Hyppää sisältöön
Soita
Hitachi ZW310-6 kuormaaja

Hitachi ZW310-6 monipuolisissa työtehtävissä

22.11.2018

"Hitachit ovat luotettavia työjuhtia ja Rotatorin huolto ja jälkimarkkinointi pelaa" Raimo Kesseli, Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy

Jätteenkäsittelypuolen ammattilaisen Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy:n uusimpina pyöräkuormaajina ovat uudet Hitachin 6-sarjan ZW250-6 ja ZW310-6 pyöräkuormaajat.

Raimo Kesseli aloitti kierrätyspuolen urakoinnin vuonna 1996 – nykyisin töitä tehdään parinkymmenen työntekijän ja 40 koneen voimin. ”Kierrätyspuoli on kehittynyt huimasti tämän reilu 20 vuoden jakson aikana. Kierrätyspisteitä on huomattavasti enemmän ja erilaiset materiaalit erotellaan tarkemmin. Töitä alalla riittää, sillä valitettavasti roskat ei lopu maailmasta koskaan vaan määrät on kasvamaan päin”, sanoo yrittäjä Raimo Kesseli.

Kesselin yritys urakoi pääasiassa pääkaupunkiseudun ja Lahden alueilla. ”Meillä on käytössä kaivukoneita, pyöräkuormaajia ja erilaista kuljetuskalustoa. Koneet ovat jatkuvassa työssä, sillä kierrätyslaitokset pyörivät yötä päivää. Teemme yhteistyötä alan suurimpien toimijoiden kanssa hoitaen kaikenlaisia työtehtäviä purkutöistä erotteluun ja seulontaan”.

Yrityksen konekanta on laaja niin laitteiden kuin merkkienkin osalta. Pyöräkuormaajapuolella uusimmat tulokkaat ovat Hitachin uudet ZW250-6 ja ZW310-6 kuormaajat. ”Meillä oli ennestään vanhemman mallin Hitachit, jotka päivitettiin loppukesästä uusiin kutossarjalaisiin. Pienempi koneista on töissä tällä hetkellä Lahdessa ja isompi Hyvinkäällä. Ensimmäiset kokemukset uusista koneista ovat olleet positiivisia – laatukoneita. Hitachit ovat luotettavia työjuhtia”, toteaa Kesseli.

Hiljainen ja kevyt liikutella

Kuusakoski Oy:n kierrätyskeskuksessa Hyvinkäällä Hitachi ZW310-6 on jatkuvassa ajossa. Koneella tehdään monipuolisia työtehtäviä. ”Tällä hetkellä syötämme rakennusjätettä seulottavaksi, suuri kauha ja tehokas kone tekevät työstä nopeaa ja helppoa. Edelliseen malliin verrattuna tämä uusi on huomattavasti hiljaisempi sekä kevyempi käsitellä ja se on tarkempi hallita esimerkiksi lastaustöissä. Myös jarrut ovat paremmat, ja kone lähtee pehmeästi liikkeelle”, kertoo Hitachia nyt muutaman kuukauden ajanut kuljettaja Risto Virta.

Kuljettajan viihtyvyyteen ja ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota. ”Ohjaamosta on hyvä näkyvyys ulos joka suuntaan ja hallintalaitteet ovat sijoitettu hyvin – kädet eikä selkä väsy pitkänkään ajorupeaman aikana”, sanoo Virta.

Huolto ja jälkimarkkinointi pelaa

Yrittäjän kannalta on tärkeintä ja tuottavinta kun pyörät pysyvät pyörimässä. Luotettava kone ja toimiva jälkimarkkinointi ovatkin avainasemassa konehankintoja tehtäessä. ”Kokonaisuus ratkaisee. Teemme töitä ympäri vuoden ja meille on tärkeää koneiden toimivuus ja se, että saamme nopeasti apua sekä varaosia jos tarve niin vaatii. Rotator Oy:n huoltopalvelut ovat pelanneet hyvin ja he hoitavat jälkimarkkinointinsa hyvin”, sanoo Raimo Kesseli.

Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy tekee takuuhuollot Rotatorilla, mutta perushuolloissa käytetään omaa huoltomiestä. ”Meidän työaikamme ovat ympäripyöreitä ja laitostöissä ei ole ylimääräisiä seisokkeja missään välissä. Meillä on käytössä oma huoltoauto ja –mies, joka kiertää työmailla tekemässä tarvittavat huollot kaikkiin koneisiimme. Pääosin teemme huoltotyöt yöaikaan tai viikonloppuisin, jolloin työmailla on hiljaisinta”, sanoo Kesseli.

 

Katso Hitachi pyöräkuormaajaesite tästä!