Konekaupan vilkas alkuvuosi käynnistynyt

31.1.2014

Rotatorilla 60 vuotta takana, katse vahvasti edessä päin!

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä kun rekisteröitiin yhtiö, jonka nimeksi annettiin Rakennuskone Oy. Nyt jo kuusikymppisen Rotatorin johtoajatus on edelleen yhtä kirkkaana kuin tuolloin: tarjota asiakkaille johtavia tuotemerkkejä ja palveluja, joiden avulla asiakkaat voivat menestyä omassa liiketoiminnassaan.

Kiinnostavasta historiastaan huolimatta Rotator on vahvasti kiinni tässä päivässä, katse suunnattuna tulevaan ja valmiina vastaamaan asiakkaidensa vaativimpiinkin tarpeisiin.

Juhlan kunniaksi olemme avanneet www-sivuston, jonka tarkoituksena on kertoa Rotatorin värikkäästä historiasta ja innostaa teitä osallistumalla luomaan lisää muisteltavaa. Osallistu juhlavuoden kilpailuun tästä ja voita!

Kuopion uusi toimipiste avasi ovensa ja viettää Konepäivää 8.2.

Rotatorin Kuopion toimipiste osoitteessa Lukkokuja 2 avasi ovensa tammikuussa. Haluamme näin vahvistaa alueellisesti merkkiemme myyntiä, huoltoa ja varaosapalvelua. Käytössämme Lukkokujalla ovat ajanmukaiset korkeat korjaamotilat, 10t siltanosturi ja pesuhalli. Omien korjaamotilojen lisäksi hyvin varustellut huoltoautomme ja koulutetut sopimushuoltajat ovat vain puhelinsoiton päässä.

Kuopion avajaisia vietetään konepäivän merkeissä 8.2. klo 10-16

Tervetuloa paikan päälle lauantaina 8. helmikuuta tutustumaan koneisiin, laitteisiin ja palveluihin sekä nauttimaan talon tarjoamista antimista. Paikalla on myös yhteistyökumppaneita esittelemässä tuotteitaan. Tervetuloa palveltavaksi Kuopioon!

Hitachin viitossarjalaiset täydessä työn touhussa

Hitachi esitteli reilu vuosi sitten Ranskan Intermatissa viitossarjan Zaxis-mallistonsa. Yksi tuoreimmista tulokkaista on Maarakennus Oy Laatutyön Zaxis 290LC-5B, joka työstää pääkaupunkiseudun rakennustyömaalla kuljettajansa Harri Katilan ohjauksessa.

Lue Koneurakoinnin jutusta miten taival teknisten uudistusten kanssa on sujunut, mitä kuljettajalle on merkistä toiseen siirtyminen merkinnyt ja mistä palasista kokemukset koostuvat»

TRIAS-hydraulijärjestelmä ZAXIS kaivurikaluston edistyksellisin ominaisuus?

Yksi Hitachin viitossarjalaisten uusista teknisistä ominaisuuksista on TRIAS hydraulijärjestelmä, jonka kiistattomina etuina aikaisempaan mainittakoon mm. maltillisempi polttoaineen kulutus ja useampien pumppujen myötä selvästi lisääntynyt työteho.

Rotatorin Maaperustus Saarinen Oy:lle toimittama Hitachi ZX225USRLC-5 on vastannut sille asetettuihin odotuksiin ja Kari Saarinen ylistääkin työskentelyä uudella ZX225USRLC-5:llä. Lue lisää, miksi Maaperustus Saarinen Oy pitää juuri Trias-hydraulisjärjestelmää yhtenä Zaxis-5 -kaivurikaluston teknisesti edistyksellisimpänä ominaisuutena.

Lue alkuperäinen englanninkielinen juttu »

Jouni Rönkä investoi kolmanteen Hitachi-konesukupolveen

Maarakennusurakoitsija Jouni Rönkä otti vastaan kolmannen Hitachi-kaivukonesukupolven koneensa, kun uusi ZX210LC-5 toimitettiin hänelle vuoden 2013 huhtikuussa. Hänen kalustoonsa on aiemmin kuulunut kaksi Hitachi ZX180LC:tä, joiden jälkeen hankittiin ZX180LC-3 ja sitten uusimman sukupolven keskiraskas Zaxis-kaivuri.

