Hyppää sisältöön
Soita
8.5.2018

Erinomaista tuotesuunnittelua UniCarriersilta

Sähkökäyttöiselle UniCarriers TX3 -vastapainotrukille Red Dot Award -palkinto

Uusi sähkökäyttöinen UniCarriers TX3 -vastapainotrukki erottuu joukosta kaikessa suunnitteluun liittyvässä. Sen on pannut merkille myös Red Dot Award -raati, johon kuuluu noin 40 teollisuuden asiantuntijaa. He ovat myöntäneet trukille kansainvälisesti arvostetun laatutunnustuksen tuotesuunnittelu-luokassa. Raadin päätöksen pohjana on kattava arviointiprosessi, jossa UniCarriersin TX3 sähkötrukki teki voittoisan vaikutuksen ProVision-kokonaisuudellaan, joka tarjoaa ihanteellisen näkyvyyden joka suuntaan. Palkinto luovutetaan virallisesti heinäkuun 9. päivänä 2018 Red Dot -gaalassa Aalto-teatterissa Essenissä Saksassa.

Tuotetesteissä TX3:a arvioitiin yhdeksän eri kriteerin suhteen, kuten innovatiivisuus, ergonomia, toimivuus ja kestävyys. Raatiin teki erityisesti vaikutuksen trukin poikkeuksellinen suunnittelun ja toiminnallisuuden yhdistelmä. Alustan ja maston rakenteessa on sovellettu UniCarriersin kehittämää ProVision-konseptia, jonka ansiosta kuljettajalla on erinomainen näkyvyys joka suuntaan. Erittäin matala kojetaulu ja kaksi lisäikkunaa edessä tähtäävät juuri paremman näkyvyyden saavuttamiseen. Jälkimmäiset ovat tällä hetkellä ainutlaatuiset markkinoilla ja optimoivat kuljettajan näkyvyyden haarukan kärkiin ja kuorman etukulmiin. Tämän ansiosta tavaran käsittely onnistuu poikkeuksellisen tarkasti ja turvallisesti. Lisäksi tämä uusi ratkaisu pienentää kuollutta kulmaa noin 10 prosentilla. Myös uusi 3-jatkeinen Triplex-masto, kapeat kattopilarit ja katon viistetty etureuna edesauttavat omalta osaltaan näkyvyyden parantamisessa. Käyntiaskelmat ovat markkinoiden matalimmat  ja ohjaamo on tilava ja tarjoaa trukin kuljettajalle huippuluokan mukavuutta, ja jalkatilaa riittää pitkällekin kuljettajalle. ”Uuden TX-sarjamme suunniteltu ei ole vain muotoilua muodon vuoksi. Sillä varmistetaan, että trukin käyttö on ergonomista ja turvallista. Red Dot Award -voitto on vahvistus onnistumisesta pyrkimyksissämme luoda toimiva ja samalla silmää miellyttävä rakenne, mikä onkin ProVision-konseptimme tavoite”, kertoo Tobias Laxa, UniCarriers-konsernin markkinointijohtaja.

Red Dot Award: Product Design -palkintotyyppi on ollut mukana jo vuodesta 1955. Kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva raati valitsee vuoden parhaat tuotteet arviointiprosessissa, joka kestää useita päiviä. Vuonna 2018 suunnittelijat ja valmistajat 59 eri maasta asettivat kilpailuun yli 6300 tuotetta.

Ota yhteyttä!

Ville Jokela
040-8375 084
ville.jokela@rotator.fi