Hyppää sisältöön
Soita

Euroopan ensimmäiset

Tadano GR-1000EX-4 nosturit Havatorille

1.7.2022

Euroopan ensimmäiset Tadano GR-1000EX-4 nosturit Havatorille

 Euroopan ensimmäiset Tadano GR-1000EX-4 nosturit Havatorille

Ensimmäiset neljä Eurooppaan toimitettua Tadano GR-1000EX-4 Rough Terrain ajoneuvonosturia luovutettiin Havator AB:lle Luulajassa, Ruotsissa kesäkuussa 2022. Koneet myytiin Tadanon suomalaisen maahantuojan Rotator Oy toimesta. Havator on Pohjoismaiden suurin nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Kuvassa Tadanoita vastaanottamassa Havator Ab:n Bengt Hedlin ja Adam Wayman ja luovuttamassa Tadano Scandinavian Pertti Isokorpi, sekä etualalla olevat Rotatorin Kai Huttunen ja Vesa Valtonen.
Ulottuvuutta, nostokykyä ja helppoa käsiteltävyyttä

GR-1000EX-4:ssä on 51-metrinen viisiosainen puomi. Kahdella teleskooppisylinterillä varustettu nostopuomi laajenee sisään vedetystä täysin ulos vedettyyn 170 sekunnissa. Tämän 100 tonnin nostokapasiteetilla varustetun autonosturin kokonaiskorkeus kuljetusasennossa on noin 3,8 metriä, kokonaisleveys 3,35 metriä ja kokonaispituus hieman alle 15,2 metriä. 55 tonnin kokonaispaino tekee siitä myös suhteellisen helpon kuljettaa. Tadano Ltd on paitsi suurin japanilainen nostureiden ja henkilönostinten valmistaja, myös yksi maailman suurimmista nosturivalmistajista. 

Nosturikuljettajien suosikki

Uuden Tadano Rough Terrain GR1000EX-4:n käyttö on helppo oppia ja sitä on myös helppo ajaa, sanoo Havatorin Pohjois-Ruotsin aluejohtaja Bengt Hedlin. ”Voimme laittaa kenen tahansa nosturikuljettajan ajamaan tätä uutta Rough Terrain Tadanoa ongelmitta. Kaikkien nosturimerkkien kohdalla tilanne ei välttämättä ole sama. Tadano GR1000 on myös tarvittaessa helppo kuljettaa työmaalle. Se on kompakti ja nopea ja helppo siirtää. Me ja myös Havatorin asiakkaat arvostamme lisäksi Tadanon luotettavuutta. Etenkin täällä melko pohjoisessa meillä on välillä haastavat sääolosuhteet. Ulkolämpötila voi olla mitä tahansa + 35 ja – 40 asteen väliltä ja Tadano GR suoriutuu näissä olosuhteissa hyvin”, Bengt kertoo.

Bengt Hedlin

”Hyvät kokemukset Tadano Rough Terrain ajoneuvonostureista auttoivat päätöksessä investoida uuteen isompaan Tadanoon. Uskomme, että alhaisempien huolto- ja korjauskustannusten, alhaisempien polttoainekustannusten ja erittäin hyvän jälleenmyyntiarvon vuoksi nämä nosturit eivät ole viimeisiä Tadano Rough Terrain -nostureita”, jatkaa Bengt.

”Jos kuljettajan valittavissa on Tadano Rough Terrain ajoneuvonosturi tai joku muu merkki, hän valitsee aina Tadano RT:n”, toteaa työnjohtaja Adam Wayman Havator Luleåsta. Se on todella helppokäyttöinen, siinä on tarkat liikkeet ja työkohteessa kuljettajan ei tarvitse poistua ohjaamosta. Myös taakan kantamismahdollisuus on joskus arvokas ominaisuus sekä Kjellin että Adamin mielestä.