Siilinjärveläinen yhtiö perustettiin vuonna 1996, ja se on hankkinut kaikki nämä koneensa Rotatorilta, joka on Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n valtuuttama jälleenmyyjä Suomessa. “Rotatorin kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä,” kertoo yhtiön omistaja Jouni Rönkä, joka myös itse käyttää koneitaan, “koska myyntitiimi on aina toimittanut tarkalleen sen, minkä on luvannut.”

Jounin uutta ZX210LC-5:ttä tullaan käyttämään monenlaisten yleisten rakennus- ja kunnallistekniikkaprojektien yhteydessä, enimmäkseen Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n aliurakoitsijana. Uusi kone saa omistajan aiempien koneiden myötä perintönä laajan lisälaitevalikoiman, joka tuo esiin Hitachin keskiraskaan kaivurimalliston monipuolisuuden.

Koska Jouni jatkaa urakoitsijana isänsä jalanjäljissä, hänen ensimmäiset kokemuksensa kaivurin käytöstä ovat jo vuodelta 1971, ja sittemmin hän on vahvasti suuntautunut Hitachi-koneiden käyttäjäksi. “Olen selvästikin Zaxis-fani, koska olen ollut niin merkkiuskollinen. Mielestäni Hitachin koneet ovat käyttäjäystävällisiä ja äärimmäisen luotettavia, ja Rotatorin erinomainen huoltoverkosto antaa pätevää tukea toiminnalle.”

Uuden ZX210LC-5:n ensimmäinen tehtävä oli jatkaa ZX180LC-3:lla aloitettua Varpaisjärven Maansiirron vesi- ja viemäriputkiurakkaa Nastolassa. Kaikkiaan 8,3 km:n mittainen kunnallinen kaivuprojekti käynnistyi helmikuussa 2013 ja tuli valmiiksi neljässä kuukaudessa, vaikka olosuhteet olivat haasteelliset työskentelylämpötilojen vaihdellessa alkupään 20 asteen pakkasista viimeisen kuukauden 30 asteen helteisiin.

“Uusi Hitachi Zaxis-5 toimii loistavasti, ” kertoo Jouni, ”ja koneen uutuudesta huolimatta kulutus liikkuu hämmästyttävän samoissa lukemissa kuin ZX180LC-3:lla. Olen myös huomannut, ettei täyttä tehoa tarvitse ottaa käyttöön kuin aivan poikkeuksellisissa tilanteissa ja että ohjaamo tarjoaa vielä entistäkin hiljaisemman työympäristön.”

TRIAS-hydraulijärjestelmälle Maaperustus Saarinen Oy:ssä perheen hyväksyntä

Maaperustus Saarinen Oy pitää TRIAS-hydraulijärjestelmää yhtenä käyttämänsä keskiraskaan Zaxis-5 -kaivurikaluston teknisesti edistyksellisimpänä ominaisuutena. Järvenpääläinen perheyritys perustettiin 1990–91, yhtiön omistavat veljekset Kari ja Harri Saarinen yhdessä sisarensa Kirsin kanssa ja yhtiöllä on käytössään jo kolmas Hitachi-kaivurisukupolvi.

Nykyiseen kalustoon kuuluu yksi Hitachi ZX50 – minikone ja viisi keskiraskasta Zaxis-konetta: yksi ZX135US-3, kolme ZX225USRLC-3-mallia ja yksi ZX225USRLC-5. Viimeksi mainitun toimitti vuoden 2013 huhtikuussa Rotator ja kone pääsi heti mukaan urakoitsijan erilaisiin kunnallistekniikka-, maankaivu- ja tienrakennusprojekteihin.

Yrityksen työkohteisiin kuuluu mm. tiivis kuuden kerrostalon rakennustyömaa Keravalla. Urakkaan kuuluu perustuskaivu-, maansiirto- ja kunnallistekniikkatöitä, jotka suoritetaan uusimmalla, vähän pyörimistilaa vaativalla Zaxis-kaivurilla.

