Hyppää sisältöön
Soita
1.2.2018

Joensuun Kuivalaiset nostavat Merlolla

Joensuulainen Heikki Kuivalainen aloitti koneurakoinnin pyöräkuormaajalla vuonna 1981 ja otti melko heti palveluunsa mukaan pienet nostotyöt ja kuormanpurkamiset trukkihaarukoilla ja nostopuomilla. Uuden vuosituhannen alkuvuosina Heikki totesi, että kurottajille olisi paikkakunnalla kysyntää ja vuonna 2006 yritykseen tuli ensimmäinen kiinteärunkoinen Merlo ja siitä lähtien palvelujen painopiste onkin ollut nostoissa.

 

Heikin ennenaikaisen poismenon jälkeen vuodesta 2010 lähtien on Heikki Kuivalainen Oy poikien Jannen ja Jonin toimesta panostanut yhä enemmän nostopalveluun ja tällä hetkellä talossa on viisi omaa Rotator isompia töitä varten. ”Toki meillä on edelleen pari pyöräkuormaajaa ja yksi kaivurikuormaaja, jota minä nimenomaan ajan”, sanoo Janne Kuivalainen. ”Toisessa pyöräkoneessa on myös tämän päivän vaatimuksien mukaiset 3D-laitteet”.

Heikki Kuivalainen Oy

Viiden koneen kurottajakalustossa on tällä hetkellä sekä kiinteärunkoisia että Rotator nostokorkeudeltaan 17 – 30 metriä. Kurottajiin on tarjolla kaikki perinteiset lisälaitteet, minkä lisäksi Kuivalaiselta löytyy mm. isot kääntyvät henkilökorit kaikkiin koneisiin ja Space-erikoiskori, millä päästään mm. siltojen alle ja 41 metrin korkeuteen. ”Kesällä otimme vielä yhden vuokrakoneen Rotatorilta kiireavuksi”, toteaa Joni Kuivalainen. Vakituisen henkilökunnan määrä yrityksessä on yrittäjäveljesten lisäksi 5 – 6 miestä ja usealla on myös ajoneuvonosturikortti.

Rakennusliikkeet tärkein asiakasryhmä

Kurottajapalvelujen asiakaskunnasta luonnollisesti rakennusliikkeet ovat myös Joen- suussa se tärkein kohderyhmä. ”Rakentamisessa mennään suhdanteiden mukaan, mutta tällä hetkellä tilanne paikkakunnalla on ollut hyvä, sanoo Janne Kuivalainen”. ”Teollisuuden töitä on suhteellisen vähän eikä myöskään yksityisten rakentajien osuus ole meillä merkittävä”. ”Sen sijaan kiinteistöhoitoyhtiöt tilaavat jatkuvasti enemmän, talvella muun muassa kattolumien pudotukseen ja syksyllä rännien putsaukseen”. ”Ja valomainosfirmat ovat myös tottuneet käyttämään kurottajia”, toteaa Joni Kuivalainen.

Rotator ja Jorma Puhakka luottomyyjänä

Ensimmäisen Merlon Heikki Kuivalaiselle myi Rotatorin Jorma Puhakka, joka itsekin on Pohjois-Karjalasta lähtöisin ja tämä asiakassuhde on jatkunut myös Heikin poikien kanssa. ”Aluksi kurottajamme olivat kiinteärunkoisia ja ensimmäisen ympäripyörivän Heikki tilasi vuonna 2010, mutta ei enää ehtinyt nähdä sitä töissä”, kertoo Joni Kuivalainen”.

”Jorman kanssa on mukava tehdä kauppaa ja saamme häneltä myös uusimmat tiedot valmistajan uutuuksista sekä alan kehityksestä”, kiittelevät Janne ja Joni Kuivalainen”. Myös Rotatorin jälkimarkkinointipalvelut ja tekninen tuki saavat kiitosta. ”Erityisesti Sami Mustonen Rotatorin Vantaan toimipisteessä on ollut meille tärkeä ja mieluisa yhteistyökumppani, jolta olemme usein saaneet hyvät vinkit ongelmien ratkaisemisessa”. ”Ja aina on Sami vastannut puhelimeen, vaikka joskus ihmetteleekin unisena viiden-kuuden aikaan aamulla, että onpa pojat nyt aikaisin liikkeellä”, nauravat Joni ja Janne Kuivalainen.

Merlo ja Kuivalaisest

MYYNTI

Jorma Puhakka 040-5562 774

jorma.puhakka@rotator.fi

Ville Jokela 040-8375 084

ville.jokela@rotator.fi

Teksti ja kuvat: Hankintavinkit

Julkaistu Hankintavinkkien numerossa 1/2018