Havatorin nosturikuljettaja Kjell Aslaksen ja työnjohtaja Adam Wayman
Aikaisempi kokemus Tadano-ajoneuvonosturipäätöksenteon tukena
Havatorin kalustopäällikkö Joakim Mette

Havatorilla on pitkä ja hyvä kokemus Tadano RT -nostureista. ”Kalustossamme on useita GR-nostureita. Vanhimmat ovat 2004 vuosimallin Tadano GR 700-nostureita, jotka ovat edelleen ajossa joka päivä. Ja [edelleen] ilman ongelmia”, kertoo Havatorin kalustopäällikkö Joakim Mette. ”Nyt tarvitsimme isomman RT-nosturin ja uskomme Tadano GR1000-EX-4:n olevan yhtä luotettavia ja kustannustehokkaita kuin aikaisemmat Tadanon valmistamat RT-nosturit. Tiedämme myös, että voimme aina luottaa Rotatorin ja Tadanon apuun mahdollisissa ongelmatilanteissa tai muissa jälkipalvelutarpeissa”, Joakim päättää.

 

Suomen Tadano-myynti Tadano Scandinavian käsiin

Oltuaan Tadanon maahantuoja Suomessa yli 51 vuotta, Rotator Oy luopuu Tadanon Suomen maahantuonnista. Siitä sekä jälkipalveluista vastaa jatkossa Tadano Scandinavia. Neljä Havatorille toimitettua Tadano GR-1000EX-4:ää ovat täten toistaiseksi viimeiset Rotatorin myymät Tadano-merkkiset nosturit. Rotator Oy tukee Tadano Scandinaviaa toistaiseksi Suomeen myymiensä Tadanojen jälkipalveluissa. Rotator kiittää Tadanoa näistä hienoista, yhteisistä vuosista ja toivottaa Tadanolle kaikkea hyvää matkallaan kohti yhä parempaa menestystä maailmalla.

 

Lisätiedot:

Rotator Oy

Vesa Valtonen, myyntijohtaja nostimet ja nosturit, puh 040 0622 873, vesa.valtonen@rotator.fi
Janne Salomäki, markkinointijohtaja, puh 0504129013, janne.salomaki@rotator.fi

Havator-konserni

Joakim Mette, kalustopäällikkö, Havator Group Oy, puh 050 513 0120, joakim.mette@havator.com
Bengt Hedlin, aluejohtaja, Pohjois-Ruotsi, Havator AB, puh +46 72 243 26 01, bengt.hedlin@havator.com

 

Havator Oy | Havator Group Oy

Havator on vuonna 1956 perustettu, Pohjoismaiden suurin nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Tavoitteemme on olla kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta. Konsernin liikevaihto on noin 100 MEUR, ja palveluksessamme on noin 450 ammattilaista. Lue lisää: havator.fi

Rotator Oy

Vuonna 1954 perustettu perheyritys Rotator on yksi kokeneimmista ja vakiintuneimmista koneiden maahantuonti- ja jälkipalveluyrityksistä Suomessa. Rotator on jo yli 60 vuoden ajan työskennellyt asiakkaiden kilpailukyvyn puolesta. Rotatorille on kunnia-asia, että asiakas saa varmatoimisen sekä tehokkaan koneen ja luotettavat jälkipalvelut kaikkialla Suomessa. Rotator myy ja huoltaa maanrakennus- ja maantiivistyskoneet, trukit, kurottajat, nostimet, nosturit, dumpperit, iskuvasarat ja purkutyökalut, kompaktit murskaus- ja seulontalaitokset sekä siivousrobotit. Meiltä löydät myös kattavan valikoiman käytettyjä koneita, sekä vuokrakoneet moniin eri tarpeisiin.

Tadano

Sen jälkeen, kun Tadano kehitti Japanin ensimmäisen hydraulisen kuorma-autonosturin vuonna 1955, yritys on kasvanut maailmanlaajuisesti toteuttaen samalla yritysfilosofiaansa luomisesta, myötävaikuttamisesta ja yhteistyöstä. Tadano Group noudattaa ydinarvojansa – turvallisuus, laatu ja vaatimustenmukaisuuteen perustuva tehokkuus (C+SQE) – näkyy jokaisessa tuotteessamme ja palvelussamme. Lue lisää: www.tadano.com