Hyppää sisältöön
Soita

Hitachi modernisoi Euroopan minikaivukonetehtaansa tehokkuuden parantamiseksi

6.8.2018

Hitachille uusittu mini- ja kompaktikaivinkoneiden tehdas

Hitachi modernisoi Euroopan minikaivukonetehtaansa tehokkuuden parantamiseksi

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) on virallisesti avannut uusitun mini- ja kompaktikaivukoneiden tehtaansa Oosterhoutissa, Alankomaissa. Uusi 8000 m2:n laitos esiteltiin 21. kesäkuuta pidetyssä juhlassa, jossa oli läsnä keskeisiä Hitachi-asiakkaita ja HCME:n työntekijöitä.

Tämän vuoden tammikuussa käynnistetty uudistusohjelma parantaa tehokkuutta tehtaalla, jonka tuotanto kattaa konemallit ZX10:stä ZX85:een. Se vastaa kasvavaan Hitachin mini- ja kompaktikaivukoneiden kysyntään kautta Euroopan.

Tehtaan pääjohtaja Marco Verhoef kertoo: “Olemme jo kaksinkertaistaneet tuotantomme 2500 yksiköstä vuonna 2014 tämänvuotiseen 5000 yksikköön. Tehtaan uudistaminen oli välttämätön toimenpide tulevaa kasvua ajatellen, ja sen ansiosta voimme tuottaa yli 7000 konetta vuodessa markkinatilanteen mukaan.”

Osana uudistuksia tehtaalle asennettiin uusinta teknologiaa edustava, puoliautomaattinen kokoonpanolinja sekä uusia laitteita ja maalaustiloja. Tehtaan henkilökunta on lisäksi omaksunut tahtiaika-ajattelun (takt time), joka tarkoittaa toiminnan suorittamista loppuun tietyssä ajassa ja joka optimoi työn kulkua. Varastoja on myös pienennetty Lean-ajattelun mukaista Kanban-menetelmää noudattamalla.

Virallisissa avajaisissa konfettisateen ampui ilmoille HCME:n pääjohtaja Makoto Yamazawa yhdessä tuotanto- ja hankintajohtaja Kazutoshi Yoshiokan kanssa. Tilaisuudessa puheen pitänyt Marco Verhoef kiitti tehtaan sataa työntekijää heidän ponnistuksistaan ja sitkeydestään viime kuukausien aikana. Tuotanto on jatkunut tehtaalla koko puolivuotisen uudistusohjelman ajan.

“Kiitos omistautuneen henkilöstömme meillä on nyt täysin uudistettu ja modernisoitu tehdas ja olemme hyvin ylpeitä saavutuksestamme. Olemme valmiit tulevaan ja kykenemme toimittamaan enemmän koneita lyhyemmillä toimitusajoilla ja alhaisemmilla kustannuksilla.”