Hyppää sisältöön
Soita
12.2.2021

E. Helaakoski Oy - Luotettavaa nostopalvelua vuodesta 1958

E. Helaakoski Oy on yksi Suomen suurimmista nostopalveluita tuottavista yrityksistä. Palvelukokonaisuus koostuu nostotöiden huolellisesta suunnittelusta ja ammattitaitoisesta toteutuksesta

Yli 60 vuotta toiminut E. Helaakoski Oy tuottaa monipuoliset nostopalvelut vuosikymmenten kokemuksella. Monipuolinen kalustovalikoima käsittää alan laadukkaimmat ja nykyaikaisimmat nosturit.

”Meiltä löytyy ratkaisut kaikenlaisiin nostotarpeisiin. Oli tarve sitten ajoneuvonosturille, henkilönostimelle, kurottajalle tai kuljetuspalveluille, niin me vuokraamme ne asiakkaidemme tarpeisiin Suomessa ja Skandinaviassa”, sanoo E.Helaakoski Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Helaakoski.

Suomessa asiakkaita palvellaan kattavan toimipaikkaverkoston turvin.

”Pääkonttorimme sijaitsee Raahessa, jonka lisäksi meillä on toimipisteet Oulussa, Kokkolassa, Porvoossa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Imatralla, Hämeenlinnassa, Pietarsaaressa, Pyhäjoella sekä Vaasassa”, listaa Helaakoski.

Nostopalveluiden asiakaskunta on laaja. Yhteistyökumppaneina on niin teollisuuden ja rakentamisen ammattilaiset sekä yhteisöt ja yksityiset toimijat.

”Meillä on pitkä kokemus yrityselämästä ja nostotoiminnoista. Asiakkaat tietävät saavansa meiltä hyvää ja ammattitaitoista palvelua nostotöiden suunnittelusta toteutukseen. Hyvä asiakaspalvelu on luonut vuosikymmeniäkin kestäneitä asiakassuhteita”, Helaakoski kertoo.

Onko ala muuttunut paljon viimeisten vuosien tai vuosikymmenten aikana?

”Totta kai koneet ja nostotavat ovat kehittyneet. Suurin muutos on tapahtunut turvallisuuspuolella, johon kiinnitettään nykyisin riittävän paljon huomiota. Meillä toimintamme lähtökohtana on aina ollut turvallisuus ja se edellä mennään joka tilanteessa. Noudatamme tarkkaa turvallisuus- ja laatujärjestelmää varmistaaksemme nostotöiden onnistuneen toteutuksen. Asiakaspuolella ehkä isoin muutos on ollut aikataulujen tiukkenemisessa. Koneet ja palvelut tilataan yhä lähempänä tarvetta, joten meidän palveluntarjoajana pitää pystyä reagoimaan ja venymään välillä todella nopeastikin. Sille puolelle toivoisin hieman lisää ennakointia”, sanoo Helaakoski.

Sadan autonosturin laivue

Yksi päätuotteista Helaakoskella on autonosturit. Nostokyvyltään ja ulottuvuudeltaan Suomen olosuhteisiin erinomaiset laitteet ovat tuttu näky erilaisilla työmailla.

”Autonostureiden selkeä etu on niiden monikäyttöisyys ja nopea pystytys/purku työmailla. Niillä pystytään tekemään samassa kohteessa useita eri nostotöitä turvallisesti ja nopeasti. Lisäksi autonostureiden liikuttaminen työmaalta toiselle on helppoa, koska siirtoihin ei tarvita erillistä kuljetuskalustoa. Meillä on tällä hetkellä noin sata autonosturia kuljettajineen tekemässä nostotöitä ympäri Suomen ja Skandinavian”, Helaakoski sanoo.

Autonosturi vuokrataan työmaalle oman kuljettajan kanssa.

”Pyrimme siihen, että jokaisella kuljettajallamme on oma nimikkonosturi käytössään. Näin kalusto pysyy paremmassa kunnossa ja asiakkaalle saadaan paras lopputulos, kun kuljettaja tuntee laitteen läpikohtaisin ja osaa käyttää sitä oikealla tavalla”, perustelee Helaakoski

Tadano on luotettava ja hyvä merkki

Yksi Helaakosken käyttämistä autonosturimerkeistä on Tadano.

”Kalusto on yrityksen käyntikortti asiakkaidemme suuntaan ja keskitymme hankinnoissamme laatumerkkeihin. Autonostureissa käytössämme on kolmea eri merkkiä, joista Rotatorin maahantuoma Tadano on yksi. Se on osoittautunut hyväksi ja luotettavaksi koneeksi”, sanoo Helaakoski.

Rotatorin ja E. Helaakoski Oy:n yhteinen taival on kestänyt jo yli kolme vuosikymmentä. Helaakoski kertoo ostaneensa ensimmäisen kuukulkijan Valtosen Vesalta Rotatorilta vuonna 1984 ja siitä saakka kaupanteko myös muista nostolaitteista on Vesan kanssa jatkunut. Viimeisin ostos on maaliskuussa Helaakoskelle tullut Tadano ATF 70G-4 autonosturi.

Yksi Rotatorin valteista on koko maan kattava huolto- ja toimipisteverkosto.

”Meillä on omat huoltomiehet, jotka tekevät perushuollot koneille, mutta käytämme myös Rotatorin huoltopalveluita. Pyrimme sijoittamaan nosturit niin, että ne ovat aina maahantuojan huollon läheisyydessä. Rotatorin laajan verkoston myötä apu on aina lähellä, teki töitä missä päin Suomea tahansa”, toteaa Helaakoski.

Uusi Tadano on nostotöissä Kotkan Mussalon satamassa. Nosturinkuljettaja Ilkka Tiainen on ollut tyytyväinen uuteen työkaluunsa.

”Kone saapui meille maaliskuussa ja tämä on itselle ensimmäinen oma nimikkokone. Nyt reilun puolen vuoden käytön perusteella Tadano on ollut odotuksien mukainen. Varsinkin nostimen hytti on hyvin kuljettajaystävällinen ja nostotöitä tehtäessä kuljettajan penkki kallistuu noston mukaisesti eikä koko hytti niin kuin jossain merkeissä on tapana. Erittäin mukava laite työskennellä, näkyvyys on hyvä, nostovoimaa ja ulottuvuutta riittää sekä Tadano on kulutukseltaan erittäin vähäruokainen. Myös koneen siirrot sujuvat jouhevasti, autonosturi kulkee tasaisesti maantiellä”, sanoo Tiainen lopuksi.