HITACHI-konepäivät Muoniossa ja Rovaniemellä sujuivat mainiosti

16.3.2015

Muonion konepäivän tunnelmia

Muoniossa pidettyjä maaliskuisen keskiviikon konepäiviä, korosti lappilainen aurinkoinen kevätpäivä. Konepäivillä vierailivat Rotator Oy:n perinteiset pitkäaikaiset, nykyiset ja tulevat asiakkaat. Pohjoismaista väriä toi näyttelyssä vieraillut, naapurimaassa Ruotsissa kaivosalalla toimiva, kauniimpaa sukupolvea edustava ja työkseen pyöräkuormaajaa kuljettava naiskuljettaja.

Tunnelma näyttelyssä oli lappilaisen ystävällinen ja välitön. Oli hienoa kuulla asiakkailta, että rajamuodollisuuksien väljettyä ovat mahdollistuneet lisätyöt valtakunnan rajan toisellakin puolella. Näyttelyvieraat olivat tyytyväisiä konepäivän antiin, ja mielissään saadessaan koeajaa Hitachin uuden 5-sarjan kaivu- ja pyöräkoneita. Koeajon myötä myös yhteydenottopyyntöjen määrä oli kiitettävä.

Yhteisin tuumin ja aurinkoisin mielin lähdemme kohti tulevaa kesää. Rotator Oy:n yhteistyökumppaneina Muoniossa toimivat Kone-Jare Oy ja Leica Geosystems Oy.

Rovaniemellä vietettiin onnistuneita konepäiviä 20.-21.3.

Kuten monesti aikaisemminkin, nytkin näyttelyä hyväili Napapiiriltä puhaltava pohjoistuuli. Tunnelma oli kuin Rovaniemen markkinoilla ja ilma aurinkoinen. Harvinainen auringonpimennys lisäsi osaltaan näyttelyjännitystä. Näyttelypäivät sujuivat kuin siivillä, kun koeajajia saapui maakunnista Kemijärveltä ja Posiolta asti. Useat asiakkaat olivat liikkeellä perheineen, johon varmasti vaikutti aurinkoinen sää ja esillä ollut 5-sarjan konevalikoima.

Uudet 5-sarjan koneet liikkuivat kiinnostuneiden urakoitsijoiden koeajamina. Asiakkaat olivat kiinnostuneet Scanlaser Leican 3D-mittajärjestelmästä, jota eritoten käytännössä kokeiltiin. Kone-Jare Oy:n edustamat voitelu- ja lämmitysjärjestelmät herättivät myös kiinnostusta tarjouspyyntöjen muodossa. Pohjoisen kauppiaittemme kiireitä tulee lisäämään asiakkaiden koeajokokemukset 5-sarjan koneiden hydrauliikan miellyttävyydestä, ja korvia hivelevästä hiljaisuudesta, jota moni koeajaja kiitteli tarjouspyyntöä jättäessään. Suuren suosion sai myös tarjolla ollut miehinen herkku, paistinmakkara. Nuoremmille kävijöille herkkua näkyi olevan limsa ja piparit.