Hyppää sisältöön
Soita

Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy

12.5.2021

Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy – Monipuolisia palveluita ammattitaidolla

Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy on vuonna 2007 perustettu kuopiolainen yritys, jonka toimialueena on lähes koko Suomi. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen maanrakennus-, kuljetus- ja viherrakennuspalveluita. Talvisin yhtiön toimenkuvaan sisältyy myös katu-, liikenne- ja piha-alueiden talvikunnossapitotyöt ja keväisin palvelurepertuaariin kuuluu myös hiekanpoistotyöt. Laitinen & Väänänen työllistää tällä hetkellä noin 20 ihmistä ja yhtiötä luotsaavat Hannu Laitinen ja Antti Väänänen.

Monipuolisesta työnkuvasta johtuen yritykselle on vuosien mittaan kertynyt laaja valikoima koneita ja laitteita, joilla asiakkaiden tarpeet voidaan täyttää. Hitachi-maanrakennuskoneita yhtiöltä löytyy neljä kappaletta mallimerkinnöin ZX160LC-6, ZX170W-6, ZX210LC-6 ja ZX250LC-6. Lisäksi Laitinen & Väänänen Oy:ltä löytyy myös Bomag-maantiivistyskalustoa ja uusimpana hankintana Rotatorin Kuopion toimipisteen myyjän Vesa Vartiaisen kanssa hierottiin kaupat Furukawa FXJ275 iskuvasarasta. Furukawan iskuvasara on käytössä Hitachi ZX250LC-6 koneessa, ja sen suorituskykyyn ollaan oltu erittäin tyytyväisiä.

”Tällä hetkellä kauimmaiset työkohteemme saattavat sijaita jopa 300 kilometrin etäisyydellä”, kertoo yrittäjä Antti Väänänen. Työtilanne on varsin hyvä ja etenkin kerrostalojen pohjarakentaminen näyttelee tällä hetkellä merkittävää osuutta yhtiön liikevaihdosta. ”Suurin osa etäämmällä sijaitsevista työmaista on kaapelinrakennushommaa”, Väänänen täsmentää.

Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy ottanut kaikkiin Rotatorilta hankkimiinsa koneisiin huoltosopimuksen. Väänänen listaa huoltosopimuksen eduiksi selkeyden ja varmuuden siitä, että huollot tulee tehtyä ajallaan. ”Huolto-ajankohdat on saatu Rotatorin Kuopion toimipisteen työnjohdon kanssa hyvin soviteltua ja Rotatorilta ollaankin usein yhteydessä jo ennen varsinaista huollon ajankohtaa”, Väänänen kertoo. Kiitosta saa myös Rotatorin huolto ”Rotatorin huolto on toiminut hyvin ja ammattimiehet ovat pitäneet kaluston kunnossa”, kehaisee Väänänen.

Kuopion Jännevirran sillan kupeessa on Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy:n yksi monista työkohteista. Kyseisessä kohteessa on rakenteilla äänivalli Joensuuhun johtavan Valtatie 9:n ja vieressä olevan asuinalueen välille. Urakkaan kuuluu myös äänivallin rakennukseen liittyvät infratyöt. Työkohteessa on Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy:n Rotatorilta muutama vuosi sitten uutena hankkima Hitachi ZX250LC-6, jota käskyttää Juha Antikainen. ”Tällä koneella suoritettavat työmaat koostuvat pääsääntöisesti infrarakentamisesta ja rakennuksien pohjien teosta”, kertoo Antikainen. Antikaisella voidaan sanoa olevan kohtuullisen kova kokemus juuri tämän painoluokan Hitachilla ajamisesta. Kokemusta hänelle on kertynyt ZX3-, ZX5- ja ZX6-sarjan Hitachi ZX250-mallilla yhteensä kymmenen vuotta. Kyseisen kokoluokan koneella massan siirrot sujuvat Antikaisen mielestä varsin jouhevasti. Maanrakennuksesta hänellä on kokemusta jo vuodesta 1996 uran alettua jäykkärunkoisella Fordin traktorikaivurilla. ”Hitachissa hyvää on hydrauliikan hallinta. Mielestäni siinä ei ole mitään kehitettävää”, toteaa Antikainen. Antikainen on myös koeajanut uuden ZX7-sarjan 250-mallin ja etenkin ohjaamon puolella on tapahtunut paljon hyviä muutoksia. Nykyinen ajokki on varustettu huoltosopimuksella eikä siinä ole ollut  juurikaan murheita, minkä Antikainen arvelee osittain johtuvan siitä, että kone on huollettu aina ajallaan ja valmistajan ohjeiden mukaisesti. Rotatorin kanssa yhteistyö on Antikaisen mukaan sujunut kokonaisvaltaisesti hyvin ja apua on ollut aina tarjolla.