Hyppää sisältöön
Soita
Bomag BW213BVC-5

Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy

5.1.2021

Bomag Variocontrol ja 3D-mittalaitteet ovat pettämätön yhdistelmä

Maanrakennuksen kuopiolainen moniosaaja Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy hankki infrarakentamisen tiivistystöihin Rotator Oy:ltä Bomag BW213BVC-5 yksivalssijyrän varusteltuna Trimblen 3D-mittalaitteilla. Mittalaitteiden ja Bomag Variocontrol tiivistysautomatiikan yhdistelmä on osoittanut nopeasti tehokkuutensa työmailla.

Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy urakoi pääasiassa Pohjois-Savon alueella ja vahvasti kasvava yritys tarjoaa monipuoliset maansiirto-, kone-, kuljetus-, uudisrakennus- ja peruskorjausrakennustyöpalvelut.

  • Asiakaskuntamme koostuu yrityksistä, yhteisöistä sekä yksityishenkilöistä. Satojen työkohteiden kokemuksella varustettu henkilöstömme ja monipuolinen alati uudistuva laitteistomme takaa niin pienten kuin suurtenkin toiveiden toteuttamisen tunti- tai urakkatyönä. Kalustoa on laidasta laitaan kuljetuskalustosta kaivinkoneisiin, pyöräkuormaajiin ja jyriin, sanoo yrittäjä Jarkko Kosunen.

Variocontrol mullisti maantiivistyksen

Rotator oli ennestään tuttu yhteistyökumppani Kosuselle, sillä kalustossa on pitkään ollut mukana muun muassa Hitachi-kaivinkoneita. Myöskään Bomag ei ollut täysin uusi tuttavuus.

  • Meillä oli ennestään pienempi, 3,7 tonninen Bomag BW124 jyrä ja lisäksi hankimme ensin käytetyn isomman Bomagin, joka vaihdettiin uuteen BW213BVC-5 malliin.

Uudessa Bomagissa on tiivistysalaa mullistanut Variocontrol-järjestelmä sekä Trimblen 3D-mittalaiteet.

  • Variocontrol ja 3D-mittalaitteet tekevät Bomagista ainoan oikean laitteen tiivistystöihin tänä päivänä. Käytämme sitä tiehankkeissa, infrarakentamisessa ja talojen pohjien teossa. Kone on tehokas ja 14 tonnisella Variocontrol-Bomagilla pystyy tekemään samalla tiivistystehokkuudella kuin 17 tonnisella peruskoneella.

Hyödyt ovat tulleet nopeasti esille.

  • Sillä voidaan ajaa tarkkeet ja kuljettaja näkee tasan tarkkaan koron ja onko maapohja esimerkiksi painunut jostain kohtaa enemmän. Variocontrolin etu on siinä, että yliajokertoja tulee huomattavasti vähemmän kuin ennen ja ylitiivistämistä ei pääse tapahtumaan. Molemmat nopeuttavat huomattavasti urakoiden valmistumista.

Mittalaitteet nostavat koko tiivistämisen uudelle tarkkuustasolle.

  • Näillä kun tehdään levykuormitusmittaus kohteeseen niin nähdään heti koko tien leveydeltä onko korko tai tiiveys kohdillaan kun taas vanhalla systeemillä mittaukset otetaan vain sieltä täältä ja tulos on epätarkempi. Variocontrol kertoo tarkasti mitkä kohdat ovat pehmeitä ja tarvitsevat lisätiivistystä. Kun osaa käyttää jyrää sekä mittalaitteita oikein, on lopputulos lähellä täydellistä. Voidaan sanoa, että työmaan viisain mies löytyy Bomagin ratista nykyisin.

Myös koneen keräämä data voidaan hyödyntää monella tapaa.

  • Variocontrolin avulla on saatavissa laajat ja selkeät dokumentoinnit sekä meidän että asiakkaan käyttöön. Tarvittaessa rakennekerrosten kantavuudet voidaan tarkastaa myöhemmin hyvinkin tarkasti. Tämä kokonaispaketti on kuin tehty meidän tarpeisiin, toteaa Kosunen lopuksi

Lue lisää:

Bomag Variocontrol

Bomag maantiivistyskalusto

Katso video:

Bomag BW213BVC-5 Variocontrol Trimble 3D-mittalaitteilla

Ota yhteyttä ja kysy lisää!