuttaa oleellisesti polttoainekustannusten poisjäänti. Lisäksi vuokralleottajalla on uusi, saasteeton ja hiljainen, ympäristöään kunnioittava kone käytössään.