Hyppää sisältöön
Soita

Mikko Pulkkinen:

Maxus sähköpakettiautot sopivat hyvin Rotatorin palvelukokonaisuuteen

9.4.2021

Mikko Pulkkinen: Maxus sähköpakettiautot sopivat hyvin Rotatorin palvelukokonaisuuteen

Rotator Oy solmi helmikuussa jälleenmyyntisopimuksen norjalaisen RSA Nordic:n kanssa Maxus sähköpakettiautojen myynnistä Suomessa. Rotator on pitkäjänteisesti rakentanut palveluitaan kattamaan kaikki asiakkaiden tarpeet koneista jälkipalveluihin. Maxuksen myötä konevalikoima saa rinnalleen sähkökäyttöiset pakettiautot.

Maxus sähköpakettiautot tulevat koneiden rinnalle ja niiden ympärille on perustettu oma tiimi Tomi Siimekselän johdolla, jossa palvelukonseptin suunnittelusta ja toteutuksesta Tomin kanssa vastaa Mikko Pulkkinen. Pulkkinen saapui uutena miehenä Rotatorin vahvuuteen maaliskuussa.

”Tämä on todella mielenkiintoinen projekti ja kun paikka avautui hakuun, en epäröinyt hetkeäkään laittaa hakemusta sisään. Itsellä on vahva työkokemus autolan jälkimarkkinoinnista sekä hyötyajoneuvojen yritysmyynnistä. Uskon, että osaamisestani on isosti hyötyä Maxuksen tuomisessa Suomen markkinoille – tiedän kuinka alalla toimitaan”, sanoo Mikkelistä pääkaupunkiseudulle saapunut Pulkkinen.

Hän on viihtynyt hyvin Rotatorilla.

Ensimmäiset viikot ovat vasta takana, mutta erittäin hyvin on otettu talossa vastaan ja meillä on hyvä tiimi kasassa. Kaikilla on vahva halu ja into lähteä täysin uuden tuotteen myötä hakemaan tilaa markkinoilta.

Rotator on yksi kokeneimmista ja vakiintuneimmista koneiden maahantuonti- ja jälkipalveluyrityksistä Suomessa, jonka tavoitteena on olla elinkaaripalveluiden edelläkävijä Suomessa.

”Rotatorin kokemusta hyödyntäen meillä on tavoitteena tuoda alalla myös uusia toimintatapoja ja ajatella asioita ”out of the box”-tyylillä. Mietimme esimerkiksi sitä, miten voimme hyödyntää koko maan kattavat huoltopalvelut huoltoautoineen hyötyajoneuvojen puolella. Rautainen osaaminen yritysten välisestä kaupankäynnistä mahdollistaa myös hyötyajoneuvojen myynnin ja palvelukokonaisuuksien uudistamisen. Me keskitymme b to b -kaupankäyntiin ja Delta Auto hoitaa autojen kuluttajakaupan Suomessa.”

Täyssähköiset pakettiautot sopivat hyvin Rotatorin palvelukokonaisuuteen.

”Voimansiirron sähköistyminen on jatkunut jo pitkään työkoneissa ja liikkuvassa kalustossa. Näin ollen täyssähköiset hyötyajoneuvot ovat luonteva lisä Rotatorin tarjontaan.”

Täysin uusi brändi

Kiinalaisvalmisteinen Maxus on täysin uusi brändi Suomen hyötyautomarkkinoilla. Muualla Pohjoismaissa se on ollut myynnissä yli vuoden ajan ja suosio on ollut hyvää.

”Maxus oli eniten myyty täyssähköinen LGV-sarjan automerkki ensimmäisen toimintavuotensa aikana Pohjoismaissa. Autoja myytiin yli tuhat kappaletta vuonna 2020, mikä kertoo sen suosiosta. Maxus on osa SAIC Motor Corporation Ltd konsernia, joka on Kiinan suurin autovalmistaja. Vuonna 2020 se myi kaikkiaan 5,6 miljoonaa autoa – tämä kertoo tehtaan potentiaalista paljon”, sanoo Pulkkinen.

Pulkkinen näkee jalansijan myös Suomen markkinoilla.

”Sähkökäyttöisten autojen suosio kasvaa koko ajan ja ne ovat varteenotettava vaihtoehto myös pakettiautopuolella varsinkin isojen kaupunkien kuljetustehtävissä. Sähköistymisen myötä alalla tapahtuu myös uusjakoa ja uusille merkeille on tilausta. Tästä hyvänä esimerkkinä on Tesla henkilöautopuolella.”

Kenelle Maxus pakettiauto on sopiva hankinta?

”Varmasti optimaalisin tänä päivänä on paikallinen jakeluliikenne ja erilaiset huoltoautot. Varsinkin kaupunkiolosuhteissa se on edullinen, vähäpäästöinen ja taloudellinen vaihtoehto. Maxus on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen hankinta, uusi e-Deliver 3 malli on suunniteltu suoraansähköautoksi. Tällöin esimerkiksi akut ovat sijoitettu järkevästi viemättä kuljetustilaa. Maxuksen kantavuus, turvallisuus ja lastattavuus ovat huippuluokkaa.”

Rotator tarjoaa autot myös räätälöitynä asiakkaan tarpeisiin.

”Meiltä on mahdollista saada auto valmiiksi varusteltuna ja sisustettuna esimerkiksi huoltoautoksi. Auton räätälöinnin lisäksi tarjoamme myös räätälöidyt rahoitusvaihtoehdot vaivattomista leasingeista perinteiseen osamaksurahoitukseen.”

Ensimmäinen auto on jo myyty Helsinkiin.

”Kyllä, ensimmäiset kaupat on kätelty ja auto on toimitettu asiakkaalle töihin. Siitä kuullaan varmasti lisää lähiaikoina”, vihjaa Pulkkinen lopuksi.

 

Ota yhteyttä!

Mikko Pulkkinen, +358 50 535 5562
mikko.pulkkinen@rotator.fi