Hyppää sisältöön
Soita

MERLO TF35.11 TT-145

15.6.2021

Uusi Merlo TF35.11 TT-145 tarjoaa ennenkokematonta tehoa maatiloille

Merlo-kurottajat ovat vakiinnuttaneet asemansa maataloudessa, ja niistä on tullut haluttuja työkoneita kaikenlaisiin käsittely- ja varastointitoimintoihin. Tarkkuutensa, helppokäyttöisyytensä ja huippuluokan suorituskykynsä ansiosta ne sopivat mainiosti myös rakennus- tai kunnossapitotoimintaan. Tämänkaltaisten tehtävien jatkuvan lisääntymisen vuoksi ei olekaan erikoista, että tukitassuilla varustettuja Merlo-kurottajia käytetään maatiloilla, vaikka kone on alkujaan luotu rakennusalalle.

Tämän kasvavan markkinasuuntauksen johdosta Merlo onkin suunnitellut uuden konemallin, jossa yhdistyvät maatalouskurottajan ja rakennuskoneen suorituskyky. Voimakkaampi moottori, maataloustraktorin tyyppihyväksyntä ja 40 km/h ajonopeus tekevät siitä todellisen maatilojen monitoimikoneen.

Tukitassuilla varustetut ja maatalouskäyttöön tehdyt kurottajat on suunniteltu varmistamaan paras mahdollinen vakaus ja tarkkuus. Mallisarjan nostokyky on jopa 3500 kg ja suurin nostokorkeus 11 m. Moottoritehoa on 105 kW (143 hv), ja niinpä vedettävän perävaunun paino voi olla peräti 24 tonnia (varustelun mukaan). Lisäksi koneen erityyppisten henkilökorien avulla voidaan nostaa tekijät korkeallakin oleviin kohteisiin. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta se on erityisen sopiva maatiloille ja kuntien käyttöön, kun tarvitaan rakennusten tai korkeiden rakenteiden kunnossapitoon sopiva ajoneuvo.

TF35.11 TT-145 tarjoaa vaativimmille käyttäjille korkeimman tason teknologiaa tehokkuudessa, suorituskyvyssä ja käytön monipuolisuudessa. Lisävarusteena siihen saa ASCS-digitaalinäytön, joka optimoi asiakkaalle ilmoitettavat tiedot.

Keskeisimmät ominaisuudet:

  • Tarkka ja tehokas hydrauliikka, kuormantunteva ja virtauksenjakava teknologia
  • EPD-voimansiirto, suurin nopeus 40 km/h
  • Moottoriteho 105 kW/143 hv

PUOMIN SIVUTTAISSIIRTO

Tämä järjestelmä on osa koneen rungon rakennetta, ja se sallii teleskooppipuomin siirron sivusuunnassa, minkä ansiosta kuorman paikka on tarkasti aseteltavissa ilman ylimääräistä koneen siirtelyä. Näin säästetään aikaa ja hermoja, ja koneen tuottavuus paranee.

HENKILÖKORI

Kaikki maatuelliset mallit voidaan varustaa henkilökorilla. Tämä ratkaisu varmistaa paremman aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden korkeissa työkohteissa ja lisää koneen monipuolisuutta.

EPD JA KIIHDYTYSTOIMINNON TARJOAVA OHJAUSSAUVA

Varustukseen kuuluu ainutlaatuinen ja innovatiivinen EPD-voimansiirto (Eco Power Drive) ja moottorin ohjausjärjestelmä. EPD valvoo ja säätää moottorin käyntinopeutta automaattisesti käyttöolosuhteiden mukaan. Sen ansiosta kulutus on jopa 18 % pienempi ja säästöä kertyy tuhansia euroja vuodessa (käyttötunteja 1000 ja polttoaineen hinta nykytasolla). Lisäksi EPD ohjaa moottorin käyntinopeutta suhteessa ohjaussauvan kallistukseen (suurempi kallistus antaa korkeamman käyntinopeuden). Tämä ominaisuus optimoi kulutusta vielä lisää pitäen moottorin joutokäynnillä pidempään ja maksimoimalla toimintaherkkyyden materiaalinkäsittelyssä.

