Hyppää sisältöön
Soita
Furukawa Salomaki
13.3.2019
Janne Salomäki

Ykkösasiana luotettavuus

Furukawan tuotteiden tunnusmerkkejä ovat laatu, tehokkuus, käyttövarmuus sekä pienet kunnossapito- ja huoltokustannukset.

Meillä Rotatorilla pitkät päämiessuhteet nähdään vahvuutena. Yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneistamme on japanilainen Furukawa, jonka maahantuojana olemme toimineet jo vuodesta 1989 alkaen. Furukawan tuotteiden tunnusmerkkejä ovat laatu, tehokkuus, käyttövarmuus sekä pienet kunnossapito- ja huoltokustannukset.

Suomessa Furukawa tunnetaan parhaiten iskuvasaroistaan, mutta yrityksen valikoimasta löytyy monenlaisia muitakin tuotteita, kuten purkutyökaluja. Purkutyöt ovat kasvava toimiala, ja tällä hetkellä Suomessa puretaan lisääntyvässä määrin esimerkiksi 1970-luvun rakennuskantaa pois uudisrakennusten tieltä.

Oikeat työkalut eri työvaiheisiin

Purkutöissä tarvitaan erilaisia työkaluja työvaiheesta tai työmaasta riippuen. Primääripurkuvaiheessa eli silloin, kun puretaan koko rakennusta, tarkoituksena on leikata materiaaleja ja pudottaa ne maan tasalle. Tässä työssä tarvitaan purkupihtejä, joiden tyvessä oleva leikkuriosuus on pitkä ja leuat ovat kapeat. Sekundäärivaiheessa maahan pudotettuja paloja murskataan ja samalla tehdään rautojen erottelua. Tällöin tarvitaan leveämmät leuat eikä leikkuriosuuden tarvitse olla välttämättä kovin pitkä.

Kiertotalous edellyttää, että rakennus- ja purkujäte lajitellaan jatkokäyttöä varten, ja tähän tarkoitukseen Furukawan valikoimasta löytyy erityyppisiä lajittelukouria. Yleisin malli on FDG, jolla voi purkutöissä tehdä lajittelun lisäksi rakennusten ulkoverhouslaudoituksen purkua suoraan lavalle. Lajittelukouria voidaan käyttää purkutöiden lisäksi esimerkiksi kaatopaikoilla tapahtuvaan lajitteluun sekä vaikkapa ympäristörakentamiseen ja reunakivien asetteluun.

Furukawan työkaluvalikoimassa on monenlaisia muitakin laitteita – esimerkiksi metalliromun ja muiden metalliesineiden pilkkomiseen tarkoitettuja leikkureita, joilla saadaan poikki vaikka ratakiskoa.

Vuokraus yleistymässä

Furukawan iskuvasaroita ja purkutyökaluja myös mahdollista vuokrata. Vuokrauksesta onkin tullut yhä suositumpaa, ja se on hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos oma toiminta on kausiluoteista tai kyse on tietyn mittaisesta tarpeesta esimerkiksi muutaman kuukauden kestävällä työmaalla. Toisaalta työmaiden aikataulujen kirimiseen saatetaan tarvita lisäapuja joko hetkellisesti tai pidempiaikaisesti. Tällöin vuokrakone sopivilla työlaitteilla on oiva apu.

Jos purkutöihin tarvitaan monipuolista laitetta, kannattaa harkita Furukawan multipihtejä, jossa on vaihdettavat leuat. Multipihdit ovat suosittuja erityisesti vuokrapuolella, sillä samalla työkalulla saadaan hoidettua sekä primääri- että sekundääripurku. Ensin käytetään kapeampia leukoja pitemmällä leikkurilla, ja kun siirrytään sekundääripurkuun, operoija voi itse vaihtaa nopeasti tilalle murskainleuat.

Ykkösasiana luotettavuus

Kuluneiden 30 vuoden aikana kertyneet kokemukset ovat vakuuttaneet sekä meidät että asiakkaat Furukawan tuotteiden luotettavuudesta ja käyttövarmuudesta. Yksittäinen laite saattaa olla käytössä kymmeniä vuosia, kunhan siitä pidetään hyvää huolta.

Furukawan uusissa iskuvasaroissa on ratkaisuja, jotka mahdollistavat aikaisempaa paremman iskutehon ja iskutiheyden säädön. Furukawan tuotteet ovat aina olleet luotettavia, ja FXJ-mallisarjassa käytetty monoblokkirakenne tekee niistä entistäkin kestävämpiä. Samanaikaisesti Furukawa on pystynyt keventämään laitteiden rakennetta. Tämä on tärkeää asiakkaiden kannalta, sillä puomin päässä olevan taakan keventyminen vähentää polttoaineen kulutusta ja laskee käyttökustannuksia.

Rotatorin vahvuuksia ovat toimitusvarmuus, toimitusnopeus ja jälkipalvelujen kattavuus. Laitteen saa meiltä nopeasti, ja jos asiakkaalle tulee ongelmia laitteen kanssa, valtakunnallinen huoltoverkostomme takaa sen, että apu tulee nopeasti. Myös terät ja muut käytössä kuluvat osat ovat nopeasti saatavilla, ja niitä löytyy suoraan hyllystä toimipisteittäin.

Kun mukaan laskee Rotatorin maarakennuspuolen työntekijöiden lisäksi jälkipalveluiden ja paikallisten sopimushuoltajien väen, niin kaikkiaan Suomessa on melkein 200 ihmistä, jotka palvelevat asiakkaitamme Furukawa-tuotteisiin liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Janne Salomäki
Myyntipäällikkö
janne.salomaki@rotator.fi