Uutiskirje 2/2014

Hitachi ZH210LC-5 hybridi -testattu ääriolosuhteissa

Ennen virallista Euroopan ensiesittelyä Mansen Mörinöillä, Hitachin ZH210LC-H hybridikaivurille tehtiin tiukat talvitestit napapiirin korkeudella, suomalaisen Maansiirtoliike Kemppe Oy:n valvonnassa. Konetta käytettiin maansiirto- ja lastaustöihin Rovaniemellä sijaitsevalla tietyömaalla. Pakkanen paukkui jopa -30 asteessa, kun kokenut kuljettaja Kari Saraniemi haastoi ääriolosuhteissa hybridikaivurin näyttämään parhaat puolensa. “Hybridikaivurin pyöritysliike on vielä tavanomaista konettakin pehmeämpi ja tarkempi”, hän hehkuttaa. “Lisäksi ohjaamomelu on pienempi ja polttoaineen kulutuslukemat erinomaiset.” Kari suoritti hybridijärjestelmän päivittäisten tarkastusten lisäksi normaalit huoltotoimet Hitachin suomalaisen jälleenmyyjän, Rotatorin, asentajan Pasi Törmäsen johdolla. “On ollut tosi mielenkiintoista olla mukana hybridin talvitestauksessa ja saada oppia Hitachin uusimmasta, edistyksellisestä tekniikasta”, hän kertoo. “Järjestelmän huolto on ollut helppoa ja se on ollut äärimmäisen luotettava, mutta suurimman vaikutuksen minuun teki koneen äänettömyys.”

Maansiirtoliike Kemppe Oy:n omistaja Tuomo Kemppe sanoo: “Voin täysin vilpittömästi suositella ZH210LC-5:ttä ja tulemme ilman muuta arvioimaan sen hintaa ja käyttökustannuksia, kun seuraavan kerran olemme hankkimassa uutta konetta. Hybridikone on erittäin hiljainen ja helppo käyttää, pyöritysliike on pehmeä ja tunnokas, ja polttoaineen kulutus on ilman muuta edullinen verrattaessa muihin samalla työmaalla käytettäviin koneisiin.”

Mansen Mörinät ja Oikiat Konepäivät saivat konekansaa liikkeelle

Jo 13. kerran järjestetty Mansen Mörinät 4.-5-4., samoin kuin Oulun Oikiat Konepäivät huhtikuun lopussa saivat konemiehet ja -naiset liikkeelle. Kumpaisessakin tapahtumassa konekansa sai tutustua sekä Rotatorin että yhteistyökumppaneiden esillä olleisiin koneisiin ja laitteisiin. Alla kuvakavalkaadia tapahtumista.

Merlo Manne matkaan tavoitteena Guinessin ennätys

MerloManne tavoittelee matkallaan kurottajalla Italian Cuneosta Suomeen Guinnessin ennätystä teemallla LONGEST JOURNEY ON A TELESCOPIC HANDLER. 

Merlojen huoltopäällikkönä Rotatorilla toiminut Leo Terqujeff, lempinimeltään Manne, on päättänyt jo jokunen vuosi sitten, että eläkeiän kynnyksellä lopputyönään,  haluaa ajaa Merlo kurottajan Italiasta Suomeen.

Hanke on nyt toteutunut, ja ensi kesänä eläkkeelle jäävä Manne starttasi liikkeelle Merlon mallisarjan pienimmän kurottajan (P25.6) Merlon tehtaalta, Italian Cuneosta. Ajoreitti on kulkenut  useiden eri valtioiden kautta (Italia – Slovenia – Unkari – Slovakia – Tsekki – Saksa – Tanska – Ruotsi – Suomi) 36 km:n tuntinopeudella, ja reitin kokonaispituus tulee olemaan noin 4000 km. Matkaan on varattu aikaa 40–50 päivää.

Tällä hetkellä Mannen matka kulkee Tanskan maalla ja Merlon renkaiden arvioidaan koskettavan kotimaan kamaraa viikolla 24. Mies on siis vahvasti etuajassa aikataulustaan ja tavoiteltu ennätys näyttää  toteutuvan. Merlo Mannen matkan viimeisimpiä, jännittäviä kilometrejä voit seurata ajantasaisesti miehen Facebook-sivustolta

Mannen seikkailuista koti- ja ulkomaisessa mediassa voit lukea lisää näistä linkeistä:

MerloManne Suomessa: http://www.stara.fi/2014/05/18/merlo-manne-tekemassa-maailmanennatysta/ , http://www.koneporssi.com/uutiset/merlomanne-puolivalin-krouvissa/ http://www.koneporssi.com/uutiset/merlomanne-tien-paalle/

MerloManne Tanskassa: http://www.maskinbladet.dk/artikel/italien-finland-i-teleskoplaesser

MerloManne Englannissa: http://www.earthmoversmagazine.co.uk/?p=7056

MerloManne Italiassa: http://www.meccagri.it/merlo-un-viaggio-da-guinness-dei-primati/

MerloManne Slovakian TV:ssä (n.30 min kohdalla) http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny-archiv/2014-05-08-velke-noviny-tv-joj.html

MerloManne YouTubessa: https://www.youtube.com/channel/UCdOClZbrtkFREA5ys0roSeg

Rotator Eesti OU esillä Maamess-näyttelyssä Tartossa

Rotatorin tuore Viron tytäryhtiö osallistui AS Tartu Näitusedin järjestämään Maamess-näyttelyyn Tartossa 24.–26. huhtikuuta. Maamess on yhdistetty maatalous- metsä- ja maanrakennuskonenäyttely, joka kerää laajasti sekä näytteilleasettajia että kävijöitä Viron lisäksi kaikista sen naapurivaltioista. Tapahtuma järjestettiin nyt jo 22. kerran. Messualue on kokonaisuudessaan 50 000 m2 ja Rotator Eesti sai hienosti näkyvyyttä sekä messujen sisäänkäynnin yhteydessä että juhlateltassa.

Varaa trukki koeajoon ja vaikutu

Nissan by Unicarriers tarjoaa entistä laajemman valikoiman energiatehokkaita ja luotettavia työkaluja. Katso tästä koko kampanja ja vaikutu.

Juhlahumua Pirkkalassa

Rotatorin kuusikymppisiä vietettiin Pirkkalassa huhtikuun alussa. Tiiviin juhlatunnelman takasivat paikalle saapuneet lähes 500 vierasta, jotka saivatkin nauttia illan aikana sekä juhlapöydän antimista että mieleenpainuvista esityksistä. Katso löydätkö itsesi juhlakuvista.

Juhlavuoden kuvakilpailu vielä käynnissä

Vielä ehdit osallistua Rotatorin juhlavuoden valokuvauskilpailuun. Lähetä kuva mieleenpainuvasta hetkestä Rotatorin tai sen edustamien tuotteiden parissa. Katso tarkemmat ohjeet ja jo julkaistut kuvat täältä.