TF35.11 TT-145 on varustettu innovatiivisella kapasitiivisella, elektronisella ohjaussauvalla, joka tarjoaa kiihdytystoiminnon. Kapasitiivisen anturinsa avulla ohjaussauva havaitsee kuljettajan käden, jolloin erillistä kytkintä ei tarvita (kuolleen miehen kytkin) hydrauliikan liikkeiden käyttämiseksi. Ohjaussauvalla voi hallita kaikkia koneen ja kytkettyjen laitteiden kaikkia tärkeimpiä hydraulisia ohjauksia, kun kytketyssä laitteessa on vakiona enintään neljä erillistä liikettä.

JATKUVA TUOTTO

Koneet voidaan varustaa järjestelmällä, joka säätää ja antaa lisälaitteille jatkuvan öljyvirran. Tällä ratkaisulla on mahdollista tarkasti säätää virtaus erikseen 0:sta maksimiarvoon jokaiselle puomin päässä olevista neljästä hydrauliikan ulosotosta.

ASCS-TURVAJÄRJESTELMÄ

ASCS-turvajärjestelmä (Adaptive Stability Control System) on vallankumouksellinen uusi teknologia, joka entisestään parantaa kurottajien turvatasoa. Se on järjestelmä, joka perustuu aiempiin kahteen järjestelmään yhdistäen ja soveltaen ne eri tuotemallistoihin, jolloin saadaan tehtyä edistyksellinen ratkaisu kunkin koneen ominaisuuksiin sopivaksi.

ASCS varmistaa kuormia käsiteltäessä täydellisen, koneen etusuuntaan kaatumisen riskin eston.

Järjestelmä säätää liikkeen nopeutta ja maksimikulmaa kolmen toimintaparametrin perusteella:

  • Käsiteltävä kuorma: nostettavan kuorman paino (kg)
  • Kuorman paikka: kurotuspituus, puomin pidennys ja alustan kääntö
  • Kytketty laite: ASCS tunnistaa laitteen automaattisesti.

Kun käytön vakausraja lähestyy, järjestelmä hidastaa ensin liikettä ja pysäyttää sen sitten kokonaan. Tässä tilanteessa kaikki turvallisempaan suuntaan ohjaavat liikkeet ovat sallittuja. Näin kurottaja ei siis koskaan pysähdy täysin liikkumattomaksi, ja työajan käyttö optimoidaan ja käyttö on kokemattomallekin kuljettajalle helppoa.

ASCS voidaan varustaa 10,1” värinäytöllä, jolta kaikkia toimintaparametrejä voi seurata reaaliajassa. Sisäänrakennetun anturin avulla näyttö osaa säätää kirkkautensa automaattisesti valaistusolosuhteiden mukaan. Näin varmistetaan vakaustietojen vaivaton seuranta kuormituskaaviosta, joka päivittyy reaaliajassa käsiteltävän kuorman ja kytketyn laitteen mukaan. Asiakas voi milloin tahansa nähdä, missä kohdassa turvajärjestelmä laukeaa. Jokaisen hydraulisen liikkeen erillinen ohjaus antaa mahdollisuuden tunnistaa mahdollisesti epäturvalliset liikkeet, kun ASCS on keskeyttänyt käytön. Tällaisessa tilanteessa ponnahdusikkuna kertoo käyttäjälle sallitut liikkeet, jotka eivät vaaranna koneen vakautta.

Lisäksi näytöllä on jatkuvasti kallistusmittari, jonka avulla on helppo maksimoida koneen turvallinen käyttö.

Myynnin yhteystiedot

Puhakka Jorma

Myyntijohtaja

040 5562 774

Toimipiste: Vantaa, myyntialue: koko Suomi
kurottajat trukit