Hyppää sisältöön
Soita

Rotator Oy tarjoaa toimintavarmuutta ja kilpailukykyä yli 60 vuoden kokemuksella. Laajat kokonaisratkaisut asiakkaiden eri tarpeisiin luovat pitkiä ja toimivia asiakassuhteita.

Rotator Oy on pitkäjänteisesti rakentanut palveluitaan kattamaan kaikki asiakkaiden tarpeet koneista jälkipalveluihin. Pitkä historia alalla on luonut pitkiä asiakassuhteita.

”Vuonna 1954 perustettu perheyritys Rotator on yksi kokeneimmista ja vakiintuneimmista koneiden maahantuonti- ja jälkipalveluyrityksistä Suomessa. Olemme jo lähes 70 vuoden ajan työskennelleet asiakkaidemme kilpailukyvyn puolesta ja meille on kunnia-asia, että asiakas saa varmatoimisen sekä tehokkaan koneen ja luotettavat jälkipalvelut kaikkialla Suomessa. Pitkää historiaa ja kokemusta ei voi ostaa”, sanoo Rotator Oy:n toimitusjohtaja Janne Wartiovaara.

Laajat kokonaisratkaisut

Rotator on luotettava kumppani urakoitsijalle koko koneen elinkaaren ajan. Alalla mennään koko ajan enemmän laajempien palvelukokonaisuuksien suuntaan.

”Enää konekauppa ei ole pelkkä myyntitapahtuma vaan konehankintoja tehtäessä vaakakupissa painaa eniten laadukkaat ja monipuoliset kokonaispalvelut. Yksi meidän vahvuuksistamme on laaja tuotevalikoima, joka kattaa koneet trukeista, kurottajiin, nostimiin ja maarakennuskoneet pienkoneista kaivosten jättiläisiin. Ne yhdistettynä asiantunteviin huolto- ja tukipalveluihin sekä Rotarent –konevuokraamoon tekevät Rotatorista parhaan kumppanin niin yhden koneen urakoitsijalle kuin isommillekin organisaatioille”, Wartiovaara kertoo.

Rotator kehittää jatkuvasti toimintaansa vastatakseen alan tarpeisiin. Wartiovaaran mukaan Rotatorilla on vahva kivijalka, jonka päälle on hyvä rakentaa. Asiakkaan liiketoiminnan tukeminen esimerkiksi digiteknologian kehittymistä hyödyntäen on tuonut lisää mahdollisuuksia ja niitä hyödynnetään Rotatorilla tehokkaasti niin teknisen tuen, huollon kuin varaosapalveluiden puolella. ”Etäyhteyksien avulla pääsemme nopeasti kiinni mahdollisiin vikatilanteisiin ja saamme avun asiakkaallemme nopeasti”, kehuu Wartiovaara.

Koko maan kattava palveluverkosto on edelleen tärkeässä roolissa

Wartiovaara kertoo kattavan palveluverkoston olevan yksi Rotatorin ylpeydenaiheista. ”Olemme systemaattisesti rakentaneet ja vahvistaneet verkostoamme Suomessa. Viimeisimmät investoinnit palveluverkoston kehittämiseen ovat uusi palvelukeskus Rovaniemellä ja Liedossa. Lisäksi kenttähuoltomiehiä on sijoitettu uusille paikkakunnille kattavuuden takaamiseksi. Itse toivoisin, että jollakin aikataululla saisimme toimipisteet vielä Jyväskylään ja Itä-Suomeen”, sanoo Wartiovaara.

Asiakkaan toiminnan tehostaminen on myös yksi Rotatorin palvelumuodoista

”Rotatorilla on niin kone- kuin rahoitusalan asiantuntijoita ja sitä palvelua haluamme tarjota jatkossa myös meidän asiakkaillemme. Miettimällä yhdessä urakoitsijan toimintaa ja sen tehostamista, löydämme varmasti ratkaisuja, joiden avulla tuottavuus parantuu huomattavasti. Kaikkea ei kannata tehdä itse, kaikkia koneita ei välttämättä kannata omistaa itse ja niin edelleen. Tarkkaan suunnittelemalla löydetään se järkevin tapa toimia kullekin yritykselle. Se voi esimerkiksi olla oma kalusto yhdistettynä vuokrakoneisiin sekä alihankkijaverkostoon. Meille on tärkeintä, että asiakas pärjää ja haluamme antaa tietotaitomme heidän käyttöönsä – ota ihmeessä yhteyttä”, vinkkaa Wartiovaara.

Laadukkaat tuotemerkit kruunaavat kokonaisuuden

Yrityksen tulos voi olla koneista kiinni. Siksi Rotator tuo maahan ja myy ainoastaan maailman johtavien valmistajien koneita ja laitteita.

Edustamme tällä hetkellä 14 tehokasta ja varmatoimista kone- tai tuotemerkkiä, jotka soveltuvat erinomaisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin. Kaikki tuotteemme eivät varmastikaan ole markkinoiden halvimpia, mutta elinkaarikustannuksiltaan ja jälleenmyyntiarvoltaan erittäin kilpailukykyisiä. Me myyjänä ja maahantuojana vastaamme asiakkaillemme koneiden toimivuudesta – huonosta tuotteesta kärsisi myös Rotatorin maine ja siksi valitsemme merkkimme erittäin tarkkaan.

Pitkäjänteinen työ näkyy myös maahantuontien kestoissa.

”Esimerkiksi Bomag –maantiivistyskoneita olemme maahantuoneet vuodesta 1968 ja Hitachi-maanrakennuskoneita vuodesta 1983. Päämiehillämme on samanlainen arvomaailma kuin meillä, joka on helpottanut yhteistyötä rakentaen vuosikymmeniä kestäneitä ja edelleen jatkuvia hienoja kumppanuuksia”, toteaa Wartiovaara.

 

Vastuullinen työnantaja

Paras kumppani –ajatus ei kata pelkästään asiakassuhteita. Rotator haluaa olla paras kumppani myös työntekijöilleen. Työntekijöiden hyvinvointi heijastuu positiivisesti suoraan asiakkaille. Rotator työllistää tänä päivänä noin 160 työntekijää, jotka koostuvat eri osa-alueiden osaajista. Rotatorilla pidetään henkilöstöstä hyvää huolta ja siksi Rotator onkin arvostettu työnantaja, jonne myös halutaan töihin. Yksi merkki viihtyvyydestä on useita vuosikymmeniä kestäneet työsuhteet.

”Henkilöstöön panostetaan määrätietoisesti ja tästä johtuen henkilöstöasioita hoitaa oma HR-asiantuntija, joka toimii linkkinä työntekijöiden ja johdon välillä. Lisäksi koulutamme itse ja päämiestemme toimesta henkilökuntaamme tasaiseen tahtiin pitääksemme ammattitaitomme korkealla. Meille jokainen työntekijä on yhtä tärkeä”, sanoo Wartiovaara lopuksi.