Hitachilta kaksi uusi minikonemallia

21.9.2009

Hitachin minikoneiden sarja täydentyy kahdella uudella mallilla ZX16-3 ja ZX18-3. Hitachi on ollut jo kahden vuosikymmenen ajan edelläkävijä ja uusien mallien lanseeraus vahvistaa Hitachin panostusta tähän konesektoriin.

Uusien mallien suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjien toiveet ja kokemukset aikaisemmista malleista. Sekä ZX16-3 että ZX18-3 on saatavissa hytillä tai katoksella ja ne on suunniteltu toimimaan kevyessä työssä, ahtaissa tiloissa, puutarhoissa ja pihalueiden pohjatöissä. Uudet mallit tarjoavat entistä parempaa suorituskykyä, maksimaalista mukavuutta ja turvallisuutta sekä alentuneita käyttökustannuksia.

Parempaa suorituskykyä

Molemmat uutuusmallit on varustettu tehokkailla ja taloudellisilla kolmisylinterisillä 10,7 kW:n moottoreilla, joissa on merkittävästi parantunut suorituskyky. Erinomainen teho-paino suhde mahdollistaa nopean koneen käytön ja tasaisen toimivuuden.

Uusissa Zaxis-minikoneissa on myös nopeampi kaivulaite ja entistä tarkempi hallittavuus sekä edeltäviin malleihin verrattuna jopa 18 prosenttia kasvanut kaivuvoima. ZX18-3:ssa on vahvistettu puskulevyja levitettävä alavaunu.

Työpainoiltaan 1800 kg ja 2000 kg:n mallit voidaan kuljettaa peräkärryllä.. Tämä tekee koneiden siirrosta helppoa ja vähentää osaltaan logistiikkakustannuksia.

Äärimmäistä mukavuutta ja turvallisuutta

Uusien minikoneiden suunnittelussa yhtenä tärkeänä lähtökohtana ovat olleet käyttömukavuus ja turvallisuus. Leveä avautuva ovi helpottaa ohjaamoon kulkua. Katoksellisessa versiossa on otettu huomioon läpikulku, jolloin koneeseen on mahdollista kulkea kummalta puolelta tahansa.

Täysin säädettävä kangaspäällysteinen jousitettu istuin estää kuljettajaan kohdistuvaa tärinää käytön aikana ja auttaa kuljettajaa jaksamaan pidemmän työpäivän. Hallintalaitteet on ergnomisesti suunniteltu ja nopeuden säädin on sijoitettu puskulevyn hallintavivun päähän.

Sekä ZX16-3:een että ZX18-3:een voidaan asentaa lisävarusteena varkaudenestojärjestelmä, joka vaatii koodin koneen käyttöä varten. Tällä voidaan estää koneen laiton käyttö ja ilkivalta. Muita ominaisuuksia malleissa ovat mm. hallintalaitteiden sulkuvipu ja yksiosainen tyvitaiton tappi, jotka estävät koneen tahattomia liikkeita ja kuljettajaan kohdistuvia iskuja.

Alentuneet käyttökustannukset

Merkittävin tekijä uusien mallien alentuneille käyttökustannuksille ovat erittäin kestävät osat. Koneiden D-mallinen runkopalkisto tuo lisävahvuutta ja vähentää ulkoisia vahinkoja. Puomin nostinsylinteri on suojattu vahvalla muotoon taivutetulla suojalla.. Vastapaino ulottuu koneen perästä molemmille puolille.

Kumiteloissa on kestävyyttä lisäävä pinta kuvio. Lyhytjakoinen kumitela vaimentaa erinomaisesti liikkumisen aiheuttamaa tärinää ja sen uudistettu rakenne tekee koneesta entistä vakaamman.

Kun moottorin suojus on avattuna, polttoaine- ja öljynsuodattimet ovat helposti vaihdettavissa, mikä vähentää huolto- ja seisontaikaa. Myös sivupellit ovat helposti irrotettavat.

Helposti vaihdettava suojaverkko estää roskien pääsyn jäähdyttimeen ja öljynlauhdututtimeen. Sekä ZX16-3:ssa ja ZX18-3:ssa on suuri 22 litran polttoainetankki, jonka ansiosta koneella on mahdollista työskennellä pitkään yhtäjaksoisesti.

TEKNISET TIEDOTZX16-3ZX18-3
Moottoriteho (kW)10,710,7
Työpaino (kg)18002000
Kauhan koko (kuutio)0,02-0,050,02-0,05