Hyppää sisältöön
Soita

Kysyntään vastaamassa

– Merlo TF 30.9-115 L

21.12.2022

Kysyntään vastaamassa – Merlo TF 30.9-115 L

Kurottajien kysyntä suomalaisilla työmaakohteilla on jatkuvassa kasvussa, ja tämä näkyy luonnollisesti myös konevuokrauksessa: kurottajia sekä kurottajapalvelua kysytään kaiken aikaa enemmän, ja asiakkaat haluavat myös monipuolisempia koneita ja työlaitteita. Ramirent vastaa tähän kysyntään omalta osaltaan laajalla Merlo-valikoimalla.

Ramirent on tuttu nimi konevuokrauskentällä, ja suuren toimijan yhdeksi eduksi voidaan laskea se, että saman lipun alta löytyvät ratkaisut useimpiin työmaan tarpeisiin aina telineistä ja tiloista monipuoliseen konevalikoimaan. Yksi jatkuvasti kasvava tuoteryhmä Ramirentillä on kurottajakalusto. Kurottajia tarjotaan ympäripyörivien koneiden osalta palveluna eli koneen ja kuljettajan pakettina. Kiinteärunkoisten kurottajien valikoimasta asiakas voi vuokrata myös pelkän koneen tai varsinkin suurempien mallien osalta suosituksi koetun palvelukokonaisuuden. Tarjolla on toki myös kattava valikoima tarvittavia lisävarusteita ja työlaitteita.

Ramirentin valikoimassa Merlo-kurottajat ovat merkittävässä osassa, ja tuoreimpana tulokkaana valikoimassa ovat TurboFarmer- eli TF-traktorikurottajat. Ne ovat yksi esimerkki siitä, miten Ramirentillä pyritään vastaamaan asiakkaiden kysyntään ja räätälöimään kustannustehokkaita ratkaisuja työmaiden tarpeisiin.

Heti katkeamattomaan työhön

”Meille tänne Kemiin tuli kaksi Merlo TF 30.9-115 L -traktorikurottajaa noin vuosi sitten, ja siitä lähtien ne ovat olleet jatkuvasti asiakkailla”, kertoo asiakkuuspäällikkö Veikko Rantamaa. ”Kemin uuden biotuotetehtaan työmaa niitä työllistää, ja mukana on usein myös perävaunu, joka on Suomessa kurottajakäytössä vielä melko uusi asia”, hän jatkaa. Rantamaa kertoo, että Suomessa perävaunun käyttö esimerkiksi työmaan sisäisissä siirroissa ei ole vielä kovinkaan yleistä, mutta kun kurottajaa tulee vuokraamaan eurooppalainen urakoitsija, on yleensä ensimmäinen kysymys se, saako siihen myös perävaunun. ”Suomessa on totuttu vielä paljon siihen, että tavaraa siirrellään työmaalla esimerkiksi isoilla mobiilinostureilla. Euroopassa on kuitenkin huomattu, että kurottaja voi tehdä helposti ja kustannustehokkaasti näitä sisäisiä siirtoja kärryn kanssa. Se voi tehdä ja purkaa oman kuormansa sekä siirtää kuorman paikasta toiseen”, Rantamaa tiivistää.

Kustannusten kimppuun kurottajalla

Kurottajien kilpailukyvyn vahvistaa myös Ramirentin maanrakennuskoneiden tuotepäällikkö Toni Kytöviita. ”Suomessa on havaittavissa muutosta, asiakkaat ovat huomanneet, että töitä voi tehdä fiksusti ja kustannustehokkaasti pienemmälläkin kalustolla. Tämä näkyy siinä, että nostureiden ja esimerkiksi tavarahissien tehtäviä suoritetaan kaiken aikaa enemmän kurottajilla”, Kytöviita luonnehtii. ”Kurottajan käyttö tulee lisääntymään kaikissa kokoluokissa niin ympäripyörivien kuin kiinteärunkoisten osalta. Koneiden monipuolisuus on yksi tekijä tässä, ja se on huomattu jo työmaillakin, vaikka Suomi onkin hieman jäljessä kurottajien käytössä, jos verrataan vaikka Eurooppaan”, hän jatkaa.

Toni Kytöviita kertoo, että kurottajia käytetään kohteissa jo usein muuhunkin kuin pelkkään nostotyöhön. ”Esimerkiksi lumen auraus on yksi sellainen työlaji, jota tehdään työmailla jo paljon kurottajalla, samoin vaikkapa pienimuotoinen soranlevitys ja vastaavat työt sujuvat”, hän kertoo.

