Hyppää sisältöön
Soita

Ramirent Finland

Hommat hoituvat Merlo-kurottajilla ja Rotatorin jälkipalveluilla

12.3.2021

Sujuvaa palvelua positiivisella asenteella

Ramirent on Suomen suurin ja yksi Euroopan johtavista konevuokraamoista. Kurottajapalvelut täydentävät laajaa kalustovalikoimaa, jota löytyy vuokraamoista Tammisaaresta Kittilään ja Raumalta Joensuuhun. Kurottajapalvelua on saatavilla kuljettajineen useasta kaupungista.

Ramirent tarjoaa asiakkailleen räätälöidyt kokonaispalvelut

”Ramirentiltä vuokraat rakennuskoneet, saksilavat, kaivinkoneet, alakeskukset, rakennustelineet, työmaatilat, mininosturit, nosturit, kurottajat, sääsuojat ja paljon muuta rakennusprojektiin tarvittavaa.  Asiakkaanamme saat käyttöösi tarvitsemasi nykyaikaisen kaluston juuri oikeaan aikaan ja kiinteään hintaan sekä kuljetuksen lähimmältä vuokraamoltamme suoraan työmaallesi koko Suomen alueella. Lisäksi meiltä on saatavissa työmaapalveluina mm. liikennesuunnitelmat ja –asennukset, nostosuunnitelmat, työmaalogistiikka ja katutyöluvat”, sanoo Ramirent Finlandin kurottajapuolen liiketoimintapäällikkö Kimmo Haka.

Kimmo Haka ja Jani Pekkarinen, Ramirent Finland

Palvelu ei jää pelkästään kurottajan vuokraukseen ja toimittamiseen työmaalle

”Meillä on Suomen suurin ja ammattitaitoisin kurottajapalvelu – kone vuokrataan aina kuljettajan kanssa. Tilatessasi palvelun saat nopeasti käyttöösi koulutetut kurottaja-asiantuntijamme ja turvallisimmat koneet, jotka auttavat sinua työn toteuttamisessa turvallisesti alusta loppuun. Huomioi, kone ei tee työtä – ammattitaitoiseen, turvalliseen ja tehokkaaseen työhön tarvitset koulutetun kuljettajan. Meidän ammattitaitoiset ja koulutetut kuljettajat suorittavat työn turvallisesti ja tehokkaasti suunnitelman mukaan. He toimivat työmailla tilaajan työnjohdon alaisuudessa”, Haka kertoo.

Oman kuljettajan vuokraaminen koneen kanssa on ensisijaisesti laatu- ja turvallisuuskysymys

”Ramirentilla asetetaan turvallisuus ja laatu etusijalle, ja haluamme tarjota niitä sopivaan hintaan. Työturvallisuus edellä mennään joka tilanteessa, jokainen kuljettaja käy läpi meidän oman kuljettajakoulutuksen ja lisäksi konevalmistajat sekä –maahantuojat tekevät vielä omat koulutukset. Meillä on käytössä omat järjestelmät ja seurannat, joilla ylläpidetään niin ammattitaitoa kuin turvallisuuttakin”, toteaa Haka.

Kurottajan kuljettajineen voi vuokrata tarvitsemakseen ajaksi

”Pisimmät työmaat kestävät kuukausia, lyhimmät vuokraukset ovat ns. taksipalveluja. Eli se voi kestää työtehtävästä riippuen tunnista eteenpäin. Monipuolisella ja helposti liikuteltavalla koneella voi nopeasti käydä suorittamassa nosto- tai siirtotehtävän esimerkiksi talotyömaalla”, jatkaa Haka.

Haka vastaa Ramirentin kurottajapuolesta yhdessä myyntipäällikkö Jani Pekkarisen kanssa. Kaksikolla on pitkä historia kurottajien parista.

Haka kertoo aloittaneensa kurottajakuljettajana vuonna 2006 ja Jani Pekkarinen on touhunnut kurottajien kanssa jo vuodesta 2009.

”Siitä on iso apu asiakkaiden kanssa työmaita suunniteltaessa, että tiedämme minkälaista kalustoa ja lisälaitteita mikäkin työtehtävä vaatii. Meillä on organisaatiossa kaikki työnjohtajat ammattikuskeja, joten tietotaitoa löytyy laajalti”, kertoo Haka.

Valtaosa ympäripyörivistä kurottajista Merloja

Ramirentillä on monipuolinen kurottajavalikoima ja koneita löytyy kaikista kokoluokista.

”Kurottaja on monipuolinen kone työmaille ja niiden suosio kasvaa tasaisesti koko ajan. Selkeä etu on sen asennuksen ja purun nopeus verrattuna esimerkiksi isoihin nostureihin. Ja totta kai monikäyttöisyys nykypäivän työmailla on tärkeää, samalla koneella pystyy tekemään useita eri työtehtäviä. Kurottaja soveltuu muun muassa kuormanpurkuihin, lajitteluun, tavaran kuljetuksiin, nosturiksi ja henkilönostimeksi. Lisälaitevalikoima on myös kattava ja niiden avulla kurottajillamme pääsee jopa 46 metrin ulottuvuuteen”, sanoo Ramirent Finlandin kurottajapuolen myyntipäällikkö Jani Pekkarinen.

Suuremman kokoluokan ympäripyörivissä kurottajissa päämerkkinä on Rotator Oy:n maahantuoma Merlo.

Ramirentillä kokonaisuus ratkaisee konehankinnat. Merlo on kurottajana osoittanut olevansa laatumerkki ja Rotatorilla palvelu pelaa. Rotatorin jälkimarkkinointi toimii hyvin, heillä on toimipisteet kaikissa isoimmissa kaupungeissa joissa Ramirentkin toimii. Apua tarvittaessa viive on järkevä, varaosien saatavuus on nopeaa ja tarvittaessa takuut pelaavat.

Tiivistä yhteistyötä tehdään Rotatorin kurottajien myyntijohtaja Jorma Puhakan sekä teknisen tuen Sami Mustosen kanssa.

”Puhakka on ollut pitkään mukana alalla ja on Merlon mainoskasvo Suomessa. Hän pitää hyvin yllä asiakassuhdetta ja kiinnostus tulevaisuuden töihin sekä työtapoihin on vahvaa. Mietimme usein yhdessä, miten koneita ja lisälaitteita voisi kehittää entistäkin monipuolisemmiksi. Toinen tärkeä yhteyshenkilö meille on Mustosen Sami. Hänen tekninen osaaminen Merloista on omaa luokkaansa ja teknisissä asioissa apu löytyy aina”, Ramirentiltä kerrotaan.

”Ramirentin koneita varustellaan myös asiakkaiden työmaiden mukaan, jolloin Samin osaaminen on isossa roolissa esimerkiksi sammutusjärjestelmiä ja muita turvalaitteita asennettaessa”, kehuu Haka.