UUSI Nissan TX4 sarja

4.2.2010
Nissan Forklift esittelee täysin uuden AC-käyttöisen 4-pyöräisen TX4-sarjan. Tämä uusi mallisto on luonnollinen jatko erittäin suuren suosion saavuttaneelle 3-pyöräiselle TX sarjalle.

YHTEINEN LINJA
Trukin suunnittelussa on pyritty maksimaaliseen yhdenmukaisuuteen. Asiakas voi helposti yhdistää 3-pyöräiset TX-sarjan koneet ja uuden TX4-sarjan koneet yhtenäiseksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Nämä
Nissan Forkliftin trukkimallit tarjoavat parhaan mahdollisen yhdenmukaisuuden hallintalaitteet, ohjaamo, mastot ja muut osat. Yhtenäinen linja helpottaa trukkien käyttöönottoa sekä huoltoa. Näin koulutus- ja huoltokulut pienenevät ja laitteiston joustavuus kasvaa.

Uusi TX4-mallisto käsittää 3 erikokoista malliversiota 1,6 t, 1,8 t ja 2,0 t. Akseliväli on peräisin pisimmästä 3-pyöräisestä TX-mallista 1410 mm.

Kuten muihinkin Nissan-trukkeihin, on TX4-sarjaan saatavana lisävarusteena akun vaihtoa helpottava &ldquoBattery Roll Out&rdquo-järjestelmä jonka avulla akun vaihto on turvallista ja nopeaa. Monimutkaiset ja riskialttiit nostolaitteet ovat tarpeettomia.

NOSTO AC TECH
TX4-sarjan 48 Volttiset vaihtovirtamoottorit yhdessä Nissanin AC TECH-hallintajärjestelmän kanssa tarjoavat suuren suorituskyvyn ja tehokkuuden. Käyttökustannukset ovat kuitenkin erittäin pienet. Hallintajärjestelmä seuraa koko ajan trukin toimintoja ajonopeutta, akun varausta ja suorituskykyä. LCD-näyttö kertoo kaikki tulokset käyttäjälle.

4-numeroinen PIN-koodi estää trukin luvattoman käytön. PIN-koodiin voidaan liittää myös monia trukin käyttöön liittyviä käyttäjäkohtaisia asetuksia riippuen kuljettajan kokemuksesta tai käsiteltävästä kuormasta. Käyttäjäkohtaisten asetusten lisäksi voidaan ohjelmoida myös 5 kpl erilaista käyttöprofiilia joiden avulla trukki voidaan räätälöidä soveltuvaksi erilaisille kuljettajille ja/tai tehtäville.

NOSTO MUKAVUUS
TX4-sarjan trukkien leveä astinlauta helpottaa tilavaan ohjaamoon nousua. Runsas jalkatila, säädettävä jousitettu istuin sekä säädettävä ohjauspyörä mahdollistavat kullekin kuljettajalle sopivan ajoasennon helpon löytämisen.

Hydrauliikkavivut on sijoitettu perinteisesti istuimen välittömään läheisyyteen. Polkimien järjestys on sama mitä henkilöautoissa sekaannuksen välttämiseksi. Fuzzy Logic Control-järjestelmä tekee trukin liikkeellelähdöstä pehmeää jolloin kuljettaja voi paremmin keskittyä meneillään olevaan työhön. Automaattinen hidastustoiminto kytkeytyy päälle, kun ajosuunta vaihdetaan tai, kun jalka nostetaan pois kaasupolkimelta.
Lisävarusteena saatavien sähköisesti esiohjattujen hydrauliikan hallintavipujen avulla voidaan hallita helposti ja kevyesti monia eri toimintoja vain sormen päillä ohjaten. Ergonomisesti oikein käsinojaan sijoitettujen vipujen avulla voidaan käyttää mm. ajosuunnan vaihtoa, maston toimintoja sekä äänimerkkiä. Näillä eväillä on TX4-sarjan trukin ajaminen erittäin helppoa ja miellyttävää.

TX-sarjan koneille ominaisesti TX4-trukeissa on vakiona yksi markkinoiden suurimmista turvakehikoista (2,11 m). Se takaa kuljettajalle avarat pääntilat, myös kypärää käytettäessä. Ahtaissa tiloissa työskenneltäessä on lisävarusteena saatavana matalampi turvakehikko (1,98 m). Saatavana on myös Nissanin suunnittelema suurella tuulilasilla varustettu CLEARVISION-ohjaamo joka tarjoaa erinomaisen näkyvyyden kaikkiin suuntiin.

NOSTO TURVALLISUUS
4-pyöräisissä TX4-sarjan trukeissa on käytössä Nissanin kehittämä riskien minimointijärjestelmä (Risk Reduction System). Maston lukitusjärjestelmä estää piikkien laskun tai maston kallistuksen, kun kuljettaja on poistunut istuimelta. Järjestelmä myös hidastaa automaattisesti ajonopeutta ja kiihtyvyyttä, kun ohjauspyörää käännetään. Myös piikkien noston nopeus hidastuu, kun trukki liikkuu.
Kun kaasupoljin vapautetaan ajettaessa kaltevalla alustalla, Anti Roll Back-toiminto varmistaa, että trukki liikkuu taaksepäin erittäin hitaasti. Seisontajarrun lukitus estää jarrun tahattoman vapautuksen. Lisäksi varotoiminnot sisältävät seisontajarrun ja turvavyön varoitussummerin.

NOSTO TEHOKKUUS
Nissanin mukaan TX4-sarjan trukkien optimaalinen tehokkuus on tulosta muutamasta oleellisesta seikasta. Hyvä suunnittelu takaa kuljettajalle mitä mukavimmat ja minimaalisesti rasittavat olosuhteet heti hetkestä jolloin hän tarttuu rattiin. Viimeisin teknologia tekee työstä turvallista ja nopeaa sekä ennen kaikkea vähän energiaa kuluttavaa.

Maksimaalisen käyttöajan saavuttamiseksi Nissan käyttää energian talteenottoa normaaleissa toiminnoissa kuten ajosuunnan vaihdossa, ajonopeuden hidastuksessa ja jarrutuksessa. Tehon säästöä saavutetaan myös kuormantuntevan tehostetun ohjauksen avulla. Ohjauksen hydrauliikkapumppu aktivoituu vain, kun ohjauspyörää käännetään. Tämä vähentää oleellisesti tehon kulutusta ja tekee trukista erittäin hiljaisen käyttää. Lisäksi Auto Power Shut-Off-toiminto vähentää akun kulutusta. Auto Power Shut-Off kytkee virran automaattisesti pois päältä mikäli trukkia ei käytetä tietyn ajanjakson kuluessa.

Lisävarusteena on saatavana 3-jatkeinen OPTIVIEW-masto. Siinä nostosylinterit (2 kpl) on sijoitettu maston sivulle ja näkyvyys suoraan eteenpäin on esteetön. Trukin käsittely on tällöin nopeampaa ja tarkempaa jolloin tuottavuus paranee entisestään.

Märkätyyppiset jarrut vähentävät ylläpitokustannuksia. Jarrut ovat täysin koteloidut joten pöly ja kosteus eivät pääse itse jarrulaitteisiin. TX4-sarjan trukit sisältävät myös huoltoa nopeuttavan Built-In-Test-Equipment- järjestelmän (BITE) joka seuraa trukin toimintoja. Sen avulla pystytään nopeasti paikallistamaan häiriötekijät joten seisokit lyhenevät oleellisesti.

Lisätietoja:
Rotator Oy
www.rotator.fi