Sisälogistiikan suorittaja

Kemin biotuotetehtaan rakennustyömaalla yksi Merlo-traktorikurottajaa käyttävä yritys on Lehto Tilat Oy. ”Pääasiallisia päivittäisiä tehtäviä Merlolle ovat tavaran siirto, saapuvien kuormien purku, roska-astioiden tyhjennys ja niin edelleen”, kertoo Arttu Valkama Lehto Tilat Oy:stä. ”Koneen kokoluokka on sopiva, ja tilatessa se mitoitettiin meillä niin, että kone pystyy täyden kipsilevynipun käsittelyyn. Sillä on pärjätty hyvin, ja jos tarvitaan isompaa konetta, otetaan sitten Ramirentin kurottajapalvelusta isompi kone kuljettajineen”, Valkama kertoo. ”Yksi parhaita varusteita on ollut tässä trukkipiikkien hydraulinen leveydensäätö, se on todella kätevä esimerkiksi roskisten tyhjennyksessä. Ilman sitä ei olisi tultu toimeen. Kärry on myös ollut käytössä tavaran haalauksessa tehdasalueella, ja se on erittäin hyvä ja toimintaa tehostava ratkaisu”, Arttu Valkama sanoo. Kun siirrettävänä on esimerkiksi 400 pukukaappia tai tyhjennettävänä jokin työmaan osa-alue tavarasta nopealla aikataululla, on traktorikurottaja perävaunulla helppo ratkaisu.

Asiakas- ja kohdelähtöisesti ajatellen

Ramirentin Toni Kytöviita kertoo, että juuri tämänkaltaiset ratkaisut ovat yksi yrityksen toiminnan kulmakiviä. ”Pyrimme tarjoamaan asiakkaalle aina tapauskohtaisesti räätälöidyn ratkaisun laajasta kone- ja varustevalikoimastamme. Yhdessä asiakkaan kanssa lasketaan, mikä olisi milloinkin järkevin toimintamalli kustannuksiltaan”. Kytöviita kertoo esimerkin: Ramirent vuokraa henkilönostimiakin, mutta joissain tapauksissa ympäripyörivä kurottaja kuljettajineen nostokorilla voi olla edullisempi. ”Kun lasketaan henkilönostimen vuokran lisäksi kuljetuskustannukset työmaalle ja pois, voi kurottajapalvelun kone olla ajettuna paikalle edullisempi”, hän kuvailee.

Kytöviidan mukaan vuokrattavia koneita pyritään varustelemaan tasapainoisesti niin, että niissä olisi nykyaikaisten tehokkuus-, turvallisuus- ja ergonomianäkökohtien kannalta kaikki tarvittava, mutta vuokraushinta pysyisi kuitenkin kohtuullisena. ”Tässäkin kuuntelemme asiakasta. Jos varsinkin pidemmälle vuokra-ajalle tarvitaan jokin lisävaruste, sellainen kyllä järjestyy”, Kytöviita vakuuttaa.

Palvelukoneena paras

Ramirentillä on Suomessa tällä hetkellä noin 50 ympäripyörivää kurottajaa palvelukäytössä. Lisäksi vuokrattavana on reilut 100 kiinteärunkoista konetta. Kemin alueella kurottajapalvelun käytössä on kuusi ympäripyörivää konetta. Ajojärjestelijä Harri Nieminen kertoo, että Merloon ollaan merkkinä oltu erittäin tyytyväisiä Ramirentin kurottajapalvelussa. ”Ominaisuuksiltaan nämä ovat mielestäni muihin merkkeihin verrattuna ylivoimaisia”, Nieminen kehuu. ”Nostoarvot ovat hyvät. Kun 35 metrin puomilla saa vinssijibin kanssa viiden tonnin taakan katolle, niin se on jo kiitettävä suoritus”, hän jatkaa. ”Myös tekniikan kestävyys on ollut hyvä. Koneiden keski-ikä on meillä jopa 14 000 tuntia, ja erityisesti tällaisten työmaiden aloitusvaiheessa maasto on todella haastavaa. Koneet joutuvat kovaan röykytykseen, mutta mitään isompaa ongelmaa ei ole Merloissa ollut. Ja Rotatorin huolto on todella osaava, siitä täytyy antaa aivan täydet pisteet”, Nieminen kehuu.

Saman mielipiteen jakaa myös Toni Kytöviita. ”Merkin valinnassa ratkaisee aina ensimmäisenä se, minkälainen jälkimarkkinointipalvelu koneella on sillä alueella, mihin se hankitaan. Isona talona haluamme toki tarjota useampia merkkejä, ja osittain asiakkaatkin vaativat tätä. Kalustoa uusitaan kaiken aikaa, ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Ympäripyörivissä Merlo on ollut meillä todella vahva ja myös kiinteärunkoisissa määrät ovat lisääntymässä. Rotatorin kanssa hommat ovat toimineet todella hyvin niin myynnin, huollon kuin varustelunkin kanssa”, Kytöviita kiittää.

 

Ota yhteyttä myyntiimme

Puhakka Jorma

Myyntijohtaja

040 5562 774

Toimipiste: Vantaa, myyntialue: koko Suomi
kurottajat trukit
Ramirent luottaa Merlo-kurottajiin

Kaikki Merlo -kurottajat

Ramirent Oy