Hyppää sisältöön
Soita

Hitachi ZX300LC-6 SLF H18LD

16.12.2021

Maanrakennusta ammattitaidolla - Heinänen Oy Maanrakennus

Heinänen Oy Maanrakennus on vuonna 2010 perustettu, Myrskylässä Uudellamaalla päätoimipistettään pitävä perheyritys. Yrityksen palveluihin kuuluvat kunnallistekniikan rakentaminen, pohjarakentaminen sekä maa- ja tierakentaminen. Lisäksi viime aikoina saneeraustöiden määrä on lisääntynyt oleellisesti. Yritystä luotsaa Ari Heinänen ja lisäksi yrityksen päivittäisessä toiminnassa ovat mukana Arin lapset Elina, Juho ja Henna. Oman perheen lisäksi yritys työllistää 7-8 henkilöä ja lisäksi aliurakoitsijoita. Toiminta-alueena on Uusimaa ja pääkaupunkiseutu, mutta toimintaa on myös muualla Suomessa.

Heinäsen Arilla kokemusta maanrakennusalalta on jo vuodesta 1989, jolloin hän hankki ensimmäisen koneensa. Liiketoiminta on vuosien saatossa kasvanut ja nykyään Heinäsen kalustosta löytyy 9 kaivukonetta, pyöräkuormaaja, sekä maansiirto- ja tiivistyskalustoa. Hitacheja Heinäsellä on kaiken kaikkiaan viisi. Tuorein hankinta on pitkäpuominen Hitachi ZX300LC-6 SLF H18LD. Hitachien lisäksi Rotatorilta on hankittu vuosien saatossa myös Bomag-maantiivistyskalustoa.

Vakaa ja tarkka

Vierailimme Heinäsen työmaalla, joka sijaitsee Kruunuvuorenrannassa, Helsingin Laajasalossa. Helsingin kaupungin toteuttamassa hankkeessa pääurakoitsijana toimii YIT Suomi Oy. Kohteessa toteutetaan Tahvonlahden koulun saneeraus, sekä laajennus. Maanrakennus Oy Heinänen on urakassa mukana kohteen louhinnassa ja maanrakentamisessa.

ZX300LC-6 SLF H18LD Kruunuvuoressa Helsingin Laajasalossa

Koneen puikoissa oli kukapa muu kuin itse isäntä itse. ”Hitachi ZX300LC-6 SLF H18LD on osoittautunut erittäin käteväksi kohteissamme. Se on vakaa ja puomin ulottuma on meidän kohteisiimme riittävä. Joillakin rakennustyömailla koneen koko saattaa olla hieman liian suuri, mutta toisaalta monessa kohteessa siitä on myös selkeää etua, ulottuman ja käsiteltävyyden saralla”, toteaa Heinänen. Heinänen kehuu etenkin koneen hydrauliikkaa ja vakautta. ”Koneella hoituu tarkemmatkin hommat ja hydrauliikka käyttäytyy sulavasti”, toteaa Heinänen.

 

Kolmesatasen hydrauliikka on tarkka ja liikkeet jouhevat, toteaa Ari Heinänen.

Päädyimme pitkäpuomisen kolmesatasen hankintaan pitkällisen pohdinnan jälkeen. ”Itse kaupat hoituivat kuitenkin nopeasti oikeanlaisen koneen löydyttyä”, kertoo Heinänen. Heinäsen kanssa konekaupat solmi Rotatorin konemyyjä Janne Väistö. ”Jannen kanssa kaupankäynti on sujunut mutkattomasti. Luvatut asiat on pidetty”, kehaisee Heinänen.

ZX300LC-6 kaivukoneen 18 m lastauspuomiston lisäksi koneen mukana tuli myös vakiopuomisto. Kohteen niin vaatiessa puomistot ovat vaihdettavissa. Molemmat puomistot ja peruskone varusteltiin myös tilttivalmiudella.

Huoltosopimus tuo varmuutta ja helpottaa arkea

Heinänen Oy Maanrakennus otti myös ZX300LC-7 kaivukoneeseen huoltosopimuksen. Ari Heinänen listaa huoltosopimuksen eduiksi selkeyden ja varmuuden siitä, että huollot tulee tehtyä hyvin ja ajallaan. ”Rotatorin huolto on toiminut erinomaisesti ja ammattimiehet ovat pitäneet kaluston kunnossa”, kehaisee Heinänen.