Hyppää sisältöön
Soita

Suomen Akut Oy

8.1.2021

Kaikki varastoratkaisut samasta paikasta

Akku- ja paristomaahantuoja Suomen Akut Oy:n uudet toimitilat valmistuivat elokuussa Rovaniemelle. Varastoratkaisut yritys hankki kaikki yhdestä paikkaa, Rotatorilta.

Suomen Akut Oy on kotimainen, vuonna 1958 perustettu perheyhtiö, joka on erikoistunut akkujen, paristojen sekä niiden oheislaitteiden maahantuontiin ja kauppaan.

  • Vahvuuksiamme ovat pitkä osaamisemme alalta, vahvat päämiessuhteet sekä Suomen laajin, yli 7500 tuotteen kattava valikoima, sanoo Suomen Akut Oy:n toimitusjohtaja Kari Rautionaho.

Oma maahantuonti takaa kilpailukykyiset hinnat ja laadukkaat tuotteet.

  • Tuotteemme ovat merkkituotteita tunnetuilta valmistajilta ja tuomme maahan pohjoismaisiin olosuhteisiin hyvin sopivia Euroopassa valmistettuja TAB-akkuja. Olemme todenneet ne tehokkaiksi ja laadukkaiksi.

Akku- ja patterivalikoima kattaa tuotteet kellon pattereista trukkien akkuihin.

  • TAB-akuista löytyvät sopivat käynnistysakut eri ajoneuvoihin, vapaa-ajan käyttöön mm. veneisiin ja asuntoautoihin sekä teollisuuskäyttöön kuten siivouskoneisiin, nostimiin, varavirtajärjestelmiin. TAB-valikoimasta löytyy myös trukkiakut sähkökäyttöisiin kulkuneuvoihin kuten sähkötrukkeihin, kaivosjuniin, kuljetuskalustoihin, listaa Rautionaho.

Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Rovaniemellä.

  • Kivijalkamyymälämme ovat Rovaniemen lisäksi Tampereella, Vantaalla, Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Perinteisen myynnin lisäksi tänä päivänä isossa roolissa on myös 24/7 palveleva verkkokauppamme suomenakut.fi, jonka kautta myymme paljon tuotteita ympäri maan. Nämä molemmat kaupankäyntitavat tukevat hyvin toisiaan tehden meistä palvelevan kumppanin kaikille asiakkaillemme yksittäisistä kuluttajista, tukkuliikkeisiin ja teollisuuteen.

Uudet nykyaikaiset toimitilat Rovaniemelle

Huhtikuun 11. vuonna 2019 sai soiton, jota ei hevillä unohda – Rovaniemen toimipisteellä oli syttynyt tulipalo.

  • Äkillisestä sähköviasta syttynyt palo tuhosi lopulta koko varaston ja myymälän. Se oli iso isku, josta selvisimme yhteistuumin huipputyöntekijäporukkamme kanssa, muistelee Rautionaho.

Puolitoista vuotta yritys toimi väliaikaisissa toimitiloissa ja elokuussa 2020 yrityksen täysin uudet toimitilat valmistuivat hyvien yhteyksien varrelle Eteläkeskukseen Prisman ja Powerin läheisyyteen.

  • Emme antaneet vastoinkäymisille periksi vaan käänsimme sen mahdollisuudeksi laajentaa toimintaamme. Suunnittelimme rakennuksen, joka palvelee asiakasta entistäkin paremmin.

Tarkalla suunnittelulla varasto tehokkaaksi

Uusiin tiloihin valmistuivat myös nykyaikaiset varastotilat. Useaa toimipistettä ja verkkokauppaa palvelevan varaston täytyy olla toimiva.

Sen suunnitteluun ja toteutukseen löytyi tuttu yhteistyökumppani.

  • Meille oli tärkeää, että saamme kaikki varaston suunnitteluun, toteutukseen ja koneisiin liittyvät asiat samasta paikasta. Olemme pitkään tehneet hyvää molemminpuolista yhteistyötä Rotator Oy:n kanssa. Toimitamme heille trukkiakkuja ja olemme ostaneet varastotrukit sekä niiden huoltopalvelut heiltä. Rotator on kehittänyt loistavan idean satsaamalla varastojen kokonaisratkaisujen toteuttamiseen aina suunnittelusta toteutukseen, joten valinta oli lopulta helppo tehdä.

Rautionaho oli itse vahvasti mukana ideoinnissa.

  • Rotator Oy:n Juha Jaakolan kanssa suunnittelimme yhdessä koko paketin. Tavoite oli selkeä: toimiva varastointijärjestelmä kivijalka- ja verkkokaupan tarpeisiin nykyhetki ja tulevaisuus huomioiden. Halusimme samalla varmistaa varastointikapasiteetin tehokkaan kasvattamisen jatkossa.

Kaikki samasta paikasta -taktiikka oli toimiva.

  • Rotatorin osaaminen varastopuolen ratkaisuissa on kova. Ja koska sekä hyllyt että koneet tulivat samasta paikasta, osasivat he heti laskea muun muassa oikeanlaiset hyllyvälit ja käytävät niin, että trukit mahtuvat mahdollisimman tehokkaasti työskentelemään. Trukeissa päädyimme meille järkeviin vähän käytettyihin laadukkaisiin koneisiin, joita maahantuojana toimivalla Rotatorilla on uusien lisäksi valikoimassaan.

Koko paketti tuli räätälöitynä juuri Suomen Akkujen tarpeisiin.

  • Helppoa ja vaivatonta. Kaikki meni sujuvasti ajallaan, nyt meillä on toimiva varasto jossa on myös alati kasvavalle verkkokaupalle omat hyllyt. Suosittelen, toteaa Rautionaho lopuksi.
Logistiikka ja hyllyratkaisut yhden luukun periaatteella. Kuvassa Suomen Akut Oy:n toimitusjohtaja Kari Rautionaho ja Rotator Oy:n myyntijohtaja Juha Jaakola

Hylly- ja logistiikkaratkaisut