Hyppää sisältöön
Soita

Hitachi

6-sarjan minikoneet

23.9.2019

Hitachilta uudet 6-sarjan minikoneet

Hitachi esitteli keväällä Baumassa uudet 6-sarjan minikoneet ja ensimmäiset mallit ovat saapuneet myös Suomeen. Hitachin minikoneet tunnetaan kestävyydestään, käyttäjäystävällisyydestään sekä suuren ohjaamon tarjoamasta erinomaisesta mukavuudesta.

ZX19-6

Käyttäjäystävälliseksi suunniteltu, uusi ZX19-6 tarjoaa erinomaista suorituskykyä, vakautta, mukavuutta ja huollon helppoutta. Sen suuri, suorakulmainen ohjaamo vaikuttaa mukavuuden ja turvallisuuden lisäksi tehokkuuteen ja tuottavuuteen. Se sopii erinomaisesti kunnallistekniikka- ja perustustöihin, maisemointiin sekä sisätiloissa tapahtuviin purku- ja rakennustöihin.

Tilavan ohjaamon runsaat jalkatilat ja parempi näkyvyys joka suuntaan tekevät työskentelystä mukavaa ja turvallista. Suuri sivuikkuna oikealla liukuu taakse, minkä ansiosta kuljettajan on helpompi nähdä maahan, ja etuikkuna aukeaa helposti ja mukavasti ja kuljettajan ja lasin välissä on enemmän tilaa. ZX19-6:ssa on uudet LED-valot – kaksi ohjaamon katolla ja yksi puomissa – ja niiden käyttöikä on halogeenivaloja pidempi ja ne ovatkin energiatehokkaammat.

Vakiovarustukseen kuuluva lisälaitteen ohjausvipu (AFL) on kätevä eri työvälineiden, kuten iskuvasaran ohjaukseen. Siihen kuuluu analoginen kytkin lisäputkitukselle ja sen avulla ohjausten käyttö sujuu pehmeästi ja hallitusti työn aikana. Turvallisuutta on ajateltu myös tarjoamalla varusteeksi varkaudenesto, jonka avaaminen vaatii nelinumeroisen tunnusluvun, jotta moottorin saa käyntiin. ZX19-6 minikonen etuja ovat suuren ohjaamon tarjoama erinomainen mukavuus, käyttäjäystävällisyys sekä käyttömukavuus, koneen helppo kuljetus sekä erinomainen huollettavuus.

Teknisiä tietoja

Mallikoodi ZX19-6
Moottoriteho (kW) 10,6 kW (14,2 hv)
Työpaino (kg) 1920
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3) 0,02…0,05
Suurin kaivusyvyys (mm) 2380
Kauhan kaivuvoima (kN) 16

ZX26U-6

Käyttömukavuus oli tärkein asia ohjaamon suunnittelussa. Käynti ohjaamoon on askelmien ansiosta vaivatonta, ja käyttäjäystävälliset ja hyvin käsillä olevat hallintalaitteet on sijoiteltu leveän, monipuolisesti säädettävän ja jousitetun istuimen tuntumaan. Hydraulisilla esiohjausventtiileillä käytetään kaivulaitetta, puomin kääntöä, ajoa ja puskulevyä.

Aiempien Zaxis-mallien tavoin ZX26U-6:n melutaso on alhainen, mikä tekee käyttökokemuksesta miellyttävän. Näkyvyys työkohteeseen on suuren etuikkunan ja uuden lisävarusteena saatavan taustapeilin ansiosta entistä parempi.

Teknisiä tietoja

Mallikoodi ZX26U-6
Moottoriteho (kW) 14,6 kW (19,4 hv)
Työpaino (kg) 2570…2720
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3) 0,07…0,08
Suurin kaivusyvyys (mm) 2730
Kauhan kaivuvoima (kN) 22,3

ZX33U-6

Tehokkaan hydraulijärjestelmänsä ansiosta ZX33U-6 saavuttaa korkean tuottavuuden ja on polttoainetaloudellinen. Aiempien Zaxis-mallien tavoin sen työkierto on nopea ja kuormankäsittelykyky suuri.  ZX33U-6:n polttoainetaloudellinen suorituskyky perustuu sen edistykselliseen energiansäästöjärjestelmään. Siinä yhdistyvät ECO-käyttötila, tyhjäkäyntiautomatiikka ja kaivinkoneen samanaikaisten liikkeiden hyödyntäminen, mikä pienentää polttoaineen kulutusta merkittävästi. Stage V -vaatimukset täyttävä moottori ei tarvitse pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmää, mikä pienentää sekä huoltoaikoja että -kuluja.

