Hyppää sisältöön
Soita
12.6.2020

Maanrakennus A.Putkinen Oy: huoltosopimus tuo lisävarmuutta urakointiin

Maanrakennus A.Putkinen Oy tekee monipuoliset maanrakennustyöt Kymenlaakson alueella. Yrittäjä Aki Putkinen arvostaa toimivaa jälkipalvelua ja huoltosopimuksien tuomaa turvaa.

Yrityksellä on käytössään monipuolista kalustoa kiskovarustelluista pyöräalustaisista tela-alustaisiin kaivinkoneisiin, pyöräkuormaajiin sekä kasettiautoihin.

”Päätoimialueemme on Kouvolan seutu, mutta viime vuosina toiminta on laajentunut kattamaan myös koko Kymenlaakson aluetta. Teemme niin perinteiset maanrakennustyöt, raidetöitä sekä maansiirtoa, sanoo yrittäjä Aki Putkinen.”

Ensimmäiset Hitachi-merkkiset koneet Putkinen hankki vuonna 2007 ja merkki on vahvana konevalikoimassa myös tänä päivänä.

Yhteistyö Rotatorin kanssa alkoi jo siis vuonna 2007, jolloin ostimme heti kerralla kaksi konetta, 160:n ja 210:n Hitachin. Tällä hetkellä meillä kaksi kiskovarusteltua konetta, joista toinen syksyllä tullut pyöräalustainen Hitachi ZX170W-6. Lisäksi tela-alustaiset kaivinkoneet ovat Hitacheja (ZX225URSLC-6).”

Konekauppaa Putkinen käy Rotatorin Kymenlaakson alueen myyjän, Janne Väistön, kanssa.

”Ollaan melkein samalta kylältä kotoisin, joten juttu luistaa ja hommat etenee hyvin. Se mitä on sovittu pitää ja Janne tuntee meidän tarpeet hyvin, joka nopeuttaa huomattavasti oikeiden koneiden haarukointia.”

Pyöräalustainen Hitachi raidetöihin

Putkisen kiskovarustellulla Hitachilla on takana nyt ensimmäiset 500 työtuntia ja kone on osoittanut toimivuutensa Lauritsalan liikennepaikan työmaalla.

”Olemme mukana urakoimassa Lauritsalassa ensi vuoden loppuun saakka. Liikennepaikalle rakennetaan mm. kokonaan uusi lisäraide ja teemme Hitachilla useita eri työtehtäviä kuten massanvaihtoa ja lastauksia. Kone varusteltiin raidetöihin sopivaksi muun muassa kiskopyörillä, nostorajoituksilla, maadoituksilla ja vetopuomilla. Ja hyvää on myös se, että kone on nopeasti muunnettavissa alkuperäiseksi ”peruskoneeksi” jos tarve vaatii. Ketterä ja monipuolinen laite, toteaa Putkinen.”

Kaikki yrityksen kaivinkoneet ovat varusteltu Novatronin 3D-laitteilla.

”Kyllä 3D-koneohjausjärjestelmä alkaa olemaan lähes pakollinen lisävaruste. Sen avulla työ tehostuu ja nopeutuu selkeästi, varsinkin erityistä tarkkuutta vaativissa urakoissa sen hyvyys tulee eritoten esille.”

 

Uusi kenttähuoltomies odotettu lisä palveluihin

Rotator vahvisti huoltopalveluitaan palkkaamalla keväällä oman kenttähuoltomiehen Kymenlaakson alueelle. Putkiselle tieto on tervetullut.

”Meillä on Hitacheissa huoltosopimukset ja oma kenttähuolto alueellemme on erinomainen lisä. Aikaisemmin huoltoauto tuli Vantaalta, joten jo matkakuluissa tulee jatkossa selkeää säästöä, mikä on aina tärkeä asia. Itse asiassa kenttähuoltomies Kanteleen Kalle kävi ensimmäisen huollon tekemässä kiskovarusteltuun Hitachiin viime viikolla.”

Putkinen pitää huoltosopimusta järkevänä ratkaisuna heidän tarpeita ajatellen.

”Huoltosopimus tuo lisävarmuutta työhömme, kun tiedämme että koneet on huollettu ajallaan ja oikein. Pystymme keskittymään omaan työhömme sataprosenttisesti. Lisäksi meille tulee aina ilmoitus lähestyvästä huollosta ja voimme yhdessä huoltopuolen kanssa aikatauluttaa meidän töihimme sopivimmat ajat niiden teolle. Ja totta kai hyvin huollettu kone pitää myös jälleenmyyntiarvonsa paremmin, toteaa Putkinen lopuksi.”

Lisätietoja:

Janne Väistö, konemyyjä: 046 9228 202

Kalle Kantele, Kymenlaakson kenttähuolto: 010 5838 457