Hyppää sisältöön
Soita
13.5.2015

IFOY-palkinto TERGO URS:lle

Kapeakäytävä- ja työntömastotrukin yhdistelmä vakuutti tuomariston

UniCarriersin TERGO URS -trukki on voittanut halutun International Forklift Truck of the Year (IFOY) -palkinnon luokassa “varastoteknologialaitteet”. Kapeakäytävä- ja työntömastotrukin yhdistelmä päihitti jo lähdössä kaikki neljä kilpailijaa samassa luokassa. Palkinto jaettiin 5. toukokuuta BMW-museossa Münchenissä, aivan CeMAT@transport logistics -messujen tuntumassa.

 

“Palkinto osoittaa, että UniCarriers on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa yhtenä suurista trukkien toimittajista Euroopan markkinoilla. Trukkimme ovat saavuttaneet erinomaiset suoritusarvot IFOY:n testeissä, mikä todistaa sen, että painimme markkinajohtajien kanssa samassa sarjassa”, Thomas Wiklund, UniCarriers Europen operatiivinen johtaja, kommentoi palkintoa. Yhtiö sai voiton heti osallistuttuaan IFOY Award -kilpailuun ensimmäisen kerran. Tämä oli kolmas vuosi, jona palkinto jaettiin.

 

TERGO URS:ssä 22-henkinen asiantuntijatuomaristo kiinnitti huomiota työntömastotrukin kapeakäytävävarastoihin soveltuvaan kääntyvään haarukkakelkkaan. Laite osoitti toimivuutensa laajoissa testeissä, joissa kaikki osallistuneet haarukkatrukit arvioitiin useiden eri kriteerien perusteella, kuten innovatiivisuus, teknologia, suunnittelu, ergonomia, turvallisuus ja kestävän kehityksen tavoitteet. Testiarvioissaan tuomaristo ylisti erityisesti TERGO URS:n uraauurtavaa ergonomiaa ja käsittelyn helppoutta. Trukin kääntösäde on luokkansa pienin, kuljettajan työympäristö on mukava ja näkyvyys kaikkiin suuntiin on optimaalinen. Lisäksi se tarjoaa aiempaa mallia paremman tuottavuuden, koska haarukka voi nostaa ajon aikana ja siten eri työvaiheisiin kuluu n. 17 % vähemmän aikaa. Tuomariston vakuutti myös mahdollisuus käyttää konetta sekä induktio-ohjauksessa että vapaasti ohjattavana.

 

Swivel rech truck Tergo URS

 

UniCarriers Group on globaali trukkien kehittäjä ja valmistaja ja sen tarjonta kattaa käsittelypainoluokat 350…10 000 kg. Joustavat ja yksilöllisesti muunneltavat käsittelyratkaisut logistiikkaan ja varastoihin valmistetaan Euroopan markkinoille yhtiön tehtailla Ruotsissa, Espanjassa ja Japanissa. Toimitukset tapahtuvat sekä erikoistuneiden maahantuojien kautta että suoraan asiakkaille kokeneen myyntitiimin toimesta. Keskeisiä asiakkaita ovat niin auto-, rakennus-, elektroniikka-, elintarvike- ja lääketeollisuus sekä logistiikka kuin raskas konepaja- ja prosessiteollisuuskin.

UniCarriers Group syntyi vuonna 2011, kun Nissan Forklift, TCM ja Atlet yhdistyivät. Yhtiön pääkonttori on tällä hetkellä Tokiossa ja sillä on haaraosastot Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Euroopan-pääkonttori sijaitsee Meerbuschissa Düsseldorfin lähellä. Tilivuonna 2013 konsernin palveluksessa oli kaikkiaan 5208 henkilöä ja sen liikevaihto oli 1,314 miljardia euroa.