Kokkolassa huollettavana poikkeavaa kalustoa

15.6.2016

Rotatorin Kokkolan toimipisteessä on ollut huollettavana myös hiukan rakennuskoneista poikkeavaa kalustoa. Eräs harvinaisempi Rotatorin huollon käsiin päässeistä laitteista on Kokkolan Meripelastajat ry:n 11-metrinen ja 6000-kiloinen pelastusvene. Toinen veneen moottoreista reistaili ja kaipasi korjausta. Moottori saatiin kuntoon ja lopulta Meripelastajien molemmat veneet huollettiin Rotatorilla talven jälkeen, parhaan luotettavuuden takaamiseksi. Rotatorin asentaja Tuomas Holappa on aktiivisesti mukana Kokkolan Meripelastajien toiminnassa ja osaltaan siitäkin syystä veneen korjauspaikaksi valikoitui Rotatorin luotettava ja ammattitaitoinen korjaamo.

Kokkolan Meripelastajien puheenjohtaja Anders Fredriksson on ollut meripelastustoiminnassa mukana vuodesta 1973. Hän kertoo ensimmäisen meripelastusseuran perustetun Suomeen vuonna 1857 nimellä Suomen Meripelastusseura ry. Seuralla on tällä hetkellä kuutisenkymmentä jäsenyhdistystä. Seuralla on toimintaa ympäri vuoden. Talviaikaan keskitytään kaluston huoltotoimenpiteisiin ja koulutuksiin, kesällä toimitaan aktiivisesti vesillä. Aktiivisella yhdistyksellä on noin 10 keikkaa kesässä, säännöllisten harjoitusten lisäksi.

Kokkolan Meripelastajat ry, kuten muutkin jäsenyhdistykset pyörittävät paikallista toimintaansa pääosin lahjoitusvaroin. Rahoitusta isompiin hankintoihin saadaan Raha-automaattiyhdistykseltä, mutta paikalliset ylläpito- ja huoltokulut rahoitetaan lahjoituksin.

Lue lisää meripelastustoiminnasta osoitteesta www.meripelastus.fi ja Kokkolan Meripelastusseurasta http://kokkola.meripelastus.fi