Huollon helppous on olennainen osa uuden ZX33U-6:n käyttäjäystävällisyyttä. Moottori- ja jäähdytintilojen kannet on suunniteltu huoltotoimien helppoutta ajatellen. Polttoaineen täyttöaukon ympäristö on järjestetty väljemmäksi, mikä helpottaa minikaivukoneen tankkausta.

Edut

 • Tehokas hydraulijärjestelmä
 • Korkea tuottavuus alhaisemmin käyttökuluin
 • Käyttäjäystävällisyys ja käyttömukavuus
 • Erinomainen huollettavuus

Teknisiä tietoja

Mallikoodi ZX33U-6
Moottoriteho (kW) 18,0 kW (24,1 hv)
Työpaino (kg) 3320…3720
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3) 0,04…0,13
Suurin kaivusyvyys (mm) 3130
Kauhan kaivuvoima (kN) 27,2

ZX55U-6

ZX55U-6:ssa vähennetään NOx-päästöjä pakokaasujen takaisinkierrätyksellä (EGR) ja pienhiukkasia DPF-laitteilla. Yhteispaineruiskutus optimoi moottorin käynnin ja vähentää päästöjä sekä parantaa polttoainetaloutta ja siten myös pienentää käyttökuluja. Myös ECO-käyttötila, tyhjäkäyntiautomatiikka ja samanaikaisten liikkeiden hyödyntäminen pienentävät polttoaineen kulutusta merkittävästi.

Puskulevy on 90 mm aiempaa mallia pidempi. Kauhan kärjen ja puskulevyn väli on nyt pienempi, ja siksi materiaalia saadaan kerätyksi enemmän, eikä kuljettajan tarvitse poistaa sitä käsin niin paljon.

Edut

 • Vähemmän päästöjä DPF:n ansiosta
 • Korkea tuottavuus alhaisemmin käyttökuluin
 • Käyttäjäystävällisyys ja mukavuus
 • Erinomainen huollettavuus

Teknisiä tietoja

Mallikoodi ZX55U-6
Moottoriteho (kW) 27,1 kW (36,3 hv)
Työpaino (kg) 5040…5370
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m3) 0,10…0,17
Suurin kaivusyvyys (mm) 3830
Kauhan kaivuvoima (kN) 36,9

ZX65USB-6

Käyttömukavuus oli tärkeä asia Zaxis-6-minikaivukonemalliston suunnittelussa. ZX65USB-6:n ROPS-vaatimukset täyttävä ohjaamo on tilava, kuten edeltävissä Zaxis-5-malleissakin. Nousu ohjaamoon on askelman ansiosta vaivatonta ja käyttäjäystävälliset ja hyvin käsillä olevat hallintalaitteet on sijoiteltu leveän, monipuolisesti säädettävän ja jousitetun istuimen tuntumaan. Hydraulisilla esiohjausventtiileillä käytetään kaivulaitetta, puomin kääntöä, ajoa ja puskulevyä. Saatavana on myös lisävastapaino, jolla saadaan tarvittaessa enemmän vakautta.

Huollon helppous on olennainen osa uuden ZX65USB-6:n käyttäjäystävällisyyttä. Moottori- ja jäähdytintilojen kannet on suunniteltu huoltotoimien helppoutta ajatellen. Polttoaineen täyttöaukon ympäristö on järjestetty väljemmäksi, mikä helpottaa minikaivukoneen tankkausta.

Myös sisätilojen hoito on helpompaa, koska kaksiosainen matto on vaivaton poistaa ja puhdistaa. Puskulevyn aukot vähentävät maa-aineksen kertymistä ja nopeuttavat sen poistoa. Akku on huollon helpottamiseksi sijoitettu samalle puolelle jäähdyttimen kanssa. Akun päävirtakatkaisin on nyt vakiovaruste, minkä ansiosta huollot ovat turvallisempia ja helpompia.

Edut

 • Vähemmän päästöjä DPF:n ansiosta
 • Korkea tuottavuus alhaisemmin käyttökuluin
 • Käyttäjäystävällisyys ja mukavuus
 • Erinomainen huollettavuus

Teknisiä tietoja

Mallikoodi ZX65USB-6
Moottoriteho (kW) 41,2 kW (55,3 hv)
Työpaino (kg) 6140…6290
Kauhan tilavuus, ISO-standardi (m) 0,22…0,24
Suurin kaivusyvyys (mm) 4120
Kauhan kaivuvoima (kN) 41,1