Hyppää sisältöön
Soita
ZW180 ja ZW220

ZW180-6 ja ZW220-6

Hitachi parantaa erikoismallien kestävyyttä ja turvallisuutta

14.1.2019

Hitachi ZW180-6 ja ZW220-6 varustepaketit

Hitachi parantaa ZW180-6:n ja ZW220-6:n erikoismallien kestävyyttä ja turvallisuutta.

Vastatakseen eurooppalaisten asiakkaittensa tarpeisiin Hitachi tarjoaa monikäyttöisiin ZW180-6- ja ZW220-6-pyöräkuormaajiin nyt varustepaketin jätteenkäsittelykäyttöön. Siihen kuuluu valikoima lisävarusteita, jotka antavat lisäsuojaa käyttäjälle ja keskeisille koneen osille, minkä ansiosta koneen turvallisuus ja kestävyys paranevat, ja lisäksi säästytään yllättäviltä seisokeilta ja huoltokulut pienenevät. Paitsi jätteenkäsittelyssä, uudesta varustepaketista on hyötyä myös purkutyömailla.

Lisäsuojaksi pyöräkuormaajat varustetaan ajo- ja takavalojen suojuksilla. Vetoakselien tiivistesuojukset estävät materiaalia kiertymästä akseleiden ympärille. Teräslankaspiraalit suojaavat aisaston hydrauliletkuja.

Sylinterien suojat estävät sylinterinvarsien, letkujen ja putkien vahingoittumisen, jos materiaalia joutuu sylintereiden ja eturungon väliin. Runkonivelen suojus suojaa tämän alueen tärkeitä komponentteja, kuten vaihdelaatikkoa sekä seisontajarrua, ulkopuolisten esineiden aiheuttamilta vaurioilta.

Koneen toiminnan luotettavuutta jätteenkäsittelyssä ja pölyisissä olosuhteissa parantaa tiheä pölysuojaverkko kennojen takapuolella ja automaattisesti suuntaan vaihtava jäähdytyspuhallin, jotka estävät jäähdyttimen tukkeutumisen. Puhallin vaihtaa automaattisesti pyörimissuuntaa 30 minuutin välein, ja suunnanvaihto voidaan tarvittaessa tehdä myös manuaalisesti.

Jätteenkäsittelypakettiin kuuluu myös moottorinimuilman esipuhdistin, joka poistaa pölyä ja epäpuhtauksia ja pidentää siten ilmansuodattimen käyttöikää. Koneen kestävyyttä ja turvallisuutta voi edelleen parantaa tarjolla olevilla lisävarusteilla, kuten erilaisilla tuulilasinsuojuksilla ja suojilla kauhan sylinterille sekä kardaanille.

Poikkeuksellista tehokkuutta

Keskiraskaat pyöräkuormaajat tarjoavat poikkeuksellisen hyvän suorituskyvyn käyttötehokkuudesta tinkimättä, sillä niiden polttoaineenkulutus on pieni.EU Stage IV -tason vaatimukset täyttävä dieselmoottori ei tarvitse hiukkassuodatinta, mikä osaltaan alentaa huoltokuluja.

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction), joka on myös suunniteltu EU Stage IV -päästömääräysten täyttämiseksi, vähentää pyöräkuormaajan ympäristövaikutuksia. SCR-järjestelmä ruiskuttaa ureaa pakokaasun sekaan ja vähentää siten typpioksidipäästöjä. Koska jätteenkäsittelyssä toisinaan on myös helposti syttyviä materiaaleja, pakokaasujen korkein lämpötila on tässä SCR-järjestelmässä alempi. Niinpä se täyttää alan korkeat turvallisuusvaatimukset.

Nopea tehonlisäyskytkin nostaa moottorin tarjoamaa voimaa, kun lisätehoa kaivataan hetkellisesti tai esimerkiksi ylämäkeen ajettaessa. Kauhan ja aisaston samanaikaisen käytön ansiosta työliikkeet ovat tehokkaita. Viisinopeuksinen vaihteisto varmistaa paremman tuottavuuden ja polttoainetalouden ajossa.

Luokkansa turvallisin

ZW180-6 ja ZW220-6 ovat luokkansa turvallisimpia koneita. Ne tarjoavat parhaan näkyvyyden joka suuntaan tilavasta ohjaamostaan, ja niiden varustukseen kuuluu peruutuskamera. Myös äänenvaimentimen ja ilmanpuhdistimen uuden sijoittelun ja laajakulmapeilien ansiosta näkyvyys taakse on entistäkin parempi.

Kuljettajat huomaavat ohjaamon erittäin matalan melutason, joka on parannetun äänieristyksen ansiota. Kulun tasaisuuden varmistamiseksi kaikissa olosuhteissa ajonvakautusjärjestelmä minimoi nyökkimisen aisaston nostosylintereiden liikkeellä. 

Jouhea käyttö ja poikkeuksellinen hallinta varmistetaan valinnaisvarusteena olevalla joystick-ohjauksella (ZW220-6), jonka avulla kuljettaja voi päästa huipputason tuottavuuteen ohjauksen vaivattomuuden ansiosta. Ohjaamon monitoimiselta LCD-näytöltä, joka tarjoaa myös taka-aluenäkymän, näkee kaikki tärkeät tiedot yhdellä vilkaisulla.

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n pyöräkuormaajien tuotejohtaja Vasilis Drougkas sanoo: “Olemme tuoneet markkinoille tämän paketin ZW180-6- ja ZW220-6 -malleihin kaikkeen sellaiseen käyttöön, jossa on putoavien esineiden vaara. Se parantaa vakiomallien kestävyyttä pölyisissä olosuhteissa ja estää komponenttien vaurioitumisen. Se varmistaa luotettavan suorituskyvyn, vähentää seisonta-aikoja ja pienentää huoltokuluja.”

 

Teknisiä tietoja

Mallikoodi: ZW180-6
Moottoriteho (kW/hv): 129/173 (ISO14396)
Työpaino (kg): 14 880…15 250
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3): 2,4…2,8 m3
Irrotusvoima (kN): 107…126
Staattinen kippautumiskuorma, suorana (SLA) (kg): 12 660…13 000
Staattinen kippautumiskuorma, suorana (HLA) (kg): 9900…10 140

 

Mallikoodi: ZW220-6
Moottoriteho (kW/hv): 149/200 (ISO14396)
Työpaino (kg): 17 950…18 360
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3): 2,4…3,3 m3
Irrotusvoima (kN): 134…185
Staattinen kippautumiskuorma, suorana (SLA) (kg): 14 840…15 230
Staattinen kippautumiskuorma, suorana (HLA) (kg): 11 750…12 000