Hyppää sisältöön
Soita
31.1.2018

Maantiivistysteknologian erikoisosaajat

Rotator ja maantiivistyskonevalmistaja Bomag juhlistivat viime vuonna 50-vuotista yhteistaivaltaan. Vuosikymmenten saatossa Rotatorille on muodostunut vahva osaaminen maantiivistysteknologian erikoisosaajana. Koko maan kattavat jälkimarkkinointipalvelut ovat isossa osassa Rotatorin tarjotessa Rotator saakka.

Myyntipäällikkö Janne Salomäki painottaa vuonna 1967 Saksassa allekirjoitetun Rotatorin ja Bomagin pitkän yhteistyön merkitystä. – Vuosikymmenten aikana meille on kertynyt vankka tieto-taito Bomagista ja siitä, kuinka maantiivistys tulisi tehdä oikeaoppisesti. Pitkä yhteistyö tehtaan kanssa on tehnyt meistä toimijan, joka pystyy tarjoamaan maantiivistykseen ratkaisuja, joilla saavutetaan oikeaoppinen lopputulos kustannustehokkaasti.

Vahva tuotetuki

– Vaikka Bomagit kestävät pitkäikäisinä tuotteina jopa vuosikymmeniä, nekin tarvitsevat jossain vaiheessa huoltoa ja varaosia. Pitkän kokemuksen ansiosta meillä tiedetään mitkä ovat yleisimmät kuluvat osat ja niitä meiltä löytyy heti hyllystä. Meillä on 13 omaa toimipistettä ympäri Suomea, joita vielä uusi Turun yksikkö tulee vahvistamaan tämän vuoden aikana. Kannattaa myös huomioida, että noin 80 % Rotatorin henkilökunnasta työskentelee huollon, varaosien ja teknisen tuen parissa. Numeroina tämä tarkoittaa mm. 66 asentajaa, 32 huoltoautoa ja 8 korjaamoa. Varaosissa meillä on 20 ammattilaista palvelemassa asiakkaita osatarpeisiin liittyen. Lisäksi meillä on 11 sopimushuoltajaa takaamassa asiakkaidemme kattavat jälkimarkkinointipalvelut kaikkialla maassamme, painottaa Salomäki.

Rotatorilla työskentelee myös teknisen tuen puolella Bomag asioista vastaavaa henkilökuntaa. – Lisäksi asiakkaillamme on mahdollisuus saada lisää tietoa maantiivistykseen liittyvistä asioista järjestämiemme asiantuntijaluentojen kautta. Luentojen tarkoitus on tarjota maantiivistyksen parissa työskenteleville parempia ratkaisuja työkohteisiin, jolloin asetettuihin tavoitteisiin on mahdollista päästä kustannustehokkaammin. Myös laadunvarmistukseen on tarjolla nykyaikaisia keinoja, joista asiakkaalle jää raportti myöhempää tarkastelua varten. Haluamme tukea asiakkaita tarjoamalla ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaan omaa liiketoimintaa, kertoo Salomäki.

Koko Bomag-mallisto Rotatorilta

Bomag toimii osana noin 2500 henkilöä työllistävää FAYAT-groupia. Bomagin tuotteet kattavat koko tienkunnostuksen laitekategoriat, joista muodostui 685 M€ liikevaihto vuonna 2016. Tällä saksalaisvalmistajalla on 400 jälleenmyyjää ympäri maailmaa. Rotator edustaa Suomessa Bomagin maantiivistystuotelinjaa – Valikoimiimme kuuluvat Bomagin täryvasarat, yhteen- ja kahteen suuntaan kulkevat tärylätkät, täryjuntat, kauko-ohjattavat tärylätkät sekä kaatopaikkajyrät. Osa tästä laajasta maantiivistyskalustosta on myös vuokrattavissa Rotarentin kautta, mm. kauko-ohjattavat tärylätkät ja Bomag Variocontrol -yksivalssijyrät Terrameter Professional -mittailaitteilla löytyvät tämän hetkisestä vuokrakalustosta, kertoo Salomäki.

Tärylätkä myynti

Uusilla teknologioilla kilpailukykyä ja työturvallisuutta

Salomäen mukaan Bomag-laitteet kestävät todella kauan, eikä niitä tämän vuoksi päivitetä riittävän usein uusiin. – Tiivistäen voisi sanoa, että laitteet kestävät, mutta uusi tekniikka jää tällöin hyödyntämättä. Bomagin uudet tuotteet tarjoavat käyttäjälleen mm. parempaa ergonomiaa ja käyttömukavuutta. Etenkin jyrissä kuljettajaan kohdistuva värähtely ja ohjaamon melutaso ovat pienentyneet merkittävästi vuosien saatossa. Uusissa jyrissä tiiveysmittareita hyödyntäen saatetaan laadunvarmistus oikealle tasolle ja maantiivistys voidaan tehdä kustannustehokkaammin.

– Käyttäjäystävällisyyteen ja ergonomiaan on kiinnitetty huomiota myös pienemmässä kalustossa. Esimerkiksi Bomagin tärylätkissä käyttäjään kohdistuvat värähtelyt ovat laskeneet alle 2,5 m/s2. Tämä tarkoittaa paitsi parantunutta työmukavuutta myös mahdollisuutta tehdä pidempiä yhtenäisiä jaksoja. Mikäli värähtelyn toiminta-arvo ylittää 2,5 m/s2, työterveyslaki edellyttää lakisääteisiä taukoja ja myös tärinöille altistuville työntekijöille määräaikaisia terveystarkastuksia, valistaa Salomäki.

Bomagin kahteen suuntaan kulkevien tärylätkien uusien kahvojen ansiosta myös suunnanvaihto tapahtuu vaivattomasti käsiä irrottamatta vetäen/työntäen yhdellä kahvalla. Lisäksi Salomäki mainitsee, että Bomagin tärylätkissä on kiinnitetty huomiota suojaukseen, mikä lisää niiden käyttöikää estäen pääkomponenttien altistumisen iskuille.

Bomagin varaosat

MYYNTI

Janne Salomäki, 050-4129 013

janne.salomaki@rotator.fi

Rotator

Teksti: Petri Kuhman, Europörssi, kuvat: Europörssi, Rotator

Julkaistu Europörssin numerossa 1/2018