Hyppää sisältöön
Soita

Kolme kotimaista

Dinolift, Rotator ja Martikaisen Konevuokraamo

14.3.2023

Dinolift, Rotator ja Martikaisen Konevuokraamo

Dinolift, Rotator ja Martikaisen Konevuokraamo: KOLMEN KOTIMAISEN PERHEYRITYKSEN VOIMALLA

Kuopiolainen perheyritys Martikaisen Konevuokraamo Oy luottaa henkilönostinhankinnoissa kotimaisten perheyhtiöiden Dinoliftin ja Rotatorin osaamiseen.

Dinolift Oy on vuonna 1974 perustettu suomalainen perheyritys, joka on kevyiden henkilönostinten alan johtavia valmistajia maailmassa. Yrityksen kaikki liiketoiminnot suunnittelusta valmistukseen ja myyntiin tapahtuu 200 henkilön voimin Lounais-Suomessa Loimaalla sijaitsevalla tehtaalla. DINO-tuotteille on myönnetty korkeasta kotimaisuusasteesta Avainlippu-tunnus.

”DINO-henkilönostin on myyjälle helppo tuote myydä, koska kyseessä on kotimainen nostin, joka on parasta mitä perässä vedettävistä on markkinoilla tarjolla. DINO on eniten myyty hinattava henkilönostin Euroopassa ja tuotemerkkiin on aina liitetty laatu ja innovatiivisuus”, sanoo Rotator Oy:n henkilönostinmyyjä Terho Laine.

DINO-henkilönostinten myynnistä Suomessa vastaa myöskin suomalainen perheyritys, Rotator Oy. Kaksikolla on pitkä historia takana, sillä vuonna 1954 perustettu Rotator on edustanut Dinoliftin tuotteita jo vuodesta 1979 alkaen.

” Pitkä ja menestyksekäs yhteistyö takaa, että lunastamme asiakkaille annetut palvelulupaukset – joka päivä. DINOjen varaosat ja huolto sekä Rotatorin maan kattavat huoltopalvelut ovat aina asiakasta lähellä”, jatkaa Laine.

Konevuokrausta vahvalla kokemuksella

Savon sydämessä, Kuopiossa, toimii vuonna 1995 perustettu Martikaisen Konevuokraamo Oy. Perheyritystä johtaa jo toisessa polvessa veljekset Jari ja Mikko Martikainen.

”Isälläni Matilla oli aikaisemmin konevuokraukseen keskittynyt yritys ja pitkä työhistoria takana, joten vuokraustoiminnan juuret juontavat vielä pidemmällekin. Vuonna 1995 perustimme yhdessä Martikaisen Konevuokraamon ja myöhemmin mukaan tuli myös veljeni Mikko”, Jari Martikainen muistelee.

Tuotevalikoima on tänä päivänä hyvin kattava.”Olemme vuosikymmenten aikana kasvaneet kattavasti eri tuotteita vuokraavaksi yritykseksi. Henkilönostimet ovat päätuotteita, joiden lisäksi meillä on valikoimassa muun muassa pienkaivureita, kuormaajia sekä rakennustelineitä. Kaikkiaan tuotteita on yli 1900 kappaletta”, sanoo Mikko Martikainen.

Martikaiset näkevät vahvuudekseen paikallisuuden ja ihmisläheisen toiminnan. Yrityksen päätoimipaikka on Kuopiossa, jonka lisäksi myyntipisteitä on neljällä muulla paikkakunnalla Savossa. Yrityksellä on myös Avainlippu-tunnus kotimaisuudestaan.

”Meiltä asiakas saa henkilökohtaista palvelua, osaamme tunnistaa asiakkaiden tarpeet ja sitä kautta tarjota oikeanlaista kalustoa. Pienenä yrityksenä pystymme reagoimaan nopeasti ja olemme aina puhelinsoiton päästä, jos apuamme tarvitaan”, lupaavat veljekset.

Koneiden vuokraaminen on helppoa. ”Soitto meille, kartoitamme yhdessä työtä parhaiten vastaavan kaluston ja toimitamme koneen tarvittaessa suoraan työmaalle sovittuna ajankohtana. Kalustomme on melko uutta ja asiakas saa aina huolletun ja tankattu koneen käyttöönsä käyttöopastuksen kera.”

Myös Martikaisen asiakas, julkisivuremontteja tekevän PinnoitusPekka Oy:n Janne Lents, on tyytyväinen palveluun sekä laatumerkkeihin. ”Pääasiassa vuokraamme Dinoliftin henkilönostimia – ne ovat luotettavia ja laadukkaita nostimia, jotka sopivat meidän tarpeisiimme erinomaisesti. Käytämme mielellämme kotimaista ja paikallista perheyritystä Martikaista, kun tarvitsemme vuokrakalustoa”, sanoo Lents.

Yhteistyön peruspilarit luotettavuus ja laatumerkit

Martikaiset ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Dinoliftin ja Rotatorin kanssa. ”Yhteistyön peruspilareita ovat luotettavuus ja laadukkaat huippumerkit – tässä toteutuvat ne kaikki. Olemme kaikki kotimaisia perheyrityksiä, joten tämä on suomalaista yhteistyötä parhaimmillaan”, kehuu Jari Martikainen.

Dinoliftin henkilönostinvalikoima on Martikaisten mieleen. ”DINO on toimintavarma ja luotettava kotimainen huipputuote, jonka valikoimassa on edustettuna hyvin eri kokoluokat. Dinolift kuuntelee hyvin myös asiakkaita huomioiden kentältä tulevia kehitysideoita. Lisäksi DINOjen jälleenmyyntiarvo on hyvä”, jatkaa Martikainen.

Rotator Oy:llä arvostetaan yhteistyö Martikaisen kanssa korkealle. ”Meillä on pitkä historia Martikaisen Konevuokraamon kanssa, tunnen isä-Martikaisen jo pitkältä aikaa ja nyt yhteistyötä tehdään poikien kanssa. Hommat on aina pelannut hienosti, savolaista lupsakkuutta ja rentoa meininkiä. Täällä on aina otettu sydämellisesti vastaan”, toteaa Rotator Oy:n myyntijohtaja Vesa Valtonen.

 

 

Katso video:

Martikaisen Konevuokraamo Oy

Perustettu: 1995
Henkilöstömäärä:
Päätoimipaikka: Kuopio
Muuta: Avainlippu -yritys
DINO 280RXT nostin

Dinolift Oy

Perustettu: 1974
Henkilöstömäärä: 200
Päätoimipaikka: Loimaa
Muuta: Avainlippu -yritys

Rotator Oy

Perustettu: 1954
Henkilöstömäärä: 170