Kari nauttii työskentelystä uudella ZX225USRLC-5:llä, ja erityisesti hän ylistää koneen TRIAS-hydraulijärjestelmää: ”Tärkein edistysaskel uudessa Zaxis-5 -mallistossa on sen hydraulijärjestelmä. ZX225USRLC-5 toimii täydellisesti uuden TRIAS-järjestelmän ansiosta.” “Öljyvirtaus jakautuu tasaisemmin, ja sen vuoksi kone tottelee ohjauksia aiempaa mallia herkemmin ja tarkemmin. Sama suorituskyky voidaan saavuttaa alemmilla kierroksilla, ja täyden tehon käyttöönotto on tarpeen vain raskaimmissa töissä. Myös ohjaamo on entistäkin hiljaisempi ja mukavampi.”

“Pidämme Hitachi-kaivureista, koska ne toimivat todella hyvin ja ovat erittäin luotettavia. Polttoainetta kuluu vähän, ja lisäksi huolto ja käyttö on vaivatonta. Tästä syystä mahdolliset seisokit jäävät vähäisiksi, mihin osaltaan vaikuttaa myös Rotatorin nopea palvelu. Kaiken kaikkiaan Hitachin Zaxis-kaivurit ovat omistajan näkökulmasta hyvä sijoitus.”

40 vuotta Dino-henkilönostimia Loimaalla

Tänä vuonna juhlitaan Dino-henkilönostimen 40 vuotista taivalta. Dino-henkilönostimia on valmistettu Loimaalla jo vuodesta 1974, sekä kotimaahan että vientimarkkinoille ja Rotatorin kumppanuus Dinoliftin kanssa on jatkunut tuloksellisesti jo vuodesta 1979. Kotimaisuuden lisäksi tuotemerkkiin on aina liitetty laatu ja turvallisuus ja vaikka neljän vuosikymmenen aikana paljon on muuttunut, on vahva sitoutuneisuus näihin asioihin säilynyt.

Lue lisää Dino-henkilönostimen juhlavuodesta Dinoliftin sivuilta.

Rotator ja Atlet by Unicarriers: yhteistyötä täydet kymmenen vuotta, myös Rotatorin pitkäaikainen kumppani liikuttaa luotettavalla Atletilla

Rotatorin yhteistyön alkamisesta Atlet by Unicarriersin kanssa tulee 2014 kuluneeksi täydet kymmenen vuotta. Atletin kantavana ajatuksena on ollut ja on edelleen, tarjota täydellinen sisätiloissa käytettävien trukkien mallisto. Atlet on varustanut koneensa edistyksellisellä AC-moottoritekniikalla sekä tietokoneilla ja panostanut vahvasti työergonomian suunnitteluun, mikä mahdollistaa trukkien yksilöllisen säätämisen vaativimpienkin käyttäjien tarpeisiin.

Rotatorin pitkäaikainen kumppani Nokian Renkaiden Logistiikkakeskus, luottaa renkaiden liikuttelussa Atletin koneisiin. Logistiikkakeskuksen kautta kulkee vuodessa miljoonia renkaita, joten kovaa työtä ja haasteita käytettäville koneille riittää. Logistiikkakeskukselle toimitettiin joulukuussa 2013 kolme uutta Atlet by Unicarriers UMS työntömastotrukkia, joiden varusteina on mm. kuljettajan työskentelyä helpottava ergonominen, säädettävä lattia sekä kameralla ja näyttöruudulla varustettu erikoiskorkea (9m) masto.

Nokian Renkaiden kotisivut >>

Tulevia tapahtumia

  • Koeajopäivä 5.2. klo 10-17, Lukkosalmentie, Kuopio
  • Kuopion Konepäivä 8.2. klo 10-16, Lukkokuja 2 70420 Kuopio
  • Oulun Makkarapäivä 21.2. klo 10-18, Visiolinja 5 90410 Oulu
  • Seinäjoen Makkarapäivät 7.-8.3. pe klo 10-18 ja la 9-15, Johtotie 4 60510 Hyllykallio
  • Villi Länsi 21.-22.3, pe klo 9-17, la klo 9-14, Turku
  • Mansen Mörinät 4.-5.4., pe klo 9-17, la klo 9-15, Tuottotie 4 33961 Pirkkala
  • Oikiat Konepäivät 25.-26.4., pe klo 10-18, la 9-15, Oulu